Connect with us

Alba

Bărbat din Câmpeni, reținut pentru înșelăciunea ”contorul”. Polițiștii i-au percheziționat casa și sediul firmei

Publicat



Polițiștii din Baia de Arieș au reținut un bărbat, din Câmpeni, care este cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune, cunoscută drept țeapa ”contorul”. Pentru documentarea activității infracționale a acestuia, polițiștii au efectuat două percheziții.

La data de 21 octombrie 2021, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Baia de Arieș au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 30 de ani, din Câmpeni, care este bănuit de săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în zilele de 13 și 15 octombrie 2021, s-ar fi deplasat în localitatea Lunca Arieșului, din comuna Poșaga, unde, folosindu-se de calități mincinoase, respectiv că ar fi angajat al unei societăți de distribuție a energiei electrice, ar fi indus în eroare cinci persoane.

Sub pretextul înlocuirii contorului de măsurare a energiei electrice, bărbatul le-ar fi cerut persoanelor vătămate diferite sume de bani, reprezentând un avans pentru serviciile ce urmau a fi prestate, cauzând astfel un prejudiciu total de 2.261 de lei.

Pentru obținerea de probe, în vederea stabilirii activității infracționale a…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

12 mai: Ziua Națională a Portului Tradițional din România. Portul popular, un element al identității naționale

Publicat

Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România este sărbătorită la 12 mai. Marcarea acestei zile a fost instituită prin Legea 102/2015.

„Tradiţia reprezintă un element primordial în identificarea existenţei şi evoluţiei istorice şi socio-culturale a unei naţiuni. Portul tradiţional, alături de alte elemente culturale ca muzica, dansul popular, meşteşugurile populare reprezintă un etalon real în ceea ce priveşte specificitatea poporului român, popor care în arealul său cultural îmbrăţişează cu aceeaşi căldură toate identităţile etnice…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică și ploi însemnate, în Alba și alte județe din țară, până duminică noaptea

Publicat

Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de apă, valabilă în județul Alba și alte județe din țară duminică, între orele 12:00 și 23:00. 

Potrivit ANM, în intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină în Oltenia, vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, precum și în Carpații Meridionali și local în Carpații Occidentali.


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Uniforme noi pentru Poliția Locală Alba Iulia: veste anti-înjunghiere, tricouri, cămăși, pantofi, embleme și epoleți

Publicat

Uniforme noi pentru Poliția Locală Alba Iulia. Primăria municipiului Alba Iulia a achiziționat recent articole de uniforme pentru personalul Poliției Locale. Între acestea se numără veste anti-înjunghiere, tricouri, cămăși, șepci, pantofi, embleme și epoleți.

Achizițiile au fost făcute prin intermediul platformei SEAP, valoarea totală fiind de peste 104.000 lei, fără TVA.

Lista articolelor cumpărate

Vestă anti-înjunghiere (19.277 lei)

  • vestă anti-înjunghiere – 37 buc.

Fiecare vestă este prevăzută cu două buzunare interioare (față/spate) în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Ziua Internațională a Asistenților Medicali, sărbătorită în data de 12 mai. Cine a fost Florence Nightingale

Publicat

Ziua Internațională a Asistenților Medicali (International Nurses Day) este sărbătorită pe 12 mai în fiecare an pentru a marca contribuția semnificativă a asistenților medicali și a personalului din domeniul nursingului la îngrijirea și îmbunătățirea sănătății populației.

Această zi este un moment important pentru a recunoaște munca grea și devotamentul acestor profesioniști din domeniul sănătății.

Istoria acestei zile are legătură cu Florence Nightingale, o figură emblematică din istoria nursingului. Ziua Internațională a Asistenților…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe