Connect with us

Eveniment

Azilul groazei din Bărdești – Mureș: Cei trei inculpați rămân în arest preventiv

Publicat



Arhivă foto

Cei trei inculpați din dosarul legat de situația șocantă descoperită la Centrul de Îngrijire și Asistență „Căsuța lu’ Min” din comuna Sântana de Mureș, satul Bărdești, au primit o nouă lovitură în instanță. Curtea de Apel Târgu Mureș a decis să mențină arestul preventiv pentru aceștia încă 30 de zile, după ce au respins contestațiile lor împotriva hotărârii Tribunalului Mureș.

Un dosar care a îngrozit opinia publică

Dosarul, cunoscut în mass-media drept „Dosarul Azilului din Bărdești,” a captat atenția opiniei publice și a șocat comunitatea locală și națională.

În el sunt implicate acuzații de tratamente inumane și degradante asupra unor persoane vulnerabile, inclusiv persoane vârstnice și cu dizabilități, care erau cazate în condiții deplorabile în subsolul clădirii Centrului de Îngrijire și Asistență „Căsuța lu’ Min.”

Curtea de Apel Târgu Mureș menține decizia Tribunalului

Decizia Curții de Apel Târgu Mureș vine după un proces în care inculpații au contestat hotărârea Tribunalului Mureș de prelungire a arestului preventiv. Cu toate acestea, Curtea de Apel a respins aceste contestații, menținând astfel măsura arestului preventiv pentru inculpați.

Persoanele implicate rămân în custodie

Astfel, cei trei inculpați, identificați drept P.C.I., P.J., și P.F.-T., vor rămâne în custodie pentru încă 30 de zile, începând cu data de 29 august 2023 până la data de 27 septembrie 2023.

Această decizie a instanței vine ca urmare a acuzațiilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de persoane, care au fost aduse împotriva lor de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș și procurorii DIICOT.

Exploatarea persoanelor vulnerabile

Conform anchetei, suspecții ar fi constituit un grup infracțional în anul 2020, cu scopul de a profita de pe urma exploatării unor victime vulnerabile, în principal persoane vârstnice și cu dizabilități.

Aceste persoane erau internate în locațiile gestionate de asociația implicată în acest caz.

Banii alocati îngrijirii acestor persoane ar fi fost folosiți în beneficiul membrilor grupării, în timp ce victimele ar fi fost supuse unor tratamente inumane, acte de agresiune fizică și psihică, și neglijate în privința îngrijirii și igienei personale.

Măsuri de urgență pentru protecția victimelor

După dezvăluirea acestui caz șocant, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Mureș a preluat 16 rezidenți din cei 30 care se aflau la Centrul de Îngrijire și Asistență „Căsuța lu’ Min.”

Acești rezidenți au fost relocați în centre specializate, unde li se va asigura o îngrijire corespunzătoare și un mediu mai sigur.

În ciuda faptului că dosarul este departe de a se încheia, decizia Curții de Apel Târgu Mureș de a menține arestul preventiv pentru inculpați este un pas semnificativ în direcția asigurării justiției pentru victimele acestui caz deosebit de grav.

sursa: Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Duel feroviar la Cluj, tranșat de jucătorii lui Dan Petrescu. CFR – Rapid: 3-2

Publicat

CFR Cluj a învins, duminică seara, pe Rapid București, într-un meci disputat pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, partidă din play-off-ul Superligii de fotbal.

Scorul a fost deschis de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

A doua zi de PAȘTE 2024: Obiceiul ”Udatului”, ciocnitul ouălor invers. Tradiții și superstiții de sărbători

Publicat

A doua zi de PAȘTE 2024: Obiceiul ”Udatului”, ciocnitul ouălor invers. Sărbătoarea Învierii Domnului este singura căreia îi sunt dedicate trei zile.

În a doua zi de Paște, sunt marcate unele obiceiuri și tradiții încă păstrate în comunitățile rurale.

Se mai ține obiceiul udatului sau stropitului, dar și ”fugăritul mirelui” sau ”pomana copiilor”.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Sunt obiceiuri pitorești, cu prilej de veselie pentru toată…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Primii doi pui de barză din cuibul de la Vlaha au ieșit din ou în Sâmbăta Mare a Paștelui

Publicat

Primii doi pui de barză au eclozat, sâmbătă, în cuibul de la Vlaha, județul Cluj, anunță Clujbird, site-ul care monitorizează cuibul.

”Puii și-au spart coaja de ou la 34 de zile după ce a fost depus primul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Săptămâna Luminată: PROGRAMUL slujbelor religioase la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când este prima sărbătoare după Paște

Publicat

Săptămâna Luminată: După praznicul Sfintelor Paşti, credincioșii intră în Săptămâna Luminată. Aceasta cuprinde o sărbătoare închinată Maicii Domnului și se termină în duminica următoare numită Duminica Tomii (a Sfântului Apostol Toma). În 10 mai este Izvorul Tămăduirii, cu sfințirea apei – Agheasma Mică.

Pentru creştinii ortodocşi, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare, care se termină după cincizeci de zile de la Paşti la Pogorârea Sfântului Duh (Rusaliile).

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe