Connect with us

Bistrita-Nasaud

Autoturism ieșit în decor, pe DN 17D, în județul Bistrița-Năsăud. O persoană a fost rănită

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

O persoană a fost rănită, joi la amiază, într-un accident rutier produs pe DN 17D, în județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi au intervenit la un accident semnalat pe Drumul Național 17D, între localitățile Sângeorz-Băi și Maieru.

La locul evenimentului polițiștii au stabilit faptul ca un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani din Maieru a părăsit partea carosabilă.

În urma accidentului, o pasageră de 54 de ani, din Maieru a fost rănită necesitând acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, urmând să fie stabilite cauzele și împrejurările producerii evenimentului rutier.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Peste 10.000 de şoferi din judeţul Bistrița-Năsăud au trecut de 70 de ani

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Mai mult de 10.000 de deținători de permise de conducere din județul Bistrița-Năsăud au vârsta de peste 70 de ani, însă majoritatea, aproximativ 53.600, se încadrează în intervalul de vârstă cuprins între 31 și 50 de ani, conform datelor furnizate AGERPRES de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

La sfârşitul anului trecut, în judeţ erau înregistraţi 126.212 şoferi, cu circa 2.300 mai mulţi decât în anul anterior.

Peste 12.000 de persoane au susţinut, anul trecut, proba teoretică în vederea obţinerii permisului de conducere, din care 46% au fost declaraţi admişi, iar la proba practică au fost examinate 8.642 de persoane, din rândul cărora 62% au fost admise.

Numărul vehiculelor înmatriculate în judeţul Bistriţa-Năsăud la data de 31 decembrie 2023 era mai mare decât cel al conducătorilor auto, şi anume de 142.290 vehicule, cu circa 3.900 în plus faţă de anul anterior.

Dintre acestea, 52% folosesc motorina drept combustibil, iar alte circa 23% sunt alimentate cu benzină.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, sunt înmatriculate 234 de vehicule electrice şi 775 hibride.

O statistică a Direcţiei generale permise de conducere şi înmatriculări arată că vechimea parcului auto judeţean este una mare, peste 80% dintre vehicule fiind mai vechi de 12 ani. Agerpres

Citește mai departe

Bistrita-Nasaud

Copil de 13 ani din Bistrița-Năsăud, decedat în urma unui antrenament de fotbal

Publicat

Arhivă foto

Conform informațiilor comunicate joi de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb, un copil în vârstă de 13 ani din localitatea Maieru a murit în urma unui antrenament de fotbal desfășurat pe un teren de sport din comună. Autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în legătură cu acest incident.

Tragedia s-a produs miercuri seara, iar la caz au intervenit două echipaje SMURD, care l-au găsit pe băiat în stop cardiorespirator.

Manevrele de resuscitare aplicate s-au dovedit fără succes, astfel că echipajele medicale au declarat decesul copilului la locul solicitării.

În cauză a fost dispusă şi necropsia, pentru a se stabili cauza exactă a decesului. Agerpres

Citește mai departe

Actualitate

Conferința regională „Arbori urbani și spațiile verzi din Bistrița”. Precizările Primăriei

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Bistrița

Primăria municipiului Bistrița organizează, vineri 23 februarie 2024, de la ora 08.30, Conferința regională „Arbori urbani și spațiile verzi din Bistrița”.

Conferința, care reprezintă o premieră la nivel regional, va avea loc loc sala de ședințe a instituției din Piața Centrală nr. 6, tema principală fiind rolul vegetației și al spațiilor verzi din Bistrița în contextul mobilității urbane durabile și a schimbărilor climatice.

Prezentările vor fi susținute de specialiști cu o vastă experiență în domeniile arboricultură și peisagistică: doamna Diana Culescu – Doctor în Arhitectura peisajului, domnul Mihai Alexandru Purcaru – arborist atestat ISA și domnul Dan Moldovan – arborist atestat ISA / Davey Canada.

sursa foto: Facebook / Primăria Bistrița

Citește mai departe

Actualitate

Bistriţa-Năsăud: Bibliotecile şcolare ar putea avea un colţ dedicat părinţilor, la propunerea inspectorului şcolar general

Publicat

sursa foto: pixabay.com fotografie cu caracter ilustrativ

Cristian Nicula, șeful Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, a declarat joi, într-un interviu acordat AGERPRES, că va propune implementarea conceptului de „Biblioteca părinților” în bibliotecile școlare. Această inițiativă presupune amenajarea unui colț special care să ofere cărți destinate părinților elevilor, pe care aceștia să le poată împrumuta.

Iniţiativa vine după o vizită efectuată la Şcoala gimnazială „Lucian Blaga” din municipiul Bistriţa, în preambulul Zilei naţionale a lecturii, unde a aflat că bibliotecara unităţii de învăţământ împrumută cărţi atât elevilor, cât şi părinţilor.

„Ar fi foarte frumos să avem aşa ceva (în bibliotecile şcolare – n.r.), adică să mai citească şi părinţii, mă tare tem că nu ar strica.

La şcoala ‘Lucian Blaga’ se desfăşoară foarte frumos, doamna bibliotecară de acolo are tact.

Mi-a dat şi mie o carte: ‘Inteligenţa materiei’, de Dumitru Constatin Dulcan.

Voi propune ca această iniţiativă să se extindă la nivelul judeţului”, a declarat şeful IŞJ, Cristian Nicula, pentru AGERPRES.

La nivelul judeţului Bistriţa-Năsău funcţionează 30 de biblioteci şcolare. Agerpres

Citește mai departe