Connect with us

Eveniment

Bărbat transportat la spital, după ce a căzut dintr-un tren, într-o gară din județul Sibiu

Publicat


Arhivă foto

Un bărbat transportat la spital, miercuri la amiază, după ce s-a dezechilibrat și a căzut dintr-un tren, în gara Podul Olt, județul Sibiu.

Potrivit ISU Sibiu, două echipaje SMURD dintre care unul cu medic au intervenit de urgență în gara Podul Olt pentru a acorda asistență medicală unei persoane căzute din tren.

Un bărbat în vârstă de 91 de ani s-a dezechilibrat a căzut din tren, în momentul în care acesta s-a pus în mișcare.

A suferit un traumatism la gleznă și multiple escoriații.

A fost transportat conștient la UPU Sibiu.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

Societate de preluare a lemnului din Brașov, amendată cu 5.000 de lei în urma unui control al polițiștilor

Publicat

Polițiștii din Brașov au confiscat lemn de la o societate comercială din Rupea și au aplicat o amendă de 5.000 de lei.

Potrivit IPJ Brașov, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au dispus sancționarea și confiscarea materialului lemnos găsit fără documente de proveniență în urma unui control pe care l-au efectuat la o societate comercială de profil.

Astfel, în cadrul unei acțiuni care a urmărit combaterea tăierii, furtului, transportului, deținerii și comercializării materialelor lemnoase, polițiștii au efectuat un control pe această linie la o societate de profil, din localitatea Rupea, jud. Brașov.

În urma controlului pe care polițiștii l-au efectuat s-a constatat că societatea deținea cantitatea de 5 mc.  cherestea rășinoase fără proveniență legală.

Față de cele constatate societatea a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor din Legea nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 lei și s-a dispus măsura complementară a confiscării fizice a cantității de 5  mc. cherestea rășinoase, pentru care s-a stabilit o valoare de 4.625 lei.

Citește mai departe

Bistrita-Nasaud

FOTO-VIDEO: Percheziții în județul Bistrița-Năsăud și în Cluj-Napoca, la persoane bănuite de trafic de droguri. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

Polițiștii au efectuat, joi dimineață, percheziții în județul Bistrița-Năsăud și în Cluj-Napoca, într-un dosar de trafic de droguri de risc și mare risc.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița- Năsăud, împreună cu procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Bistrița- Năsăud, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată și efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

Astfel, au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară la 4 imobile din municipiul Cluj-Napoca și un mandat de aducere.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2021- mai 2023, bănuiții ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc, pentru suma de 50 de lei/gram, precum și substanțe cu efecte psihoactive cu suma de 100 de lei/gram.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 57 de calupuri de substanță vegetală (cannabis), de diferite dimensiuni, de aproximativ 40 de kilograme, substanță solidă cu aspect de rezină de cannabis, de aproximativ 3,5 kilograme, substanță cristalină (CMC), de aproximativ 12 kilograme, substanță pulverulentă de culoare albă, de aproximativ 50 de grame, un ceas de lux, bijuterii, precum și peste 35.000 de euro, aproape 500.000 de forinți, 100 de lire, peste 300.000 de lei și mai multe înscrisuri.

De asemenea, mai sunt puse în aplicare un mandat de percheziție domiciliară și un mandat de aducere, în județul Bistrița- Năsăud.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, criminaliștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Bistrița- Năsăud și Cluj, precum și al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile Cluj- Napoca.

Citește mai departe

Covasna

Covasna: Spații speciale dedicate copiilor și tinerilor în cadrul Târgului de Carte și Festivalului de Literatură Contemporană SepsiBook2

Publicat

sursa foto: Facebook / SepsiBook, arhivă foto

Pentru Târgul de Carte și Festivalul de Literatură Contemporană SepsiBook2, care va debuta joi la Sfântu Gheorghe, organizatorii au pregătit două spații speciale dedicate copiilor și tinerilor, respectiv UniVERSul Copiilor și AdoleScenă, în care vor avea loc programe specifice destinate acestui public.

Printre altele, aici vor avea loc lansări de carte, întâlniri cu scriitori, spectacole, ateliere şi jocuri interactive.

Vineri, de la ora 9,00, copiii cu vârsta peste 11 ani sunt aşteptaţi la spectacolul „Trei cu susu-n jos”, iar de la ora 11,00 la o întâlnire cu povestitorul Radu Ţuculescu, în cadrul căreia va fi prezentat volumul „Uimitoarele peripeţii ale liliacului Vico în Mirabelia”.

În cadrul programului „La drum cu lectură”, iniţiat de Biblioteca Judeţeană „Bod Peter” şi Primăria Sfântu Gheorghe, elevii de clasa I din Sfântu Gheorghe vor primi cartea „Spune-mi o poveste despre pisici” scrisă de Eniko Szabo şi ilustrată de Zenko Karda, o antologie de 13 basme care cuprinde poveşti clasice, precum „Motanul încălţat” sau „Muzicanţii din Bremen”, dar şi basme mai puţin cunoscute provenind din folclorul maghiar, grec sau coreean.

Tot vineri, de la ora 16,00, va avea loc spectacolul-lectură „Sindromul supravieţuitorului”, cu Fatma Mohamed şi Oana Jipa, un program adresat tinerilor cu vârste de 14-16 ani, prezentat de Teatrul „Andrei Mureşanu”, Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” şi revista „Teatrul azi” din Bucureşti. „Sindromul supravieţuitorului”, în regia Radu Nica, este realizat pe baza a două texte scrise de ucrainenii Andrii Bondnarenko şi Oksana Savcenko.

Covasna: Spații speciale dedicate copiilor și tinerilor în cadrul Târgului de Carte și Festivalului de Literatură Contemporană SepsiBook2. Atelierul susţinut de 1kutya&co şi Fold Szint Nyitott Muhely

Vineri şi sâmbătă, de la ora 16,00, adolescenţii sunt aşteptaţi la atelierul susţinut de 1kutya&co şi Fold Szint Nyitott Muhely, unde se vor desfăşura exerciţii de acompaniament textual cu titlul ILUSTRA şi un atelier de linogravură cu titlul LINOLOVE.

La AdoleScenă se vor desfăşura programele permanente ţesător de cuvinte, laborator de carte cu sugestii de lectură şi joc interactiv cu recitare de poezii, în vreme ce la UniVERSul Copiilor vor fi organizate ateliere de artă artizanală (sculptură, confecţionare de păpuşi, pictură, confecţionare de mărgele, origami) şi vor fi asigurate servicii de asistenţă a copiilor, cu excepţia evenimentelor indicate în program.

Copiii vor avea voie să petreacă cel mult două ore în zona de joacă fără supravegherea părinţilor, au precizat organizatorii.

Cea de-a doua ediţie a Târgului de carte şi Festivalului de literatură contemporană SepsiBook va avea loc în perioada 25-28 mai la Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe, cu participarea a aproape 30 de edituri din România şi Ungaria.

Covasna: Spații speciale dedicate copiilor și tinerilor în cadrul Târgului de Carte și Festivalului de Literatură Contemporană SepsiBook2. INVITAȚI

Printre invitaţii celei de-a doua ediţii a SepsiBook se mai numără actorul Horaţiu Mălăele, scriitorii Florin Irimia, Judit Berg, Bogdan Suceavă şi formaţia Ţapinarii.

Pe parcursul celor patru zile, în cadrul SepsiBook vor avea loc aproape 90 de evenimente, la care participarea publicului va fi gratuită, programul detaliat putând fi accesat pe site-ul www.sepsibook.ro.

La prima ediţie a târgului de carte SepsiBook, desfăşurată anul trecut, au participat aproximativ 7.000 de persoane în decurs de patru zile. Agerpres

sursa foto: Facebook / SepsiBook, arhivă foto

Citește mai departe

Eveniment

Incident grav într-o localitate din județul Hunedoara: Bărbat electrocutat în timp ce desfășura lucrări în gospodărie. A fost solicitat elicopterul

Publicat

Arhivă foto

Un incident grav s-a produs, miercuri după-amiază într-o localitate din Hunedoara. O persoană s-a electrocutat.

Potrivit ISU Hunedoara,pompierii au intervenit la un incident în localitatea Hărău.

Din primele date, o persoană s-a electrocutat în timp ce desfășura lucrări în gospodărie.

La fața locului a intervine echipajul de prim ajutor SMURD Simeria și urmează să ajungă în circa 20 de minute elicopterul SMURD Caraș- Severin cu medic.

Stire in actualizare

Citește mai departe