Connect with us

Alba

Braconaj piscicol pe râul Târnava Mare. Bărbat din Crăciunelu de Jos, depistat de polițiști la pescuit în perioada interzisă

Publicat


Poliţiştii din Blaj au depistat duminică un bărbat care a încălcat dispoziţiile legale privind pescuitul. Bărbatul a fost depistat în urma unui control, în timp ce pescuia în râul Târnava Mare și s-a ales cu un dosar penal.

Poliţiştii din Alba a continuă acțiunile pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal, spun polițiștii.

IPJ Alba reaminteşte că ne aflam în perioada de prohibiţie, care mai durează până în 7 iunie, inclusiv.

Astfel, duminică, poliţiştii din Blaj au făcut un control, pe râul Târnava Mare, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul piscicol.

Cu ocazia acestui control, a fost depistat un bărbat, de 56 de ani, din comuna Crăciunelu de Jos, în timp ce pescuia în albia râului.

Faţă de bărbat, a fost întocmit dosar penal, în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție și distrugerea icrelor embrionate de pește în zonele de reproducere naturală”, faptă prev. şi pedepsită de art.64, lit. b din O.G.23/2008, modificată, privind pescuitul şi acvacultura.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Bărbat din Aiud, prins la pescuit în perioada de prohibiție. Polițiștii i-au deschis dosar penal

Publicat

Un bărbat din Aiud a fost prins la pescuit în perioada de prohibiție. Polițiștii i-au deschis dosar penal. Acesta a fost identificat în valea Inzelului.

Potrivit IPJ Alba, luni, 15 aprilie, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud au depistat un bărbat de 67 de ani, din Aiud, în timp ce pescuia în Valea Inzelului. Din 9 aprilie, pescuitul prin orice metodă, în perioada de prohibiție, este interzisă.

Cercetările sunt continuate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Bărbat din Ocna Mureș, cercetat penal după ce a condus băut. Ce alcoolemie avea, la volan

Publicat

Un bărbat din Ocna Mureș este cercetat penal după ce a fost prins băut la volan. Acesta a fost oprit de polițiști, pe o stradă din oraș.

Potrivit IPJ Alba, luni, 15 aprilie, în jurul orei 12.50, polițiștii din Ocna Mureș au depistat un bărbat de 68 de ani, din Ocna Mureș, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Nicolae Iorga din oraș. Se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Sute de locuri disponibile la școlile de maiștri militari sau de subofițeri. CONDIȚII de participare și CALENDAR de recrutare

Publicat

Sute de locuri la școlile de maiștri militari sau de subofițeri sunt disponibile pentru cei interesați de o carieră militară.

Centrul  Militar Judeţean  Alba desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Aceștia au transmis oferta educaţională  pentru  anul şcolar 2024-2025.

Unde sunt locuri disponibile

  •  pentru învăţământul militar…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Incendiu de vegetație uscată într-un sat din Scărișoara. Pompierii intervin pentru stingerea focului

Publicat

Un incendiu de vegetație a izbucnit marți, 16 aprilie, în satul Lăzești din comuna Scărișoara. În jurul orei 16.30, la fața locului au intervenit pompierii din Câmpeni, voluntarii din Scărișoara și lucrători ai Ocolului Silvic Gârda. 

Din informațiile preliminare incendiul se manifesta pe aproximativ un hectar.

Pompierii intervin cu trei autospeciale de stingere la fața locului.

Misiunea este în dinamică, știre în curs de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe