Connect with us

Alba

Autoanticorpii, modul în care Sars-Cov-2 face corpul să lupte cu el însuși. ”Soldații” greșit orientați ai sistemului imunitar

Publicat


Unii pacienți infectați cu Sars-Cov-2 dezvoltă anticorpi care luptă împotriva propriilor țesuturi, au descoperit oamenii de știință, scrie The New York Times.

Coronavirusul poate distorsiona apărarea organismului în mai multe moduri – dezarmând sistemele de avertizare timpurie ale corpului, de exemplu, sau provocând rateuri celulelor imune.

Dar o serie de noi studii sugerează o altă consecință insidioasă: infecția poate declanșa producerea de anticorpi care atacă în mod eronat propriile țesuturi ale pacientului în loc de virus.

Cel mai recent raport, publicat online săptămâna aceasta, sugerează că așa-numiții autoanticorpi pot persista la câteva luni după ce infecția a trecut, provocând poate o dăună ireparabilă.

Dacă și alte studii vor confirma această constatare, asta ar putea explica unele dintre simptomele persistente la persoanele care s-au recuperat în urma Covid-19. Sindromul, uneori denumit „Covid lung”, poate include demență, „ceață cerebrală” și dureri articulare.

Citește și: Documentar BBC: Oamenii cu imunitate ascunsă anti-COVID. Cum funcționează celulele T și de ce unii pacienți sunt asimptomatici

Autoanticorpii nu sunt noi pentru știință: sunt soldați greșit orientați ai…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Peste 150 de șoferi testați pentru alcool sau droguri la volan în Alba, în 24 de ore. Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor

Publicat

Peste 150 de șoferi au fost testați pentru alcool sau droguri la volan, în Alba, în ultimele 24 de ore. Polițiștii și jandarmii au continuat miercuri acțiunile în sistem integrat.

Citește mai departe

Alba

Admitere școala de subofițeri de pompieri 2024. Locuri disponibile, calendar înscrieri, acte necesare, condiții pentru candidați

Publicat

Admitere școala de subofițeri de pompieri 2024. Candidații interesați de carieră în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență au la dispoziție 300 de locuri. Înscrierile se fac în perioada 24 aprilie – 14 mai. 

Citește mai departe

Alba

INCENDIU la Sebeș. Mai multe deșeuri depozitate într-o clădire dezafectată au luat foc. Pompierii intervin cu două autospeciale

Publicat

Un incendiu a izbucnit joi după-amiaza în municipiul Sebeș. Mai multe deșeuri depozitate într-o clădire dezafectată au luat foc. 

Citește mai departe

Alba

15 mai: „Ziua Familiei”, la Aiud. Cuplurile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite de Primărie

Publicat

Primăria municipiului Aiud organizează, în data de 15 mai 2024, evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024.

Citește mai departe