Connect with us

Eveniment

Botoşani: Fermierii au participat cu zeci de tractoare la un marş pe străzile municipiului reşedinţă

Publicat



Fermierii din mai multe localităţi ale judeţului Botoşani au participat, miercuri după-amiază, cu zeci de tractoare la un protest pe străzile municipiului reşedinţă, în semn de nemulţumire faţă de măsurile adoptate de Guvern în domeniul agricol.

Marşul, care îngreunat circulaţia în zona centrală a municipiului Botoşani, a fost organizat de Asociaţia Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice şi s-a încheiat cu o pichetare Prefecturii.
 

Foto: (c) CRISTIAN LUPASCU / AGERPRES FOTO


Manifestanţii susţin că problemele din agricultură sunt foarte grave şi afectează toţi fermierii, indiferent de cât teren sau câte animale deţin aceştia.

„După ce că noi nu am fost în stare să negociem la Bruxelles sume mai mari pentru fermierii noştri, le tăiem şi pe acelea pe care le avem. Europa ne dă voie să dăm ANT (n.r.- ajutor naţional de tranziţie) cât avem nevoie, dar Guvernul României este împotriva ajutorului acordat agriculturii. Este cel mai incapabil ministru al Agriculturii şi cred că ar trebui demis din prima. Nu are ce căuta în fruntea Ministerului Agriculturii, pentru că distruge România, nu o clădeşte şi nu o ridică unde trebuie ridicată. Noi, dacă nu suntem salvaţi, agricultura României cade de tot. Interesul lor este ca marile corporaţii să îngroape agricultura românească şi să umple supermarketurile numai cu importuri”, a afirmat preşedintele unei cooperative agricole, Constantin Nechifor.
 

Foto: (c) CRISTIAN LUPASCU / AGERPRES FOTO


„Suntem în luna aprilie şi noi nu am primit un ban. Noi trebuie să ne apucăm de treabă şi nu avem bani de motorină, nu avem nimic. Ni s-a promis că o să ni se dea. Nu ştiu care e problema că nu vor să ne ajute deloc. Au luat acum şi sprijinul de la tomate, şi sprijinul cuplat pentru soia, şi pentru lucernă. Nu ştiu unde vor să ne ducă domnii aceştia. Vor să ne desfiinţeze, să vină altă ţară să ne ia firmele? Vrem să discutăm cu domnul prefect şi să avem o intervenţie la domnul premier, că la domnul ministru nu mai avem ce face. Dumnealui, când am fost la Bucureşti, s-a apucat de plantat copaci. L-a apucat ecologizarea. (…) Imputurile s-au scumpit, începând de la îngrăşăminte, seminţe, pesticide, insecticide şi motorina cu 40-50% şi la noi toate scad. Nu ştim ce vom face. Asta e o problemă generală. Am vorbit să venim cu 40 de tractoare, dar băieţii voiau să vină cu o sută şi ceva”, a declarat fermierul Virgil Buchi.
 

Foto: (c) CRISTIAN LUPASCU / AGERPRES FOTO


O delegaţie a fermierilor a fost primită la discuţii de prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor. AGERPRES/(A- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)

 

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO 

 

** Citeşte şi:

 

Iaşi: Zeci de agricultori au mărşăluit cu tractoarele prin municipiul reşedinţă 

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Producătorii vor fi obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj, în cazul în care au redus gramajul unui produs

Publicat

Producătorii vor fi obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj, în cazul în care au redus gramajul unui produs.

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că urmează să fie elaborată o reglementare în acest sens. 

„Unii comercianţi au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat preţurile la fel de mari. Consider că aceasta este o formă de înşelăciune împotriva consumatorilor!

Este de fapt o scumpire ‘camuflată’, nejustificată economic, sub un ambalaj foarte asemănător. Cer tuturor autorităţilor de control din România să intervină urgent!

Iar în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. FOTO. Grup infracțional din Cluj, care a livrat zeci de mii de colete cu substanțe DOPANTE, destucturat de DIICOT

Publicat

Un grup infracțional organizat, format din zece persoane, constituit la Cluj și care a livrat până acum zeci de mii de colete cu substanțe dopante în țară și străinătate, a fost destructurat.

Joi, 9 mai, au…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO Accident la Crăciunelu de Jos: Două persoane rănite, după coliziunea dintre două autoturisme

Publicat

FOTO Accident la Crăciunelu de Jos: Două persoane rănite, după coliziunea dintre două autoturisme.

Garda de intervenție Blaj intervine pentru asigurarea măsurilor specifice și acordarea primului ajutor medical la un accident rutier produs pe raza localității Crăciunelu de Jos.

Este vorba despre 2 autovehicule implicate, în care se aflau 3 persoane, neîncarcerate, conștiente.

La fața locului a fost trimisă o autospecială de stingere cu apă și spumă (ASAS) și un echipaj de prim ajutor.

Urmăriți Alba24.ro și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Florin Piersic va fi operat la genunchi la Spitalul de Ortopedie Foişor din București

Publicat

Florin Piersic va fi supus unei noi intervenții chirurgicale. Actorul, internat începând de marți la Institutul Matei Balș din Capitală, a fost transferat la Spitalul de Ortopedie Foișor unde i se va scoate proteza de la…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe