Connect with us

Eveniment

Azilul groazei din Bărdești – Mureș: Cei trei inculpați rămân în arest preventiv

Publicat


Arhivă foto

Cei trei inculpați din dosarul legat de situația șocantă descoperită la Centrul de Îngrijire și Asistență „Căsuța lu’ Min” din comuna Sântana de Mureș, satul Bărdești, au primit o nouă lovitură în instanță. Curtea de Apel Târgu Mureș a decis să mențină arestul preventiv pentru aceștia încă 30 de zile, după ce au respins contestațiile lor împotriva hotărârii Tribunalului Mureș.

Un dosar care a îngrozit opinia publică

Dosarul, cunoscut în mass-media drept „Dosarul Azilului din Bărdești,” a captat atenția opiniei publice și a șocat comunitatea locală și națională.

În el sunt implicate acuzații de tratamente inumane și degradante asupra unor persoane vulnerabile, inclusiv persoane vârstnice și cu dizabilități, care erau cazate în condiții deplorabile în subsolul clădirii Centrului de Îngrijire și Asistență „Căsuța lu’ Min.”

Curtea de Apel Târgu Mureș menține decizia Tribunalului

Decizia Curții de Apel Târgu Mureș vine după un proces în care inculpații au contestat hotărârea Tribunalului Mureș de prelungire a arestului preventiv. Cu toate acestea, Curtea de Apel a respins aceste contestații, menținând astfel măsura arestului preventiv pentru inculpați.

Persoanele implicate rămân în custodie

Astfel, cei trei inculpați, identificați drept P.C.I., P.J., și P.F.-T., vor rămâne în custodie pentru încă 30 de zile, începând cu data de 29 august 2023 până la data de 27 septembrie 2023.

Această decizie a instanței vine ca urmare a acuzațiilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de persoane, care au fost aduse împotriva lor de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș și procurorii DIICOT.

Exploatarea persoanelor vulnerabile

Conform anchetei, suspecții ar fi constituit un grup infracțional în anul 2020, cu scopul de a profita de pe urma exploatării unor victime vulnerabile, în principal persoane vârstnice și cu dizabilități.

Aceste persoane erau internate în locațiile gestionate de asociația implicată în acest caz.

Banii alocati îngrijirii acestor persoane ar fi fost folosiți în beneficiul membrilor grupării, în timp ce victimele ar fi fost supuse unor tratamente inumane, acte de agresiune fizică și psihică, și neglijate în privința îngrijirii și igienei personale.

Măsuri de urgență pentru protecția victimelor

După dezvăluirea acestui caz șocant, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Mureș a preluat 16 rezidenți din cei 30 care se aflau la Centrul de Îngrijire și Asistență „Căsuța lu’ Min.”

Acești rezidenți au fost relocați în centre specializate, unde li se va asigura o îngrijire corespunzătoare și un mediu mai sigur.

În ciuda faptului că dosarul este departe de a se încheia, decizia Curții de Apel Târgu Mureș de a menține arestul preventiv pentru inculpați este un pas semnificativ în direcția asigurării justiției pentru victimele acestui caz deosebit de grav.

sursa: Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor din Alba: Sute de persoane și autoturisme, verificate. Amenzi de peste 38.000 de lei

Publicat

Polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat miercuri, 20 septembrie 2023, acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

Potrivit IPJ Alba, în cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 544 de persoane și au fost verificate 337 de autovehicule.

Au fost constatate 177 de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Premieră absolută la Cluj. Festivalul Khetane 2024, Grand Opera Pata Rât, cu o operă compusă special. 4 artiști vor fi romi

Publicat

Fundația AltArt lansează ediția a 2-a a Festivalului Khetane, în parteneriat cu Opera Națională Română Cluj-Napoca, și pregătește o operă specială pentru acest eveniment, care este în curs de realizare și care va fi…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

CASS de 10% pe tichetele de masă: Măsura are impact negativ. CONAF respinge alternativa în bani

Publicat

CASS de 10% pe tichetele de masă: Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) atrage atenția asupra consecințelor propusei măsurii de introducere a alternativelor în bani la tichetele de masă.

CONAF susține că această inițiativă nu aduce beneficii nici statului, nici angajatorilor sau angajaților, și aduce în prim-plan preocupări legate de trasabilitatea cheltuirii acestor sume, precum și de impactul negativ al…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Medicul Radu Vieru: Noul spital de cardiologie intervențională și relocarea oncologiei, lucruri certe. Comunicat PNL Alba

Publicat

”În calitate de medic, dar și de membru al PNL, vreau sa infirm categoric ceea ce a apărut în spațiul public, și anume că noul spital de cardiologie intervențională și relocarea oncologiei nu se va face.

Singurul lucru care se modifică este sursa de finanțare, adică Banca Europeană de Investiții. Sunt în permanent contact atât eu, cât și conducerea Spitalului Județean de Urgență Alba, cu dl. deputat Florin Roman.

Dânsul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe