Connect with us

Brasov

Avertizare meteo: Cod galben de ceață densă, cu vizibilitate redusă

Publicat


Localități din patru județe se află sâmbătă, 1 octombrie, sub avertizare cod galben de ceață densă, cu vizibilitate redusă.

Potrivit ANM, până la ora 09.00, în zone din județele Alba, Brașov, Harghita și Sibiu, se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Avertizare meteo: Cod galben de ceață densă. Zone vizate

Județul Alba: zona joasă;
Județul Braşov:
Făgăraș, Șinca, Recea, Mândra, Voila, Șercaia, Hârseni, Viștea, Ucea, Lisa, Beclean, Sâmbăta de Sus, Drăguș;
Județul Harghita:
zona depresionară;
Județul Sibiu:
Avrig, Tălmaciu, Săliște, Miercurea Sibiului,…

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

Brașovul va avea un nou centru cultural. Artiștii din oraș, invitați să se înscrie la expoziția ce va inaugura „Banca de Cultură Apollonia”

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov

Artiştii braşoveni care doresc să îşi înscrie lucrările pentru o expoziţie colectivă o pot face până pe data de 4 decembrie 2022. Expoziția este organizată de Primăria Braşov cu prilejul inaugurării noului centru cultural Apollonia, a anunţat, miercuri, Primăria Braşov.

„Banca de cultură Apollonia, fosta Bancă săsească devine, din 16 decembrie, cel mai mare centru cultural din Braşov. Pentru a marca deschiderea imobilului recent renovat, Primăria Braşov, în parteneriat cu Filarmonica, organizează, în cadrul evenimentului „Magia iernii la Braşov”, în perioada 16 decembrie – 15 ianuarie, o serie de evenimente pentru braşoveni şi cei care ne vizitează oraşul.

Banca de cultură Apollonia va găzdui expoziţii de artă, serate cu muzică clasică, un spaţiu dedicat artiştilor locali contemporani, momente artistice oferite de actori, seri literare şi va fi suportul unui spectacol de video mapping”, a transmis Primăria braşoveană.

Tema seriei de evenimente şi expoziţii care vor fi organizate la Banca de Cultură este „Călătoria” şi aceasta pleacă de la povestea pe care a trăit-o această clădire până să devină centru cultural şi ajunge la faptul că Braşovul este una dintre destinaţiile principale de călătorie din ţară.

„Nu întâmplător, una dintre expoziţii îi este dedicată lui Ştefan Popescu, unul dintre principalii pictori-călători ai artei româneşti, iar o alta invită vizitatorii la o călătorie în Şcheii Braşovului, prin lucrările pictorului Ştefan Mironescu. Prin această temă, general abordată de mulţi artişti braşoveni, dorim să aducem în faţa publicului şi călătoriile personale şi spirituale ale artiştilor expozanţi”, a arătat sursa citată.

Brașovul va avea un nou centru cultural. Cum se fac înscrierile

Artiştii braşoveni vor putea să se înscrie online printr-un formular pus la dispoziţie pe https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfXYeaKEQIbThpM-KAmJemH_epSh_RGg3AVnZiAqj_YaCSL0g/viewform, până în 4 decembrie, ora 24,00.

Juriul care va selecta lucrările este format din: Ioana Ciocan, CEO Art Safari, Mihai Zgondoiu – artist, curator, manager cultural independent, lect. univ. dr. UVT Arte, Radu Popica, doctor în istorie, curator a numeroase expoziţii dedicate evoluţiei artei din sud-estul Transilvaniei în secolele XVIII-XX, autor al mai multor studii despre istoria artei braşovene şi expert în artă modernă românească, acreditat de Ministerul Culturii.

Perioada de expunere a lucrărilor, în intervalul 16 decembrie 2022 -15 ianuarie 2023, va fi stabilită în funcţie de numărul lucrărilor selectate, a precizat Primăria Braşov. Agerpres

Citește mai departe

Brasov

Porturile au fost închise din cauza vântului. Ceață și ploaie pe mai multe drumuri

Publicat

Porturile din Midia, Constanța Nord și Constanța Sud au fost închise, miercuri dimineața, din cauza vântului, iar ceața și ploaia îngreunează traficul rutier pe mai multe drumuri naționale și autostrăzi din România.

Este semnalată ceață, astfel că vizibilitatea este redusă sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Bacău, Botoșani, Buzău, Iași și Suceava, potrivit Centrului Infotrafic.

Plouă și se circulă în condițiile unui carosabil umed, cu vizibilitatea bună, pe majoritatea drumurilor din județele Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța,…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Brasov

Măsuri de protejare a străzii Sforii din municipiul Brașov, cerute de subprefectul județului

Publicat

Subprefectul Lucian Pătraşcu (PSD) cere Primăriei Braşov să ia măsuri de protejare a emblematicei străzi a Sforii din municipiul reşedinţă. Acesta a menționat că Avocatul Poporului a transmis administraţiei braşovene un set de recomandări, printre care inclusiv reabilitarea acestui obiectiv cultural şi turistic important al oraşului.

„Această stradă este lăsată de izbelişte după ce municipalitatea a renovat acest obiectiv în 2018, considerându-l un proiect cultural.

Mai mult decât atât, strada Sforii este una dintre ţintele preferate de către persoanele care înţeleg să vandalizeze, pereţii fiind plini de mâzgăleli, graffitti şi mesaje vulgare.

Municipalitatea nu a luat niciun fel de măsură pentru a proteja acest obiectiv turistic care se degradează vizibil sub atacul concertat al celor care înţeleg să vandalizeze pereţii străzii. (…)

Lipsa de profesionalism, incapacitatea administrativă şi managementul dezastruos pe care această administraţie (conducerea USR a Primăriei – n.r.) o dovedeşte ne-au adus pe noi, braşovenii, în faţa unei situaţii care cere măsuri urgente.

Măsuri de protejare a străzii Sforii din municipiul Brașov, cerute de subprefectul județului. Ce propune subprefectul Lucian Pătrașcu

Ca atare, propun administraţiei publice locale să ia în considerare ca după zugrăvirea pereţilor să-i placheze cu sticlă securizată. Sticlă pe care pot fi tipărite prin intermediul tehnologiei, imagini ale obiectivelor turistice din municipiu precum şi texte explicative ale imaginilor”, a afirmat Lucian Pătraşcu într-un comunicat de presă.

El a adăugat că, pentru a preveni viitoarele acte de vandalism, strada trebuie prevăzută cu camere de luat vederi care ar descuraja astfel de acte.

„Şi dacă vor avea loc totuşi acte de vandalism, sticla poate fi curăţată mult mai simplu decât pereţii zugrăviţi.

La capetele străzii pot fi poziţionate panouri stradale pe care să fie tipărit un text în majoritatea limbilor de circulaţie internaţională, care să citeze din legislaţia în vigoare”, a menţionat subprefectul braşovean. Agerpres

Citește mai departe

Brasov

Un turist iranian s-a lovit la cap și a rămas inconștient

Publicat

Un turist iranian s-a rătăcit pe Platoul Bucegi, s-a lovit la cap și a rămas inconștient. Când s-a trezit nu știa unde se află. 15 salvamontiști îl caută la această oră.

15 salvamontiști din Bușteni, Prahova și Dâmbovița caută de la ora 16.30 un turist rătăcit pe Platoul Bucegi.

Bărbatul de 53 de ani din Iran a urcat de dimineață cu telecabina și a început să se plimbe la întâmplare pentru că nu cunoștea zona și nu avea niciun obiectiv de atins, anunță Salvamont Bușteni.

„Undeva a alunecat pe zăpadă, s-a lovit la cap și a rămas inconștient. Când s-a trezit era aproape întuneric și nu știa unde se află. A sunat un…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe