Connect with us

Alba

BACALAUREAT 2021: OFICIAL, metodologia de echivalare a competențelor. Grilele pentru recunoașterea acestora

Published

on



Echivalarea competențelor pentru elevii de clasa a XII-a la Bacalaureat 2021 a fost stabilită oficial prin OME 3842/26.05.2021, care a fos publicat în Monitorul Oficial.

Anul acesta, la Bacalaureat, probele de competențe nu se susține, ci se echivalează/recunosc.

Vezi și BACALAUREAT 2021: MODELE DE SUBIECTE. TOATE SETURILE de teste de antrenament și bareme pentru examenul elevilor de clasa a XII-a

Metodologia de echivalare și recunoaștere a nivelurilor de competență, ce folosește un model similar cu cel de anul trecut, vizează echivalarea probelor de evaluare a competențelor digitale și a celor de comunicare orală în limba română și în limba maternă, precum și într-o limbă de circulație internațională, potrivit edupedu.

Competențele digitale:

“Nivelul de competență digitală din cadrul probei D la examenul național de bacalaureat 2021 se stabilește calculând un punctaj de la 5 la 10 pe baza mediei aritmetice, fără rotunjire, a mediilor anuale obținute de candidat la disciplina Tehnologia informației și a comunicațiilor în clasele a IX-a, respectiv a X-a.”

Grila:

  • nivelul „utilizator începător” pentru media cuprinsă între 5 și 5,99;
  • nivelul „utilizator de nivel mediu” pentru media cuprinsă între 6 și…

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Primăria Alba Iulia, un nou pas pentru asfaltarea unei străzi din cartierul Lipoveni. Proiect pentru decongestionarea traficului

Published

on

Primăria Alba Iulia vrea să asfalteze o stradă de pământ aflată în cartierul Lipoveni, pentru decongestionarea traficului la intrarea în municipiu dinspre șoseaua de centură. În acest sens, administrația locală alocă peste 175.000 de lei pentru elaborarea documentațiilor și a proiectului tehnic. 

Primăria Alba Iulia a lansat, pe 23 octombrie, achiziția de servicii de elaborare documentaţie tehnico-economică – faza Studiu de Fezabilitate, documentaţie tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Care sunt cele mai căutate domenii de angajare. Persoanele peste 45 de ani, cele mai puțin interesate să-și schimbe cariera

Published

on

Persoanele cu vârsta de peste 45 de ani sunt cele mai puțin interesate să-și schimbe cariera, arată un studiu recent.

Comparativ, cele mai multe aplicări pentru job nou vin din partea tinerilor între 25 și 35 de ani.

Candidații din segmentul de vârstă 45+ formează categoria profesională cu cel mai scăzut nivel de activitate din punctul de vedere al aplicărilor și al intenției de schimbare a carierei. În acest segment, eJobs a înregistrat puțin peste 100.000 de aplicări pe lună.

Comparativ, candidații…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

24 octombrie: Ziua Naţiunilor Unite. Cum a apărut ONU și care este rolul ei

Published

on

24 octombrie: Ziua Naţiunilor Unite marchează intrarea în vigoare, în 1945, a Cartei Organizaţiei Naţiunilor Unite. Prin ratificarea acestui document fondator de către majoritatea semnatarilor săi, inclusiv a celor cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate, Organizaţia Naţiunilor Unite şi-a început oficial activitatea.

Celebrată din 1948, Adunarea Generală a ONU a recomandat ca statele membre să facă din această zi o sărbătoare publică, dedicată informării ţărilor din întreaga lume cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Focul lui Sâmedru. Obiceiuri, semnificații și superstiții în ajunul sărbătorii Sfântului Dumitru. Tradiție veche românească

Published

on

O sărbătoare importantă a lunii octombrie este Sfântul Mucenic Dimitrie Sâmedru. În ajunul acestei sărbători este ”Focul lui Sâmedru”, un obicei pitoresc ce se regăsește în unele zone rurale din țară.

În noaptea de 25 spre 26 octombrie, oamenii fac focuri la răspântii. Peste acestea sar copiii, ca să fie sănătoşi sau tinerii, ca să se căsătorească.

Se spune că, dacă recolta de gutui şi nuci este bogată, iarna va fi grea.

Focul lui Sâmedru, tradiție veche românească

Focul lui Sumedru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading