Connect with us

Eveniment

Bilanţ DIICOT: Peste un miliard de lei, prejudiciul total în dosarele soluţionate; sechestre de 132 milioane lei

Publicat



Procurorii DIICOT au calculat un prejudiciu total de peste un miliard de lei în dosarele soluţionate în cursul anului 2020, fiind dispuse măsuri asiguratorii de 132 milioane lei, se arată în raportul de activitate al Direcţiei pe anul trecut.

Astfel, potrivit raportului de activitate, prejudiciul total cauzat prin săvârşirea infracţiunilor în dosarele soluţionate de procurorii DIICOT în cursul anului 2020, la nivelul întregii Direcţii, a fost de 1.074.153.825 lei şi 1.304.628 euro, faţă de 959.682.235 lei şi 15.122.325 euro în anul 2019.

Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate prin măsuri asiguratorii în dosarele soluţionate prin trimitere în judecată în cursul anului 2020 a fost de 132.740.256 lei, comparativ cu 191.549.932 lei în anul 2019.

Procurorii DIICOT au trimis în judecată, anul trecut, 3.791 de inculpaţi (creştere de 9,41% faţă de 2019), dintre care 1.182 în stare de arest preventiv, prin întocmirea a 1.883 de rechizitorii şi acorduri de recunoaştere a vinovăţiei (creştere de 10%).

Din numărul cauzelor soluţionate cu rechizitoriu sau acord de recunoaştere a vinovăţiei în cursul anului trecut, ponderea cea mai însemnată au avut-o dosarele de trafic de droguri (67,92% – 1.279), apoi cauzele având ca obiect criminalitatea informatică (14,18% – 267) şi cauzele având ca obiect traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile (6,53% – 123). AGERPRES/(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

 

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Ultimele lucrări pe loturile de mobilitate din Alba Iulia. Ce planuri are primăria pentru unele zone din oraș – VIDEO

Publicat

Ultimele lucrări pe loturile de mobilitate din Alba Iulia. Primarul Gabriel Pleșa a explicat, pentru alba24.ro, ce lucrări mai sunt în derulare în zonele incluse pentru modernizare în instrastructura rutieră din municipiu. De asemenea, a anunțat pregătiri pentru recepția celorlalte tronsoane.

Gabriel Pleșa a precizat că primăria intenționează să programeze recepția pe loturile de pe Bulevardul Revoluției și Bulevardul Încoronării.

”Sunt 95% gata, sunt pregătite pentru recepție (cele două loturi –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Dezbatere-eveniment la „Berăria Culturală”: Cum scapi de FRICĂ și îndoială. Printre invitați, sociologul Ioan Hosu

Publicat

Sezonul de toamnă al fenomenului cultural-academic și civic „Berăria Culturală” se deschide în 26 septembrie 2024, la CASINO-ul din Parcul Mare, începând cu ora 19, când va avea loc o dezbatere-eveniment, cu participarea…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Dan Tanasă, purtătorul de cuvânt al AUR: PSD și PNL îi pregătesc lui Iohannis covorul roșu către Parlament

Publicat

Klaus Iohannis își pregătește ieșirea la pensie după mandatele de președinte într-un post călduț, din care să își continue vacanțele. După ce a încercat disperat să găsească o nouă funcție la nivel internațional…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Cele mai mari și cele mai mici salarii din România. Care sunt sectoarele economice cu venituri de peste 10.000 de lei pe lună

Publicat

Cele mai mari și cele mai mici salarii din România: Clasamentul sectoarelor economice aflate la extremele veniturilor. 

13.052 de lei era în iulie salariul mediu net în domeniul fabricării produselor de cocserie și a produselor obținute prin prelucrarea țițeiului.

Este cel mai mare astfel de venit într-un clasament publicat de Institutul Național de Statistică, citat de Economedia.ro.

Activitățile de servicii în tehnologia informațiilor a pierdut prima poziție și se află pe locul 2, cu salarii medii de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate