Connect with us

Eveniment

Avertizare meteo: Cod galben de ninsori şi vânt în zonele înalte din 13 judeţe

Publicat



Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenţionare Cod Galben de ninsori şi intensificări ale vântului, valabilă până marţi dimineaţa în zonele înalte din 13 judeţe.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 20 decembrie, ora 10:00 – 21 decembrie, ora 10:00, la altitudini de peste 1.700 de metri, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

ada 20 dec 2021 008

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov şi Covasna.

În aceste regiuni, vântul va prezenta temporar intensificări, cu rafale de peste 80 – 90 km/h, viscolind ninsoarea. Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul zonei montane, dar la intensităţi mai mici.

ANM precizează că, local, se vor semnala intensificări temporare ale vântului şi în sudul, centrul şi estul ţării, cu rafale în general de 45 – 50 km/h. AGERPRES

 

 

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Dan Petrescu (CFR Cluj): Dacă eram eu ANTRENOR, mai aveam doi ca Bîrligea și Otele. Tachtisidis poate RĂMÂNE, a jucat bine

Publicat

„Bursucul” s-a întors la CFR Cluj cu o victorie, după 3-2 cu Rapid. Antrenorul a analizat partida și ar fi vrut mai mulți jucători ca Otele și Bîrligea.

Dan Petrescu a declarat că dacă ar fi fost la CFR de la…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

6 mai: Tradiții în a doua zi de Paște 2024, la Presaca Ampoiului. ”Pomana copiilor”, spectacol folcloric. Program

Publicat

Tradiții în a doua zi de Paște 2024 sunt păstrate la Presaca Ampoiului, din comuna Meteș. Luni, 6 mai, se organizează ”pomana copiilor” și spectacol folcloric. Comunitatea se adună pentru a sărbători Paștele potrivit obiceiurilor locale.

Un obicei păstrat din generații la Presaca Ampoiului este ”pomana copiilor”. Acesta se organizează după slujba de la biserica din sat.

Ritualul începe în Duminica Floriilor, când gosopdinele satului duc făina la ”prescurariță”, adică femeia din sat care coace prescurile pentru biserică.

După slujba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ: LUNEA ALBĂ, ziua în care se deschid Porțile Raiului. Tradiții și obiceiuri din a doua zi de Paște

Publicat

Săptămâna Luminată: Lunea Albă, ziua în care se deschid Porțile Raiului. Săptămâna Luminată începe după ziua de Paște și Învierea Domnului și se termină cu Duminica Tomii. Fiecare dintre aceste zile are semnificații aparte pentru credincioși.

Pentru creştinii ortodocşi, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare, care se termină după cincizeci de zile de la Paşti la Pogorârea Sfântului Duh (Rusaliile).

În tot acest timp, creştini ar trebui să se salute cu urarea ”Hristos a Înviat !” şi de la Înălţare, ”Hristos…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Zile libere 2024. Când este următoarea minivacanță, după Paște

Publicat

Zilele libere de Paște se încheie marți, 7 mai, pentru salariați și miercuri, 8 mai pentru elevi. În luna mai, elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor avea testări de evaluare națională, arată Alba24.ro.


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe