Connect with us

Brasov

AVERTIZARE METEO: Cod galben de grindină, averse și descărcări electrice în localități din două județe

Publicat


Administrația Națională de Meteorologie a emis, în urmă cu puțin timp, avertizări nowcasting cod galben de grindină și descărcări electrice în localități din județele Buzău și Prahova.

Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 17:30, se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni și averse ce vor cumula 15 – 20 l/mp.

Zone vizate:

județul Buzău: Nehoiu, Berca, Pătârlagele, Pârscov, Lopătari, Cislău, Gura Teghii, Calvini, Chiojdu, Beceni, Vintilă Vodă, Scorțoasa, Viperești, Pănătău, Mânzălești, Bisoca, Cătina, Cozieni, Brăești, Sărulești, Colți, Bozioru, Odăile, Cănești, Chiliile;
Județul Prahova:
Starchiojd, Posești, Predeal-Sărari, Bătrâni, Cărbunești, Surani, Ariceștii Zeletin.

Reamintim că ANM a emis o avertizare cod galben pentru 16 județe din țară, valabil începând de sâmbătă seară ți până luni dimineață.

Citește și Cod galben de ninsori și viscol în zona montană din 16 județe. Vânt și frig aproape în toată țara

Meteorologii anunță că vor fi ninsori și viscol în zona montană a Carpaților Meridionali și Orientali, iar în restul regiunilor țării vremea se va răci, fiind așteptate ploi și vânt.

 

Romania24.ro

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

Trenuri directe spre litoral, în minivacanța de Paște

Publicat

CFR Călători a anunțat luni că va introduce legături cu trenuri directe din țară spre litoral în minivacanța de Paște. De asemenea, compania suplimentează cu vagoane trenurile către cele mai solicitate destinații.

Astfel, în perioada 30 aprilie – 4 mai, CFR Călători va asigura, în plus faţă de trenurile existente în programele de circulaţie, legături cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi / Suceava, Timişoara Nord, Arad, Craiova, Baia Mare, Cluj Napoca, Brașov spre Constanţa și staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia.

De asemenea, CFR Călători va suplimenta trenurile către cele mai solicitate destinații cu vagoane clasă, de dormit și cușetă.

Inclusiv trenul de Iași/Suceava cu destinația Mangalia și retur va avea în compunere vagoane cușetă.

CFR Călători roagă pasagerii să își planifice din timp călătoria, să folosească toate trenurile puse la dispoziție și să îşi procure din timp biletele, care pot fi cumpărate cu anticipaíe online, de la automatele de vânzare bilete din gări sau direct de la casele de bilete din gări și distribuitorii autorizați (agenții de turism).

sursa: mediafax.ro

Romania24.ro

Citește mai departe

Actualitate

Consiliul Județean Brașov pe Facebook: Policlinica Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie va fi dotată în cursul…

Publicat

Policlinica Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie va fi dotată în cursul anului 2021 cu echipamente şi aparatură moderne şi de înaltă calitate, achiziţionate de Consiliul Judeţean Braşov cu fonduri europene în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor sanitare ale Ambulatoriului Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov prin achiziționarea de dotări”.

Până în momentul de faţă au fost finalizate procedurile de achiziţie şi s-au semnat contractele de furnizare pentru opt loturi, însumând 52 echipamente medicale de specialitate și 22 seturi de mobilier. Singurul aparat care mai rămâne de achiziţionat prin intermediul proiectului este computerul tomograf.

Valoarea totală… Meer


Kan een afbeelding zijn van lucht en boom

Facebook / Consiliul Județean Brașov

Citește mai departe

Brasov

În trei comune din județul Brașov vor fi realizate centre mobile de vaccinare

Publicat

Arhivă Foto

Primele trei locaţii din judeţul Braşov unde vaccinarea anti-COVID-19 va fi realizată de echipele mobile sunt în comunele Caţa, Buneşti şi Jibert, unde spaţiile necesare desfăşurării aceste activităţii au fost identificate şi puse la dispoziţie de către primăriile din aceste localităţi.

„Având în vedere Instrucţiunea Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, referitoare la operaţionalizarea centrelor mobile de vaccinare, Direcţia de Sănătate Publică Braşov a identificat primele trei locaţii din judeţ în vederea vaccinării de către echipe/centre mobile: Dispensarul uman din comuna Caţa, Căminul Cultural din comuna Buneşti şi Dispensarul uman din comuna Jibert”, a precizat Instituţia Prefectului Braşov, într-o informare transmisă luni.

În aceste locaţii nu este necesară dislocarea unităţii mobile, vaccinarea realizându-se în spaţii identificate de către primării, a menţionat sursa citată.

Totodată, aceasta a precizat că persoanele care doresc să se vaccineze vor fi trecute pe liste de către reprezentanţii administraţiei publice locale din aceste localităţi.

AGERPRES

 

Citește mai departe

Actualitate

Consiliul Județean Brașov pe Facebook: În preajma Sărbătorilor Pascale, elevele Secţiei din Dumbrăviţa a Şcolii Popular…

Publicat

În preajma Sărbătorilor Pascale, elevele Secţiei din Dumbrăviţa a Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu” Braşov deprind tehnica străveche a încondeierii ouălor.

Elevele Școlii populare de Artă secția Dumbrăvița au dat acul și croșeta pe condei și au ” pictat ” cu ceară , s-au relaxat putin și s-au jucat cu un fir mai nărăvaș și mai neascultător.

Kan een afbeelding zijn van binnenKan een afbeelding zijn van binnenGeen fotobeschrijving beschikbaar.Kan een afbeelding zijn van binnenGeen fotobeschrijving beschikbaar.

Facebook / Consiliul Județean Brașov

Citește mai departe