Connect with us

Actualitate

Braşov: Profesorul Ioan Vasile Abrudan, reconfirmat ca rector al Universităţii Transilvania

Publicat


sursa foto: Facebook / Universitatea TRANSILVANIA din Brasov, arhivă foto

Într-un comunicat de presă emis de Universitatea Transilvania din Brașov (UniTBv), s-a anunțat că profesorul Ioan Vasile Abrudan a fost reales în funcția de rector al instituției. Reconfirmarea sa în această poziție a avut loc marți, prin Ordin al Ministrului Educației.

Prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan a fost reales rector al UniTBv cu votul a aproape 80% din totalul electorilor din universitatea braşoveană – cadre didactice pe perioadă nedeterminată şi reprezentanţi ai studenţilor, membri ai Senatului universitar şi ai consiliilor facultăţilor.

Astfel, Abrudan a obţinut 496 de voturi din cele 621 de voturi exprimate (79,87%), surclasându-i detaşat pe ceilalţi doi candidaţi – prof. dr. ing. ec. Tiberiu Foris, care a obţinut 55 de voturi, şi conf. dr. Florin Isaia, cotat cu 70 de voturi.

Acesta va fi cel de-al patrulea mandat al prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, care conduce universitatea braşoveană din 2012.

Ioan Vasile Abrudan este doctor în ştiinţe agricole şi silvice, obţinând titlul la Brunel University (Marea Britanie) şi este conducător de doctorat la UNITBV din 2007, respectiv la external PhD supervizier la Buckinghamshire New University din 2011.

A fost implicat în echipe sau individual în implementarea a 68 de proiecte naţionale şi internaţionale de cercetare, asistenţă tehnică sau educaţie, fiind membru titular al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, membru corespondent al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, reprezentatul României în Grupul de experţi ad-hoc constituit de Comisia Europeană pentru implementarea iniţiativei „Universităţilor europene” şi dezvoltarea „Agendei de transformare a învăţământului superior”, Doctor Honoris Causa a 7 universităţi, din care 3 universităţi din străinătate.

Ioan Vasile Abrudan, unul dintre cei mai longevivi rectori din România

Din 2013, deţine funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor, a menţionat sursa citată.

Ioan Vasile Abrudan este unul dintre cei mai longevivi rectori din România, cu mai mult de două mandate.

El a obţinut trei mandate pe baza vechii legi a Educaţiei, care permitea cel mult două, recurgând la existenţa unei prevederi legislative privind posibilitatea de a candida pentru a treia oară în cazul în care un rector s-a autosuspendat din funcţie pentru o perioadă de timp.

Noua lege în domeniu prevede aceeaşi limitare, însă nu ia în calcul mandatele desfăşurate în trecut.

De asemenea, noua reglementare legislativă a extins un mandat de rector de la 4 la 5 ani. Agerpres

sursa foto: Facebook / Universitatea TRANSILVANIA din Brasov, arhivă foto


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Sibiu: Seminar dedicat ofiţerilor în rezervă din statele NATO, la Academia Forţelor Terestre

Publicat

sursa foto: Facebook / Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, arhivă foto

Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu va fi gazda „Seminarului internațional pentru tinerii ofițeri în rezervă din statele NATO și partenere – YROS 2024”, care va avea loc în perioada 26 februarie – 1 martie.

Evenimentul este organizat de către Asociația Ofițerilor în Rezervă din România (AORR), cu sprijinul Statului Major al Apărării, conform unui comunicat de presă transmis joi de către AGERPRES.

„Seminarul face parte din sfera activităţilor pe care Conferinţa Interaliată a Ofiţerilor în Rezervă din NATO (CIOR) le desfăşoară anual pentru pregătirea rezerviştilor din statele membre şi partenere în scopul familiarizării acestora cu specificul, organizarea şi funcţionarea Alianţei, cu procedurile aplicate de aceasta în situaţii de criză şi oferă un bun prilej de analiză a contextului de securitate la nivel european şi global.

De asemenea, seminarul oferă o deosebită oportunitate ca ofiţerii în rezervă participanţi să se cunoască, să stabilească legături la nivel personal şi asociativ şi să inter-reacţioneze în problemele care vizează specificul activităţii rezervei armate, operaţionale sau voluntare, în statele de origine”, se precizează în comunicatul de presă transmis de academie.

Academia militară de la Sibiu precizează că „este pentru a doua oară când AORR susţine un astfel de seminar, prilej de recunoaştere internaţională a capacităţii şi rolului acesteia în cadrul Confederaţiei, un seminar similar fiind organizat şi găzduit în anul 2022, în garnizoana Piteşti”. Agerpres

sursa foto: Facebook / Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, arhivă foto

Citește mai departe

Actualitate

Hunedoara: Încep înscrierile la Festivalul Național de Umor „Liviu Oros”. Când și unde se va desfășura evenimentul

Publicat

Arhivă foto

Înscrierile la Festivalul Național de Umor „Liviu Oros” au început. Evenimentul va avea loc în perioada 20-21 aprilie 2024 la Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva.

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” vor organiza în perioada 20-21 aprilie 2024, ediția a XXIII-a a Festivalului Național de Umor „Liviu Oros” care se va desfășura la Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva.

Festivalul va include două secțiuni: Concursul Internațional de Epigrame ,,Epigramissima”, ediția a IV-a și Concursul Național de Grafică Umoristică (caricatură), având perioada de înscriere între 20 martie și 5 aprilie 2024.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva 

Regulamentele de participare la cele două concursuri se găsesc pe pagina de Facebook a Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, precum și pe site-ul oficial, accesând link-ul: https://www.centrulculturaldeva.ro/festivalul-national…/

Informații suplimentare puteți obține de la secretariatul Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, la numărul de telefon: 0354.408.907.

Citește mai departe

Actualitate

Bărbat din județul Sibiu, REȚINUT de polițiști, după ce a fost prins băut și fără permis la volan

Publicat

Arhivă foto

Un bărbat de 34 de ani din județul Sibiu a fost reținut de polițiști, după ce a fost prins fără permis la volan și sub influența alcoolului.

Potrivit IPJ Sibiu, miercuri, 21 februarie 2024, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au reținut un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Hamba, cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

În fapt, la data de 19 februarie 2024, în jurul orei 14.00, bărbatul a fost depistat conducând un autoturism pe strada Florilor din localitatea de domiciliu fără a deține acest drept și având o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea dispunerii de măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.

Citește mai departe

Actualitate

Peste 10.000 de şoferi din judeţul Bistrița-Năsăud au trecut de 70 de ani

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Mai mult de 10.000 de deținători de permise de conducere din județul Bistrița-Năsăud au vârsta de peste 70 de ani, însă majoritatea, aproximativ 53.600, se încadrează în intervalul de vârstă cuprins între 31 și 50 de ani, conform datelor furnizate AGERPRES de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

La sfârşitul anului trecut, în judeţ erau înregistraţi 126.212 şoferi, cu circa 2.300 mai mulţi decât în anul anterior.

Peste 12.000 de persoane au susţinut, anul trecut, proba teoretică în vederea obţinerii permisului de conducere, din care 46% au fost declaraţi admişi, iar la proba practică au fost examinate 8.642 de persoane, din rândul cărora 62% au fost admise.

Numărul vehiculelor înmatriculate în judeţul Bistriţa-Năsăud la data de 31 decembrie 2023 era mai mare decât cel al conducătorilor auto, şi anume de 142.290 vehicule, cu circa 3.900 în plus faţă de anul anterior.

Dintre acestea, 52% folosesc motorina drept combustibil, iar alte circa 23% sunt alimentate cu benzină.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, sunt înmatriculate 234 de vehicule electrice şi 775 hibride.

O statistică a Direcţiei generale permise de conducere şi înmatriculări arată că vechimea parcului auto judeţean este una mare, peste 80% dintre vehicule fiind mai vechi de 12 ani. Agerpres

Citește mai departe