Eveniment
Azilul groazei din Bărdești – Mureș: Cei trei inculpaţi rămân în arest preventiv
Miercuri, Secția penală și pentru cauze cu minori și de familie a Curții de Apel Târgu Mureș a respins contestațiile declarate în dosarul nr. 3061/102/2023, referitor la azilul din Bărdești, și a menținut arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor trei inculpați, așa cum fusese decisă anterior de către Tribunalul Mureș cu câteva zile în urmă.
„Azi, 2 august 2023, Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie a Curţii de Apel Târgu-Mureş s-a pronunţat asupra contestaţiilor declarate în dosarul nr. 3061/102/2023, cunoscut opiniei publice sub denumirea de ‘Dosarul privind azilul din Bărdeşti’. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Târgu-Mureş la data de 1 august 2023 şi repartizat aleatoriu, conform normelor legale şi regulamentare (…) Potrivit extrasului Încheierii penale nr.27/CU/DL/2 august 2023, în baza art. 4251 Cod procedură penală şi art. 204 Cod procedură penală, instanţa a respins ca nefondate contestaţiile formulate de inculpatul P.C.I. (cu datele personale), de inculpata P.J. (cu datele personale) şi de inculpatul P.F.-T. (cu datele personale) împotriva încheierii penale nr. 31/DL din data de 30 iulie 2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Mureş în dosar nr. 3061/102/2023 şi a menţinut încheierea penală atacată”, a precizat Curtea de Apel Târgu Mureş într-un comunicat de presă.
Încheierea Curţii de Apel Târgu Mureş este definitivă şi a fost dată în cameră de consiliu.
Tribunalul Mureş a admis, în cameră de consiliu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, propunerea formulată de DIICOT Târgu Mureş de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor trei inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.
Azilul groazei din Bărdești – Mureș. Persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane
La data de 28 iulie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii DIICOT, au anunţat că au documentat activitatea infracţională a unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.
Din cercetări a reieşit că, în anul 2020, suspecţii ar fi constituit un grup infracţional, în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane, urmărind astfel obţinerea unor foloase patrimoniale de pe urma exploatării unor victime, persoane vârstnice ori cu dizabilităţi, prin încasarea, sub paravanul unei asociaţii, a sumelor de bani provenite de la DGASPC ori de la aparţinători.
Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, banii destinaţi îngrijirii persoanelor vătămate ar fi fost folosiţi cu preponderenţă în beneficiul membrilor grupării.
„Persoanele vârstnice ori cu dizabilităţi, internate în locaţiile gestionate de asociaţie, ar fi fost supuse unor tratamente inumane şi degradante, prin exercitarea unor acte de agresiune fizică şi psihică, privare de libertate, neadministrarea tratamentului medical adecvat, lipsa îngrijirii şi asigurarea igienei.
Azilul groazei din Bărdești – Mureș. Ce mai susțin procurorii DIICOT
La data de 27 iulie a.c., au fost identificate cinci persoane vătămate, toate cu dizabilităţi, aflate în subsolul unei clădiri aparţinând asociaţiei, cazate în condiţii improprii, printre materiale de construcţii, cu saltele aşezate direct pe podea. În aceeaşi clădire, într-o încăpere de aproximativ 3 metri pătraţi, au fost identificate alte două victime, în stare avansată de degradare fizică şi în imposibilitatea de a comunica”, a mai precizat DIICOT.
Potrivit anchetatorilor, până la acest moment, au fost identificate 56 de persoane cazate în spaţiile asociaţiei, majoritatea aflate în evidenţa DGASPC Maramureş şi Covasna. Agerpres
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
Pensia minimă garantată se majorează din ianuarie 2025. Cu cât crește indemnizația socială pentru pensionarii cu venituri mici
Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de o creștere semnificativă a indemnizației sociale (pensia minimă garantată) începând cu 1 ianuarie 2025. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că indemnizația socială va crește cu 10,4%, ajungând la 1.415 lei, oferind un sprijin financiar mai consistent pentru această categorie vulnerabilă.
Potrivit CNPP, în anul 2024, nivelul veniturilor care permit acordarea acestei indemnizații este de 1.281 lei.
Majorarea indemnizației sociale vine…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Cluj
Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică
Alba
Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale
Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.
Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul Amnistiei Fiscale
Amnistia fiscală. Cine poate beneficia de anularea unor…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Închisoare cu executare pentru un bărbat din Sebeș care nu a plătit pensie alimentară. Avea de dat 9 lei pe zi, pentru un copil
Un bărbat din Sebeș a fost condamnat la închisoare cu executare pentru abandon de familie. Mai exact, timp de doi ani a refuzat să plătească pensia alimentară celor doi copii pe care îi avea cu o femeie din oraș.
Magistrații au calculat că acesta avea de plătit 9 lei pe zi, pentru fiecare copil, adică 18 lei pe zi. În data de 14 noiembrie 2024, magistrații Judecătoriei Sebeș au dat o decizie în acest caz.
Situația este una simplă, o femeie din oraș a avut o relație cu bărbatul inculpat, iar în…
Citește mai mult pe Alba24.ro