Connect with us

Alba

Bilanț vaccinare: Câte persoane s-au îmbolnăvit de Covid-19 după ce au primit prima doză și câte după ambele

Publicat



Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid din România, Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că peste 7.000 de persoane au făcut Covid-19 după administrarea primei doze de vaccin, în timp ce peste 1.000 au făcut boala după ce au primit ambele doze.

„De la începutul vaccinării și până în prezent un număr de 7.145 de persoane, ceea ce înseamnă 0,49% din totalul celor vaccinați cu prima doză, au avut un test pozitiv de infecție cu Sars-Cov-2, după administrarea primei doze.

Dintre acestea, peste 2.083 de persoane, ceea ce înseamnă aproape 30%, care au fost confirmate cu infecție cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze, au efectuat și doza de rapel la acest moment”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că perioada medie de timp de la prima doză până în momentul diagnosticării a fost de 9 zile.

De asemenea, alte 1.012 persoane au fost confirmate cu infecție cu SARS-CoV-2 după administrarea celei de-a doua doze de vaccin, din data de 27 decembrie până în prezent, ceea ce înseamnă 0,14% din numărul total al persoanelor vaccinate cu două doze.

„Ne așteptăm ca formele de severitate să fie mult diminuate comparativ cu situația în care persoanele nu au fost vaccinate”, a mai spus coordonatorul…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Elevii din două comune din Alba vor merge la școală cu microbuze electrice. CJ Alba a lansat licitația pentru achiziția acestora

Publicat

Elevii din două comune din Alba vor merge la școală cu microbuze electrice. Consiliul Județean Alba a lansat recent o licitație pentru achiziția a două microbuze de 8 + 1 locuri pentru elevi, care vor ajunge în comunele Poșaga și Mogoș. 

Consiliul Județean Alba a lansat pe 29 aprilie, în SEAP, o licitație pentru achiziția a două microbuze electrice de 8 + 1 locuri pentru elevii din județ.

Valoarea totală a contractului este estimată la 494.830 de lei, fără TVA. Investiția este finanțată prin PNRR. 

Potrivit documentației, fiecare microbuz electric va…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Festivalul de muzică ”Voices” la Alba Iulia: Vor concura 14 tineri. Concert special cu Gabriel Dorobanțiu și Olivia Addams

Publicat

Festivalul prin care se dorește promovarea tinerelor talente, ”Voices” revine la Alba Iulia și în 2024. Evenmentul va avea loc în perioada 11-12 mai, la Casa de Cultură a studentilor. 

14 tineri  din Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara, Târgu Mureș, Pitești și Alba Iulia, acompaniați de un band live, vor concura pe scena pentru premii în valoare totală de 12.500 lei, în fața unui juriu condus de compozitorul și dirijorul Viorel Gavrilă.

Anul acesta, festivalul, se desfășoară pe două secțiuni, Secțiunea Case de Cultură Studențești și Secțiunea Talente…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Alexandru Negrea, un tânăr pilot de karting din Câmpeni, a urcat pe podium la concursul ”Micul Pilot”. Cum au fost cursele

Publicat

Alexandru Negrea Luca are 10 ani și este din Câmpeni. Recent, Alexandru a urcat pe podium la un concurs național de karting. Mai exact, după două etape pe circuitul de kart din Bacău, Alexandru s-a poziționat pe locul secund la general. 

Tânărul din Câmpeni este pilot de karting din 2022.

Acesta a participat în perioada 28-29 aprilie la prima etapă a Concursului Național de Karting școlar „Micul Pilot” ce s-a desfășurat pe circuitul Speed Park din Bacău, la clasa de concurs Micro Rotax.

Concursul a fost compus din două finale, una sâmbătă și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Legea mirosurilor îi poate viza și pe cei care stau la bloc. Ce amenzi ar risca locatarii care gătesc cu ușa deschisă

Publicat

Legea mirosurilor îi poate viza și pe cei care stau la bloc. Adoptată în 2020, pentru a acoperi un vid legislativ, aceasta a vizat activitatea firmelor care poluează olfactiv, după cum explicau inițiatorii.

Este vorba despre Legea nr. 123/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului. Aceasta obligă firmele și alți operatori economici să aibă sisteme proprii de monitorizare a disconfortului olfactiv generat prin activitate.

Legea a fost concepută să acopere un vid legislativ, în scopul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe