Connect with us

Alba

AVERTIZARE METEO: COD GALBEN ȘI PORTOCALIU în Alba. Ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină, în acest weekend

Publicat


Județul Alba se află sub două avertizări meteo, emise, sâmbătă, 28 mai de meteorologi. Potrivit meteorologilor în următoarele zile, în județul Alba dar și mare parte a țării se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice și vijelii. 

De asemenea, o parte a județului Alba se afla sub o avertizare de Cod Portocaliu.

Cod Galben Interval de valabilitate: sâmbătă, 28 mai, ora 12.00 – luni, 30 mai, ora 10.00

Sâmbătă – fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Duminică: 29 mai, ora 12.00 –  luni 30 mai, ora 10.00

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sud-estice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Cod Portocaliu  Interval de valabilitate: sâmbătă 28 mai, ora 12.00 – luni 30 mai, ora 10.00

Fenomene vizate:instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente

În…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Vremea în Alba în weekend 19-21 aprilie: Se opresc ploile și se mai încălzește puțin. La munte ninge. Prognoza meteo pe localități

Publicat

vremea alba meteo

Vremea în Alba în weekend 19 – 21 aprilie: Se opresc ploile și mai încălzește puțin. La munte ninge. Prognoza meteo pe localități. Vremea se mai îmbunează puțin. Temperaturile sunt în creștere, iar ploile se răresc. Cu toate acestea, la munte sunt anunțate temperaturi negative și ninsori.

În weekend vremea se mai încălzește, maximele cresc cu câteva grade. Se mai anunță câteva averse, dar vom avea parte și de perioade cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Procurorii din Blaj au transferat un dosar de înșelătorie la nivel european, magistraților din Germania. Escrocherii cu utilaje

Publicat

Un bărbat din Blaj a căzut victima unei escrocherii făcute de mai mulți bărbați din Germania, la nivel european. Este vorba despre o înșelăciune cu vânzarea unor utilaje agricole. 

Utilaje agricole folosite, care au un preț destul de mare, de peste 10.000 de euro. La doi ani de când a devenit victimă, magistrații din Blaj au admis cererea de transfer a cauzei penale, procurorilor din Germania. 

Din câte se pare făptuitorii, mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

TOP salarii pe județe. Cele mai mari și cele mai mici salarii medii din România. Pe ce loc se află Alba. HARTĂ

Publicat

TOP salarii pe județe: București, Cluj și Timiș sunt zonele cu cele mai mari salarii medii din țară, conform statisticilor oficiale.

Alba se află aproape de jumătatea clasamentului, cu o medie de 4.287 de lei, mai puțin decât Cluj și Sibiu, dar mai mult decât Mureș, Hunedoara și Vâșcea. 

Acestea au și cele mai mult locuri de muncă postate, după cum arată datele centralizate de o platformă de recrutare, citate de Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: La Sebeș se construiesc două noi creșe moderne, în cartierul Aleea Parc și în Parcul Arini

Publicat

La Sebeș se construiesc două noi creșe moderne. Acestea sunt ridicate în cartierul Aleea Parc și în Parcul Arini din municipiu.

Potrivit primarului Dorin Nistor, prima creșă publică realizată după anul 1990, a fost dată în funcțiune la Sebeș, în anul 2023, înlocuind o fostă centrală termică și un depozit de cărbune.

Aceeași locație generoasă și luminoasă din cartierul Valea Frumoasei găzduiește și o grădiniță…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe