Connect with us

Alba

BACALAUREAT 2021 sesiunea a doua: 178 de contestații depuse în ALBA după primele rezultate la examen. Notele finale, VINERI

Publicat



În județul Alba, 178 de candidați au depus contestații, după publicarea primelor rezultate la Bacalaureat 2021, sesiunea a doua.

Reamintim că rata de promovare a examenului a fost doar de 31,71%, mai mică față de cea de anul trecut.

Din totalul contestațiilor depuse 65 au fost la Română, 47 la Biologie, 43 la Matematică, iar restul la alte discipline. 

Rezultatele finale vor fi cunoscute vineri, 3 septembrie.

Situația din Alba înainte de contestații – Bacalaureat 2021

Potrivit datelor IȘJ Alba, rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2021 este de 31,71%.

Din totalul candidaților promovați (137), 97 fac parte din promoţia curentă, iar 40 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoția 2020-2021 este de 34,64%. În cazul promoțiilor anterioare, procentul candidaților promovați este de 26,32%.

La probele scrise s-au prezentat 432 de candidaţi din cei 517 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 10 candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).

Media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci)….

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Paște 2024. Ce poți face cu resturile de mâncare de la masa de sărbători. Idei de rețete interesante

Publicat

Paște 2024. Ce poți face cu resturile de mâncare de la masa de sărbători. Se poate întâmpla ca după mesele de sărbători să rămână feluri de mâncare neconsumate. Pentru a diversifica meniul în perioada următoare, aceste alimente pot fi refolosite și pot fi transformate în noi preparate culinare.

Dacă v-au rămas bucăți de friptură sau drob, cozonac, ouă roșii sau legume după masa de Paște, acestea pot fi utilizate pentru a găti alte feluri de mâncare. Important este să fie bine păstrate în zilele de sărbători.

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Ziua Internațională a Pompierilor, sărbătorită în 4 mai. Cine a fost Sfântul Florian, ocrotitorul salvatorilor

Publicat

Ziua Internaţională a Pompierilor este sărbătorită în 4 mai, în fiecare an. Cu acest prilej, sunt recunoscute sacrificiile pe care pompierii le fac zi de zi pentru cetățenii aflați în pericol.

Ziua Internaţională a pompierilor a fost instituită la 4 mai 1999, ca urmare a morţii a cinci pompieri, într-un incendiu de vegetaţie din Linton, Statul Victoria, Australia.

Cei cinci pompieri au fost trimiși să stingă un incendiu de pădure. O schimbare bruscă a vântului a dus flăcările în drumul camionului de intervenție. Din nefericire, aceștia nu au mai putut…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

UPDATE FOTO-VIDEO: A început distribuirea paștilor la Catedrala Încoronării Alba Iulia. Circa 200 de oameni stau la coadă. Program

Publicat

Paște 2024. A început distribuirea paștilor la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, sâmbătă după-amiaza, de la ora 15.00. Acestea pot fi luate din zona turnului-clopotniță al catedralei. 

Peste o sută de persoane erau așezate la coadă pentru a primi paștile, încă dinainte de ora 15.00.

UPDATE: Potrivit estimărilor de la fața locului, este vorba despre aproximativ 200 de persoane.

Aceștia așteptau pe două rânduri. Grupurile de oameni se întindeau până la Monumentul Unirii.

Sunt pregătite 12.000 de pahare cu paști pentru credincioși.

Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Sute de mașini și persoane verificate de polițiști și jandarmi în Alba, în ultimele 24 de ore. Amenzi de peste 10.000 de lei

Publicat

Sute de mașini și persoane au fost verificate de polițiști și jandarmi în Alba, în ultimele 24 de ore. Aceștia au dat amenzi de peste 10.000 de lei și au reținut permise.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate, prin intermediul aplicației eDAC, 320 de persoane și au fost verificate 183 de autovehicule.

Au fost constatate 81 de abateri de natură contravențională, potrivit IPJ Alba. Majoritatea au vizat normele legale privind circulația pe drumurile publice și cele privind liniștea și ordinea publică.

Amenzile aplicate au fost în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe