Connect with us

Alba

Austria plasează în carantină milioane de persoane nevaccinate. Măsura se aplică începând din 15 noiembrie

Published

on



Începând de luni, Austria pasează în carantină milioane de persoane care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Guvernul de la Viena a anunțat că ia această măsură radicală în încercarea de a face faţă creşterii numărului de infecţii la niveluri record.

Austria are o rată de vaccinare de vaccinare de 65% din populație. România avea acum două zile o rată de vaccinare de 46%.

„Trebuie să creştem rata vaccinărilor. Este ruşinos de scăzută”, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg, duminică, într-o conferinţă de presă la care a anunţat noile măsuri, după o videoconferinţă cu guvernatorii celor nouă provincii ale Austriei.

„Situaţia este serioasă. Al patrulea val (al pandemiei de coronavirus) ne afectează din plin. Acest lucru se întâmplă din cauza variantei Delta (a virusului), dar şi din cauza ratei scăzute de vaccinare”, a mai spus cancelarul austriac, citat de EFE.

Aproximativ 65% din populaţia Austriei este vaccinată cu schema completă împotriva coronavirusului, una dintre cele mai scăzute rate din Europa occidentală, aminteşte Reuters.

Măsura intră în vigoare de luni şi se va aplica într-o primă fază până la 24 noiembrie.

Cel mai probabil, impunerea…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Accident la Sebeș: Un băiat de 20 de ani s-a răsturnat cu motocicleta. A intrat în mașina condusă de o fată de aceeași vârstă

Published

on

Accident la Sebeș: Un băiat de 20 de ani s-a răsturnat cu motocicleta. A intrat în mașina condusă de o fată de aceeași vârstă cu el. 

Accidentul s-a produs la data de 19 septembrie 2024, în jurul orei 20.40,.

Un tânăr de 20 de ani, din municipiul Sebeș, în timp ce conducea o motocicletă pe strada Parcul Arini din municipiul Sebeș, s-a răsturnat pe carosabil și a intrat în coliziune cu un autoturism condus, în fața sa, de o tânără de 20 de ani, din comuna Pianu.

În urma accidentului, motociclistul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Structura anului școlar 2024-2025 ar putea fi modificată, din cauza probelor la Bacalaureat. Care sunt variantele luate în calcul

Published

on

Structura anului școlar 2024-2025 ar putea fi modificată, a anunțat secretarul de stat Florian Lixandru din Ministerul Educației. Se ia în cacul prelungirea perioadei în care să fie organizate activități ”Școala altfel” și ”Săptămâna verde”. Contextul este dat de organizarea mai devreme în 2025 a examenului de Bacalaureat.

Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat 2025, probele scrise vor începe în 10 iunie, iar elevii din celalalte clase, cu excepția celor XII-XIII, vor termina cursurile abia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Peste 90 de șoferi testați pentru alcool sau droguri la volan, în Alba. Polițiștii și jandarmii au aplicat peste 120 de amenzi

Published

on

Peste 90 de șoferi au fost testați pentru alcool sau droguri la volan, în Alba, în ultimele 24 de ore. Polițiștii și jandarmii au continuat acțiunile în sistem integrat.

În cadrul activităților desfășurate, au fost efectuate, prin intermediul aplicației eDAC, 453 de verificări de persoane și 280 de verificări de autovehicule, pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale.

Au fost constatate 124 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Programul de acces autovehicule pe DN67 C – Transalpina, modificat din cauza ceții dense. Atenționări pentru șoferi

Published

on

Programul de acces al autovehiculelor pe DN 67C Transalpina a fost modificat, din cauza ceții dense. Anunțul a fost făcut de DRDP Craiova.

”Având în vedere condițiile meteo, ceață în prima partea a zilei, care pot cauza probleme participanților la trafic, DRDP Craiova, în calitate de administrator al drumului, a luat decizia modificării programului de acces pe sectorul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului.

Accesul este permis între orele 9.00-20.00.

Vă rugăm să respectați toate restricțiile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement