Connect with us

Eveniment

Azilul groazei din Bărdești – Mureș: Cei trei inculpaţi rămân în arest preventiv

Publicat



fotografie cu caracter ilustrativ

Miercuri, Secția penală și pentru cauze cu minori și de familie a Curții de Apel Târgu Mureș a respins contestațiile declarate în dosarul nr. 3061/102/2023, referitor la azilul din Bărdești, și a menținut arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor trei inculpați, așa cum fusese decisă anterior de către Tribunalul Mureș cu câteva zile în urmă.

„Azi, 2 august 2023, Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie a Curţii de Apel Târgu-Mureş s-a pronunţat asupra contestaţiilor declarate în dosarul nr. 3061/102/2023, cunoscut opiniei publice sub denumirea de ‘Dosarul privind azilul din Bărdeşti’. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Târgu-Mureş la data de 1 august 2023 şi repartizat aleatoriu, conform normelor legale şi regulamentare (…) Potrivit extrasului Încheierii penale nr.27/CU/DL/2 august 2023, în baza art. 4251 Cod procedură penală şi art. 204 Cod procedură penală, instanţa a respins ca nefondate contestaţiile formulate de inculpatul P.C.I. (cu datele personale), de inculpata P.J. (cu datele personale) şi de inculpatul P.F.-T. (cu datele personale) împotriva încheierii penale nr. 31/DL din data de 30 iulie 2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Mureş în dosar nr. 3061/102/2023 şi a menţinut încheierea penală atacată”, a precizat Curtea de Apel Târgu Mureş într-un comunicat de presă.

Încheierea Curţii de Apel Târgu Mureş este definitivă şi a fost dată în cameră de consiliu.

Tribunalul Mureş a admis, în cameră de consiliu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, propunerea formulată de DIICOT Târgu Mureş de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor trei inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

Azilul groazei din Bărdești – Mureș. Persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane

La data de 28 iulie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii DIICOT, au anunţat că au documentat activitatea infracţională a unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

Din cercetări a reieşit că, în anul 2020, suspecţii ar fi constituit un grup infracţional, în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane, urmărind astfel obţinerea unor foloase patrimoniale de pe urma exploatării unor victime, persoane vârstnice ori cu dizabilităţi, prin încasarea, sub paravanul unei asociaţii, a sumelor de bani provenite de la DGASPC ori de la aparţinători.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, banii destinaţi îngrijirii persoanelor vătămate ar fi fost folosiţi cu preponderenţă în beneficiul membrilor grupării.

„Persoanele vârstnice ori cu dizabilităţi, internate în locaţiile gestionate de asociaţie, ar fi fost supuse unor tratamente inumane şi degradante, prin exercitarea unor acte de agresiune fizică şi psihică, privare de libertate, neadministrarea tratamentului medical adecvat, lipsa îngrijirii şi asigurarea igienei.

Azilul groazei din Bărdești – Mureș. Ce mai susțin procurorii DIICOT

La data de 27 iulie a.c., au fost identificate cinci persoane vătămate, toate cu dizabilităţi, aflate în subsolul unei clădiri aparţinând asociaţiei, cazate în condiţii improprii, printre materiale de construcţii, cu saltele aşezate direct pe podea. În aceeaşi clădire, într-o încăpere de aproximativ 3 metri pătraţi, au fost identificate alte două victime, în stare avansată de degradare fizică şi în imposibilitatea de a comunica”, a mai precizat DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, până la acest moment, au fost identificate 56 de persoane cazate în spaţiile asociaţiei, majoritatea aflate în evidenţa DGASPC Maramureş şi Covasna. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

CFR Cluj-Sepsi OSK, 2-1. Avem doi oameni în PLUS, ce facem cu ei

Publicat

CFR Cluj a întâlnit, duminică seara, pe Sepsi OSK, într-un meci care încheia etapa a 7-a a play-off-ului Superligii de fotbal. Clujenii, cu evoluții oscilante, erau pe locul 3 înaintea meciului, având 34p., în timp ce…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Săptămâna Patimilor: După FLORII începe Săptămâna Mare- zile de post negru, rugăciune și abstinență. Ce nu ai voie să faci

Publicat

Săptămâna Patimilor – Ce semnifică fiecare zi din Săptămâna Mare. Credincioşii intră în ultima săptămână a Postului Paştilor, numită Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare.

Fiecare zi din această săptămână are o semnificaţie specială în desfăşurarea evenimentelor premergătoare Învierii Domnului.

După Florii, credincioşii intră în ultima săptămână a Postului Paştilor, numită Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare. Începând din seara de Florii, până în Vinerea Mare, în biserici se săvârşesc deniile.

În Săptămâna…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Reacția lui Voicu Paul după ce a plecat din PNL la PSD Alba Iulia: ”Sunt un traseist”. Cum își motivează decizia

Publicat

Voicu Paul a reacționat duminică 28 aprilie, după ce a fost făcut anunțul că a plecat din PNL spre PSD Alba Iulia. Fiind unul dintre cei mai vechi oameni din PNL Alba Iulia, Voicu Paul a ținut să își motiveze alegerea, printr-o postare pe Facebook. 

Acesta a spus că dacă este să aibe o etichetă de traseist, o va purta ”pentru ca orașului să îi fie bine”.

Însă a pus plecarea sa pe baza rupturii din PNL la momentul plecării lui Gabriel Pleșa în USR. De alfel, Voicu Și Pleșa au fost contra candidați la alegerile 2020.

Acum acesta a spus că se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Fotolii de masaj pe Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj. Licitație pentru închirierea spațiilor

Publicat

Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj organizează la jumătatea lunii mai o licitație publică pentru închirierea de spații comerciale destinate amplasării unor fotolii pentru masaj.

Reprezentanții aeroportului au…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe