Connect with us

Alba

Bilanț COVID-19 în România, 13 august 2022: 4.684 cazuri noi, 25 de pacienți au murit și alți 276 sunt internați la ATI

Publicat


Peste 4.600 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, este bilanțul anunțat sâmbătă, în România, de autoritățile sanitare. 25 de persoane infectate au murit. 

Conform sursei citate, 890 dintre cazurile noi înregistrate în ultimele 24 de ore sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima trecere prin boală.

Cele mai multe cazuri noi de COVID sunt în Bucureşti – 991 şi în judeţele Timiş – 279, Sibiu – 232, Iaşi – 224 şi Cluj – 203.

Rata de infectare înregistrată la 14 zile, la nivel naţional, este de 4,08 cazuri la mia de locuitori.

Cea mai mare incidenţă este în Bucureşti – 8.49 şi în…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

DSVSA Alba: atenționări pentru crescătorii de păsări în contextul cazurilor de gripă aviară din țară. Ce măsuri trebuie respectate

Publicat

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba atenționează crescătorii de păsări privind măsuri ce trebuie respectate pentru prevenirea apariției gripei aviare pe teritoriul județului.

Măsurile sunt necesare în contextul în care au fost semnalate cazuri de gripă aviară în țară.

Pentru prevenirea apariției acestei boli, DSVSA Alba transmite cetățenilor care cresc păsări în gospodării că au obligația respectării următoarelor măsuri:

  • evitarea creşterii păsărilor domestice în aer liber; acestea trebuie ţinute închise obligatoriu în spaţii special amenajate; atunci când acest lucru nu este posibil, hrănirea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Comunicat Radu Tuhuț: PSD guvernează responsabil! Peste 1,5 miliarde de euro au intrat în agricultură de la începutul anului

Publicat

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, condus de social-democratul Petre Daea, culege roadele muncii făcute bine și la timp.

În primele zile ale lunii februarie, Ministerul Agriculturii a încasat în contul deschis în Banca Națională a României suma de 531 milioane de euro.

Suma reprezintă rambursarea de la Comisia Europeană a cheltuielilor realizate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură în luna decembrie a anului 2022 pentru acordarea plăților directe fermierilor finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Banii au fost acordați în avans fermierilor de către minister pentru ca aceștia să aibă fondurile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

MApN vrea să recruteze personal nou, după majorarea bugetului în 2023. Ce face armata cu banii

Publicat

Alocarea de 2,5% din Produsul Intern Brut (PIB) permite consolidarea apărării României, a declarat, miercuri, ministrul Angel Tîlvăr, la bilanţul Statului Major al Apărării pentru anul trecut. Bugetul alocat apărării va depăși, în 2023, 7 miliarde și jumătate de euro. 

Acesta a vorbit despre „adoptarea pachetului cu proiectele normative care va facilita funcţionarea mai eficientă a instituţiei apărării”.

LA rândul său, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a precizat că anul 2023 va fi unul al recrutării de personal nou şi al instruirii celui existent.

„Va trebui să găsim metode mai eficiente atât pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

9 februarie: Ziua Mondială a Stomatologului. Povestea Sfintei Apolonia, patroana stomatologiei și a celor care au dureri de dinți

Publicat

Ziua Mondială a Stomatologului este sărbătoarea profesională a dentiștilor și medicilor stomatologi, celebrată în întreaga lume pe 9 februarie.

Ziua Mondială a Stomatologului este celebrată cu scopul de a promova importanța sănătății dentare și a serviciilor stomatologice.

Această zi se concentrează pe sensibilizarea publicului asupra importanței sănătății dentare și a prevenirii problemelor dentare.

Scopul acesteia este de a încuraja oamenii să ia măsuri pentru a-și îmbunătăți și a-și proteja sănătatea dentară.

Ziua este dedicată Sfintei Apolonia, care este patroana celor suferinzi de durere de dinți și a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe