Connect with us

Alba

Belgia interzice până în martie călătoriile neesențiale. Intrarea și ieșirea din țară se poate face doar în condiții speciale

Publicat



Belgia interzice începând de miercuri, 27 ianuarie, şi până la 1 martie toate călătoriile neesenţiale în afara şi spre această ţară, pentru a opri răspândirea noilor mutaţii ale coronavirusului, precum cea prevalentă în Marea Britanie.

 

Începând de miercuri, persoanele care vor să călătorească din sau spre Belgia vor fi obligate să prezinte un motiv valid – cum ar fi îndatoriri familiale ori studii – pentru a li se permite trecerea frontierei potrivit Agerpres.

Regulile li se aplică şi rezidenţilor belgieni, care vor trebui să intre în carantină la sosire timp de 7 zile şi să prezinte teste PCR negative la coronavirus în prima şi în ultima zi de izolare.

Totuşi, lucrătorii esenţiali şi cei din transporturi vor fi în continuare autorizaţi să se deplaseze în afara ţării.

 

Prim-ministrul belgian Alexander De Croo anunţase deja că vrea introducerea de măsuri mai stricte. La summitul de joi, el i-a îndemnat pe omologii din Uniunea Europeană să ia măsuri similare în privinţa frontierelor.

 

Statele UE au fost de acord că deplasările neesenţiale ar trebui puternic descurajate, dar nu au mers suficient de departe pentru De Croo.

În zilele premergătoare reuniunii de criză, premierul belgian a argumentat că, deşi Belgia a descurajat călătoriile de Crăciun şi Anul Nou, 160.000 de oameni au plecat…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Accident la Alba Iulia, ieșirea spre Oarda. Biciclist rănit după ce a fost lovit de o mașină. Trafic îngreunat

Publicat

Un accident rutier s-a petrecut sâmbătă la Alba Iulia, în zona de ieșire spre Oarda. Un biciclist a fost rănit.

S-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o bicicletă.

Din primele date, biciclistul ar fi suferit leziuni corporale.

Cercetarea la fața locului este în desfășurare.

Urmăriți Alba24.ro și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Deciziile de recalculare a pensiilor: Cât va costa distribuirea acestora și modul în care le vor primi pensionarii

Publicat

Deciziile de recalculare a pensiilor. Guvernul a aprobat vineri o ordonanță de urgență privind unele măsuri pentru desfășurarea activităților integrate aferente emiterii și transmiterii deciziilor privind recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Câți ani va sta după gratii un bărbat din Alba Iulia care a jefuit cazinoul amplasat lângă o biserică din centrul orașului

Publicat

Un bărbat din Alba Iulia care a jefuit un cazino din centrul orașului a fost recent condamnat pentru tâlhărie calificată. Condamnarea a venit relativ repede, la câteva luni distanță de la comiterea faptei. 

Bărbatul a bătut-o pe una dintre fetele angajate în cazino pentru a o obliga pe aceasta să îi dea banii din seiful sălii de jocuri. 

Inculpatul se află în arest preventiv, în Penitenciarul...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Lucrări de reamenajare a unei zone din centrul municipiului Alba Iulia. Ce se demolează și ce se construiește

Publicat

Primăria Alba Iulia pregătește reamenajarea unei zone din centrul municipiului. Instituția a demarat procedura de achiziție a serviciilor de demolare a fostei centrale termice din centrul municipiului, pe strada Frederic Mistral.

Serviciile de demolare sunt estimate la costul de 235.000 lei fără TVA. Contractul va fi încheiat pe 75 de zile calendaristice, din care 30 de zile pentru...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe