Connect with us

Covasna

Avertizare meteo ANM de vreme severă imediată în 5 judeţe

Publicat


Avertizare meteo de vreme severă imediată de tip cod galben în 5 județe. Alertele sunt valabile până la ora 23.00.

Zonele vizate:

Județul Alba: zona joasă

Județul Covasna: zona depresionară, Întorsura Buzăului, Sita Buzăului, Barcani

Județul Braşov: zona depresionară

Județul Mureş: zona joasă

Județul Harghita: zona depresionară.

În aceste zone meteorologii anunță local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului.

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Covasna

Grav accident pe o șosea din județul Covasna. Șase victime, dintre care două în stare critică

Publicat

Un grav accident rutier s-a produs, vineri la amiază pe DN 11B, în județul Covasna. Din primele date, șase persoane au fost rănite, două fiind în stare gravă.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 11B Târgu Secuiesc-Cozmeni, în apropierea localității Sânzieni, județul Covasna,  s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme, soldat cu rănirea a șase persoane, dintre care două au suferit leziuni grave, fiind resuscitate la fața locului.

Traficul rutier se desfășoară pe un fir, alternativ, pentru a permite intervenția echipajelor specializate.

Stire in actualizare

 

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Actualitate

Prețurile biletelor pentru trenulețul de aventură Sepsi Tour din județul Covasna, se vor modifica. Cât vor plăti adulții, copiii și pensionarii

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Din data de 3 februarie, prețurile biletelor pentru trenulețul de aventură Sepsi Tour se vor modifica. Biletele pentru adulți vor costa 12 lei pentru o singură călătorie, în timp ce pentru copii și pensionari prețul va fi de 6 lei.

Potrivit Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe în ciuda acestor modificări, orarul și traseele trenulețului rămân neschimbate, oferind aceleași experiențe de neuitat pentru toți călătorii.

De asemenea, în fiecare miercuri și joi, trenulețul poate fi închiriat doar prin programare pentru grupuri, oferind oportunitatea unor excursii unice și personalizate.

Conform aceleași surse, rezervările pentru aceste excursii grupate pot fi făcute prin contactarea Asociației Vadon la numărul de telefon 0729062856.

Nu ratați această oportunitate de a explora frumusețea zonei Sepsi într-un mod inedit și captivant, îmbinând distracția cu istoria și cultura acestui loc.

 

Citește mai departe

Covasna

Turiștii preferă să stea mai mult în Covasna şi mai puţin în Sibiu. TOP județe preferate, în Regiunea Centru

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Durata medie cea mai mare a sejurului turistic s-a înregistrat în Regiunea Centru în luna noiembrie în judeţul Covasna, iar cea mai mică a fost înregistrată în judeţul Sibiu, conform unui comunicat transmis, miercuri, 1 februarie 2023, AGERPRES, de către Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba.

„Durata medie a sejurului la nivelul Regiunii Centru, în luna noiembrie 2022, a fost de 1,94 zile, iar la nivel judeţean, cea mai mare durată a sejurului s-a înregistrat în Covasna, 4,42 zile, iar cea mai mică în judeţul Sibiu, 1,62 zile”, se menţionează în comunicat.

Şi în ceea ce priveşte indicele de utilizare netă a locurilor de cazare, cea mai mare valoare, respectiv 44,5%, s-a înregistrat tot în Covasna, la polul opus aflându-se judeţul Alba, 16,6%.

„Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din Regiunea Centru a fost în luna noiembrie 2022 de 25,4% pe total structuri de cazare turistică, sub nivelul înregistrat în luna noiembrie 2021 (19,6%) şi sub indicele calculat la nivel naţional (27,6%).

Judeţul Covasna a înregistrat cea mai mare valoare a indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare (44,5%), fiind urmat de judeţul Mureş (32,1%), judeţul Braşov (24,1%), judeţul Sibiu (23,9%), judeţul Harghita (16,7%), iar cea mai scăzută valoare s-a înregistrat în judeţul Alba (16,6%)”, precizează sursa citată.

În Regiunea Centru, numărul turiştilor a fost în luna amintită de aproximativ 200.000, aproape un sfert din cel înregistrat la nivel naţional. Cei mai mulţi turişti, practic aproape o jumătate din cei înregistraţi în Regiunea Centru, au optat pentru unităţile de cazare din judeţul Braşov. Cei mai puţini, 5,1%, au preferat judeţul Harghita.

Printre aceştia s-au aflat şi aproximativ 25.400 de străini, distribuţia pe judeţe fiind inegală. Potrivit DRS Alba, judeţele Braşov şi Sibiu deţin 36,4%, respectiv 34,5% din totalul turiştilor străini la nivel regional. Agerpres

Citește mai departe

Covasna

Distribuţia cardurilor de energie a început în Alba și alte șase județe. Câți beneficiari le primesc. Anunțul ministrului Boloș

Publicat

Distribuţia cardurilor de energie a început, miercuri, în şapte judeţe din ţară, respectiv Alba, Argeş, Teleorman, Bacău, Bihor, Ilfov şi Capitala, a anunţat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

În total, miercuri vor fi distribuite 362.000 de carduri de energie, iar joi vor pleca alte 132.000 de carduri în cinci judeţe (Brăila, Covasna, Giurgiu, Vâlcea şi Botoşani.

„Este prima zi în care distribuim aceste carduri de energie. Ne respectăm promisiunea pe care am avut-o faţă de beneficiarii noştri.

Sunt şapte judeţe în care începe de astăzi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe