Connect with us

Alba

Bacalaureat 2024 sesiunea a doua: Subiectele și baremele la proba la alegere – Biologie, Geografie, Logică, Anatomie, Chimie

Publicat



Bacalaureat 2024 sesiunea a doua: Miercuri, 21 august, candidații au susținut proba la alegere în cadrul examenului. Primele rezultate vor fi cunoscute luni, 26 august.

Prezența candidați în Alba:

  • Biologie vegetală şi animală – 132 candidați
  • Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie uman...
Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Cum a obținut un fost caporal al unei unități militare din Alba zeci de mii de lei, de la un bărbat care voia să intre în Armată

Publicat

Un fost caporal al unității militare din Sebeș a reușit să obțină de la un bărbat 52.290 de lei, după ce i-a dat de înțeles că îl va ajuta să se angajeze în armată. Modul în care bărbatul a obținut banii și promisiunile false pe care le-a făcut victimei au fost descrise de magistrații Tribunalului Alba, după ce acesta a fost condamnat.

În data de 26 august 2024, magistrații Tribunalului Alba au admis înțelegerea pe care bărbatul a făcut-o cu procurorul de caz. 

Fostul caporal, Daniel V.P., a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Atentatele din 11 septembrie: Corul Theotokos din Alba Iulia vizitase WTC cu câteva zile înainte. Un român din Abrud a decedat

Publicat

Atentatele din 11 septembrie de la New York. Pe 11 septembrie 2024 se împlinesc 23 de ani de la atentatele teroriste de la World Trade Center (WTC). A fost unul dintre cele mai mari atentate teroriste din istoria omenirii. 

În urmă cu 23 de ani, Corul de copii Theotokos din Alba Iulia se afla atunci în turneu la New York și cu doar câteva zile înainte, făcuseră chiar o vizită la World Trade Center.

De asemenea, cinci cetăţeni americani de origine română și-au pierdut viața în atentatele din 11 septembrie….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Lansarea noului Cupra Terramar. Ce motorizări va avea SUV-ul spaniolilor

Publicat

Producătorul spaniol de autovehicule sportive, Cupra, lansează modelul Terramar. Acesta este un SUV de clasă compactă, realizat pe platforma tehnică MQB a grupului VW. Automobilul a va fi al doilea model compact din gama spaniolilor, după Cupra Formentor.

Pentru a simplifica eventuala alegere între cele două SUV-uri compacte Cupra, vom nota că Formentor insistă în mod manifest pe dinamism, în timp ce Terramar pune accentul pe funcționalitatea ridicată specifică SUV-urilor tipice, scrie Autobild.

Dintre toate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Dosarul crimei din Sibiu care se judecă la Alba: Cum a dus un plic de cafea la identificarea liderului criminalilor, Cosmin Zuleam

Publicat

Un plic de cafea a dus la identificarea unuia dintre cei trei criminali care l-au jefuit și ucis pe omul de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner. Modul în care acesta a fost identificat este descris în motivarea Tribunalului Alba unde magistrații au dat undă verde pentru începerea judecății.

În data de 29 august dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. Recent motivarea a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro

Dosarul crimei se va judeca la Tribunalul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate