Connect with us

Eveniment

AVERTIZARE METEO: Cod galben de vânt puternic în 6 județe. La munte – viscol

Publicat


Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi dimineață, coduri de vreme rea valabile până vineri dimineață. Localități din 6 județe sunt sub cod galben de vânt puternic, iar la munte va fi viscol.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 20 ianuarie ora 12.00 – 21 ianuarie ora 10.00, la munte, în special la altitudini de peste 1.600 metri, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 kilometri/ oră. Va fi viscol, vizibilitatea va fi redusă și zăpada troienită.

De asemenea, în intervalul 20 ianuarie ora 12.00 – 21 ianuarie ora 02.00, temporar vor fi ninsori viscolite în zone din județele: Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș.

cod galben harta

Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…60 de kilometri/ oră, temporar viscolind ninsoarea.

În zona montană înaltă, vântul va continua să prezinte intensificări și la sfârșitul săptămânii, temporar vor fi ninsori viscolite și vizibilitate redusă.

Citește Romania24.ro pe Google News

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Trei veterane ale muzicii populare refuză să cânte cu Gheorghe Turda, pe scenă, de ziua lui: „Cât eram tinere, de ce nu ne-a chemat?”. Replica artistului. EXCLUSIV

Publicat

trei veterane ale muzicii populare refuză să cânte cu gheorghe

Gheorghe Turda pregătește un concert grandios, cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani, la care a chemat toată crema muzicii populare. Surpriză, însă! Fosta lui iubită din tinerețe, Elena Merișoreanu (75 de ani), ne-a declarat, în exclusivitate pentru Impact.ro, că nu va onora invitația. Iată și care este motivul pentru care ea și alte două colege de breaslă, cu nume sonore, refuză să cânte, alături de vestitul sărbătorit, la marele lui eveniment, din luna martie, de la Sala Palatului.

De ce i-a refuzat Elena Merișoreanu invitația la concertul din luna martie, de la Sala Palatului

Gheorghe Turda, solistul care pe 6 martie împlinește 75 de ani, vârstă pe care însă reușește să o ascundă cu succes, datorită unui stil de viață sănătos, pregătește un spectacol fastuos, la Sala Palatului. În…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Cluj

Cititorii Cluj24 cer Primăriei demolarea garajelor dintre străzile Lunii – Meteor și Pădurii din cartierul Zorilor

Publicat

garaje e1603270940613.jpg

Cititorii Cluj24 au semnalat faptul că, între strazile Lunii – Meteor si Pădurii din cartierul Zorilor din Cluj-Napoca există o zona mare de garaje care s-au tot promis a fi demolate, dar acestea sunt încă acolo.

”O parte sunt intr-o groapa total inestetica si un pericol atat pt copiii care se joaca pe acolo cat si pt mediu.

Pe locul acela am propus de mai multe ori realizarea unui parking pe mai multe nivele care ar rezolva problema parcarilor de pe ambele strazi, cu posibilitatea a 3 cai de acces din 3 strazi diferite. In plus ar rezolva si groapa aia care ma mira ca inca nu deranjeaza pe nimeni.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Covasna

Covasna: A scăzut numărul candidaţilor care au reuşit să obţină permise de conducere

Publicat

Numărul absolvenţilor şcolilor de şoferi din judeţul Covasna, care au reuşit, anul trecut, să obţină permise de conducere, a scăzut cu 8 procente faţă de anul anterior, relevă o statistică prezentată marţi de conducerea Prefecturii.

Potrivit prefectului Raduly Istvan, procentul candidaţilor care au promovat proba practică la examenul pentru dobândirea permisului de conducere a fost de 54%, faţă de 62% în 2021.

„La proba teoretică au fost susţinute anul trecut un număr total de 8.792 de teste, iar numărul celor admişi la această probă a fost de 3.560 în 2022 faţă de 3.969 în 2021, adică cu 409 mai puţin decât în anul anterior. Asta înseamnă o rată de promovare de aproximativ 40%. (…) La proba practică am avut un număr total de 6.619 candidaţi, dintre care 3.550 au obţinut permisul de conducere, cu 512 mai puţini decât în 2021, adică 54% dintre candidaţi au promovat, ceea ce reprezintă o scădere de opt puncte procentuale faţă de anul 2021, când a fost de 62%. (…)

Se poate spune că această rată de promovare este una mică, dar nu putem spune că standardul examenului este prea ridicat sau că sunt prea exigenţi cei care examinează. Nu, nicidecum nu putem să afirmăm acest lucru. Poate că cei care se prezintă la examen, atât la teorie, cât şi la practică, nu sunt suficient de pregătiţi. (…) Suntem deja printre liderii Europei în ceea ce priveşte numărul de decese în accidentele rutiere şi insist ca niciun permis de conducere să nu fie acordat celor care nu sunt pregătiţi corespunzător pentru a conduce în trafic”, a declarat prefectul Raduly Istvan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a mai menţionat că perioada de aşteptare dintre proba teoretică şi cea practică pentru obţinerea permisului de conducere s-a scurtat foarte mult în ultimul an, după ce Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto Covasna, care s-a confruntat cu lipsă de personal, a apelat la sprijinul poliţiştilor din alte judeţe pentru a ajuta la examinarea practică a candidaţilor.

În momentul în care conducerea instituţiei a luat decizia de a apela la ajutor din ţară, timpul de aşteptare pentru proba practică ajunsese la 3 luni – 3 luni şi jumătate la Sfântu Gheorghe şi între 4 luni şi 4 luni şi jumătate în municipiul Târgu Secuiesc.

Potrivit prefectului, la ora actuală decalajul dintre cele două probe este de aproximativ o lună, iar obiectivul este să se ajungă la maximum două săptămâni.

Raduly Istvan a mai spus că mutarea sediului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Auto Covasna în incinta centrului comercial Sepsi Value din Sfântu Gheorghe s-a dovedit a fi o decizie foarte bună, spaţiul oferind condiţii superioare cetăţenilor, având în vedere că vechiul sediu nu avea nici parcare şi nici toaletă corespunzătoare.

Agerpres

Citește mai departe

Eveniment

Atenție, șoferi! Circulație cu restricții pe DN1 în județul Vâlcea

Publicat

Traficul se desfășoară cu restricții miercuri, 1 februarie, pe DN7 în județul Vâlcea, unde se acționează pentru toaletarea vegetației din apropierea carosabilului.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, miercuri, 1 februarie, în intervalul orar 08.00 – 16.00, în funcție de condițiile meteorologice, se vor efectua lucrări de toaletare a vegetației din apropierea carosabilului.

Lucerările se efectuează pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 203+600 metri – 204+300 metri, în extravilanul localității Brezoi, județul Vâlcea.

Circulația rutieră se va opri în reprize de câte 20 de minute.

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe