Connect with us

Eveniment

Autoritățile spun că măsura carantinei a dat roade la Sibiu – Rata de infectare a scăzut cu peste 50 la sută

Publicat


Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) informează că măsura de carantină impusă în cele șapte localități din județul Sibiu a dat roade, dovadă fiind rata de infectare care a scăzut considerabil în ultimele săptămâni. CNCCI spune că în toate localitățile carantinate rata înregistrează o scădere de peste 50%.

„Luând în considerare situația epidemiologică din mai multe județe la nivel național și pentru care în baza Legii 136 / 18 iulie 2020, în mai multe municipii, localități, orașe, comune, sate a fost instituită carantina zonală pe o perioadă de 14 zile sau prelungirea acesteia după caz, reiterăm faptul că evoluția incidenței cumulate în zonele vizate, în ultimele 14 zile la 1000 de locuitori a scăzut, fapt ce subliniază importanța adoptării în timp util a măsurilor suplimentare de protecție a comunităților în zonele unde riscul epidemiologic era semnificativ”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit datelor CNCCI, în localitățile carantinate din toată țara, incidența cumulată în ultimele 14 zile la mia de locuitori a scăzut cu peste 50% din valoarea inițială. De asemenea, în cele șapte localități din Sibiu (Sibiu, Șelimbăr, Tălmaciu, Cisnădie, Mediaș, Agnita și Orlat) s-au înregistrat scăderi considerabile.

După patru săptămâni de carantină, municipiul Sibiu are o rată de 4,86

La data instituirii carantinei, municipiul Sibiu (16.11.2020 ) înregistra o incidență de 13,43 la mia de locuitori, iar la data de 13.12.2020, valoarea incidenței scăzând la 4,86 la mia de locuitori.

sibiu rata infectare

Tălmaciu a ajuns la o rată de 2,04 la mie de la 10,33 la mie

În orașul Tălmaciu, la data instituirii carantinei (16.11.2020) se înregistra o incidență de 10,33 la mia de locuitori, iar la data de 13.12.2020 se arată o scădere la 2,04 la mia de locuitori. De menționat este faptul că în cazul acestei regiuni a fost necesară prelungirea perioadei de carantinare, care expira astăzi, 14.12.2020.

talmaciu rata infectare

Rata de infectare în Mediaș a scăzut după carantină

O alta localitate din județul Sibiu cu o scădere considerabila a incidenței este și Municipiul Mediaș, care la data instituirii carantinei (23.11.2020) înregistra o incidență de 9,23 la mia de locuitori, iar la data de 13.12.2020 se evidențiază o valoare de 4,08 la mia de locuitori.

rata infectare medias

„Date fiind aceste exemple, dorim să adresăm un apel tuturor cetățenilor care ne sunt parteneri în această criză sanitară și anume, să respecte măsurile de protecție, să manifeste atenție sporită igienei și să evite zonele aglomerate, mai ales în contextul apropierii sărbătorilor de iarnă. Același mesaj îl reiterăm atât persoanelor aflate în zonele vizate carantinate dar și acelora care se află în zone care au ieșit de sub incidența carantinei teritoriale, în scopul comun de a limita răspândirea noului Coronavirus”, se mai arată în comunicat.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Radare de weekend în județul Alba: Lista drumurilor pe care se vor afla echipaje de poliție

Publicat

Radare de weekend în județul Alba. Reprezentanții IPJ Alba au făcut publică lista drumurilor din județ, pe care vor fi amplasate echipaje de poliție dotate cu radare, pentru supravegherea traficului rutier. 

Amplasarea radarelor în perioada 20-21 aprilie 2024

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Tânărul din Zlatna care a furat o autoutilitară și s-a răsturnat cu ea pe malul Ampoiului, REȚINUT de polițiști

Publicat

Tânărul din Zlatna care a furat o autoutilitară și s-a răsturnat cu ea pe malul Ampoiului, în timp ce conducea băut și fără permis, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

Potrivit IPJ Alba, la data de 18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zlatna, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 18 ani, din Zlatna, care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

UPDATE: INCENDIU la Alba Iulia, zona Bărăbanț. Un bărbat de 74 de ani a suferit arsuri. Pompierii acționează cu două autospeciale

Publicat

Detașamentul de pompieri Alba Iulia a fost chemat să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit în municipiu.

Din primele date, acesta a fost semnalat pe strada Petresti, zona Bărăbanț.

Ar fi vorba despre un incendiu izbucnit in interiorul unei camere al unei locuințe.

Au fost alocate echipaje cu două autospeciale de stingere și una de prim-ajutor.

UPDATE, ora 13.05: La sosirea forțelor de intervenție,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Ninsori în Apuseni. De la peisaj de primăvară la vreme de iarnă, cu zăpadă, în doar câteva zeci de minute

Publicat

Noi ninsori au fost semnalate, la mijlocul primăverii 2024, în zona Munților Apuseni. De această dată, la Scărița-Belioara. Din imagini postate pe rețelele de socializare se vede cum s-a așternut strat de zăpadă doar în câteva zeci de minute.

Vremea continuă să fie rece pentru această perioadă. Dacă la altitudini mai mici sunt reprize de ploaie, la munte sunt semnalate ninsori.

În weekend se mai încălzește puțin, însă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe