Connect with us

Bistrita-Nasaud

Autoritățile din Bistrița Năsăud au început evaluarea pagubelor produse de inundațiile de la începutul lunii februarie

Publicat


Autoritățile din Bistrița- Năsăud au început  o serie de verificări în teren pentru constatarea pagubelor produse de fenomenele meteorologice şi hidrologice de la începutul lunii februarie, în mai multe localități din județ.

Astfel, până azi, 15 februarie, comisia de constatare a pagubelor s-a deplasat în Sângeorz Băi, Leşu, Zagra, Târlişua, Tiha Bârgăului, Budacu de Jos se arată într-un comunicat transmis de Consiliul Județean Bistrița Năsăud.

Aici, au fost afectate localităţile Sângeorz Băi, Cormaia, Molişet, Agrieş, Răcăteşu, Târlişua, Borleasa, Agrieşel, Lunca Sătească, Tiha Bârgăului şi Aluniş, unde au fost înregistrate pagube la case de locuit sau anexe gospodăreşti, la podeţe, la drumuri forestiere, vicinale, comunale, judeţene, dar şi pe cursuri de apă, precum şi alunecări de teren.

Ca urmare a rapoartelor operative trimise de primării prin care au fost semnalate pagube produse de fenomenele meteorologice şi hidrologice, comisiile mixte au demarat acţiuni de constatare şi evaluare în teren.

În prima parte a zilei de 15 februarie, prefectul Stelian Dolha a fost alături de echipa mixtă pentru constatarea pagubelor din comuna Rebrişoara, zona Gersa.

Acţiunile de constatare au continuat în Năsăud şi vor fi reluate în zilele care urmează în Măgura Ilvei, Ilva Mică, Dumitra, Rodna, Monor, Feldru, Livezile, Spermezeu, Telciu, Parva, Negrileşti, Şieu.

În baza constatărilor din teren, va fi întocmit un proiect de Hotărâre de Guvern pentru solicitarea despăgubirii, care va fi transmis mai departe la Ministerul Lucrărilor Publice.

Comisia a fost constituită din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului judeţul Bistriţa-Năsăud, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Inspectoratului Judeţean în Construcţii Bistriţa-Năsăud, ai Drumurilor Judeţene (din cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud)

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Pestă porcină africană, confirmată într-o exploatație din Bistrița-Năsăud

Publicat

Pesta porcină africană a fost confirmată la porcii domestici dintr-o exploatație din localitatea Lechința, județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Bistrița-Năsăud, în urma confirmării pestei porcine africane la porcii domestici dintr-o exploatație de pe raza localității Lechința a fost convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor.

Acesta a decis instituirea unei zone de protecție de minim 3 kilometri în jurul focarului, care la rândul ei trebuie să fie într-o zonă de supraveghere cu o rază de cel puțin 10 kilometri.

Conform Prefecturii, zona de protecție cuprinde localitătile Lechința și Vermeș, iar cea de supraveghere localitățile Bidiu, Enciu, Sîniacob, Feleac, Țigău, Chiraleș, Șirioara, Podirei, Chintelnic, Arcalia, Șieu-Măgheruș, Crainimăt, Sărățel, Sărata, Viișoara, Domnești, Herina, Nețeni, Albeștii Bistriței, Galații-Bistriței,Tonciu, Dipșa, Sîngeorzu-Nou, Bungard, Moruț, Matei, Corvinești.

Din zona afectată fac parte și fondurile de vânătoare Sîniacob, Matei, Albești, Bozieș.

(sursa: Mediafax)

Romania24.ro

Citește mai departe

Actualitate

Accident rutier într-un sens giratoriu din Bistrița. O femeie, transportată la spital

Publicat

O femeie a fost rănită în urma unui accident rutier produs, marți seară, în municipiul Bistrița, după ce două autoturisme s-au ciocnit.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, accidentul s-a produs în municipiul Bistrița, pe Bulevardul Independenței.

Din primele verificări s-a stabilit că un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din Bistrița, a intrat în coliziune, în timp ce a pătruns într-un sens giratoriu, cu un alt autoturism condus de un bărbat de 35 de ani din Bistrița.

În urma impactului a fost rănită o femeie în vârsta de 33 de ani din municipiu, pasageră în autoturismul condus de șoferul de 35 de ani.

Pasagera a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.

În continuare, polițiștii rutieri continuă cercetările cu privire la eveniment, în cadrul unui dosar penal privind fapta de vătămare corporală din culpă.

 

Romania24.ro

Citește mai departe

Actualitate

Biciclist băgat în spital de o șoferiță, în Bistrița

Publicat

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au intervenit, marți dimiuneață, la un accident rutier pe raza municipiului.

Un autoturism condus de o tânără de 26 de ani, din Bistrița, a intrat în coliziune cu un biciclist de 45 de ani, din Bistrița, în urma impactului rezultând rănirea acestuia din urmă.

Biciclistul a fost transportat la spital pentru continuarea investigațiilor medicale.

Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.

Polițiștii rutieri au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în vederea lămuririi modului de producere a evenimentului.

Romania24.ro

Citește mai departe

Actualitate

FOTO: Accident rutier în Bistrița-Năsăud, cu 3 persoane implicate

Publicat

Accident rutier în Bistrița-Năsăud, cu trei persoane implicate. Două autoturisme au fost implicte într-o coliziune.

Garda de Intervenție Prundu Bârgăului intervine la accidentul rutier din localitatea Bistrița Bârgăului.

Aici s-a produs o coliziune între doua autoturisme. Trei persoane sunt implicate, conștiente, cooperante.

O femeie în vârstă de aproximativ 22 de ani prezintă traumatism la un membru superior și va fi transportată la UPU SMURD Bistrița pentru mai multe investigații medicale.

Romania24.ro

Citește mai departe