Connect with us

Eveniment

Bugetul județului Sălaj pentru anul 2023 a fost aprobat. Mai mult de jumătate din sumă, pentru dezvoltare

Publicat


Bugetul propriu al judeţului Sălaj şi al instituţiilor şi serviciilor publice subordonate, pentru anul 2023, a fost aprobat în unanimitate vineri, 27 ianuarie, de către consilierii judeţeni.

Bugetul acestui an, în valoare de aproximativ 363 milioane de lei, este cu 16% mai mare decât cel din 2022. Mai mult de jumătate din sumă a fost alocată pentru dezvoltare.

„Şi în 2023 am conceput un buget echilibrat şi realist, cu accent pe dezvoltarea judeţului, alocând pentru investiţii aproape 180 milioane de lei – cu circa 14% peste nivelul din 2022. Acest lucru înseamnă mai mulţi bani pentru infrastructura rutieră, pentru sănătate, asistenţă socială, învăţământ.

De asemenea, acordăm o atenţie deosebită absorbţiei fondurilor europene, fiind pregătiţi cu proiecte mature pe care să le depunem îndată ce sunt lansate ghidurile şi se deschid liniile de finanţare”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj.

Pentru modernizarea şi reabilitarea reţelei de drumuri judeţene sunt prevăzute peste 131 milioane de lei.

Sunt vizate investiţiile pe DJ 191C: Nuşfalău – Crasna – Zalău – Creaca, DJ 108E: limită judeţ Cluj – Fodora – Rus – Buzaş – Lozna – DN 1H (pod Ciocmani), DJ 191D: Valcău de Jos – Fizeş – Sîg – Tusa – limită judeţ Cluj, DJ 108D: Crişeni – Cehu Silvaniei. Pe măsură ce lucrările vor avansa, administraţia judeţeană va suplimenta sumele alocate iniţial.

Alte 27 milioane de lei merg către Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, atât pentru continuarea investiţiilor în infrastructura de sănătate, cât şi pentru dotări.

De asemenea, asistenţa socială beneficiază de o alocare bugetară de 7 milioane de lei, în timp ce unităţile de învăţământ special din subordine primesc un milion de lei.

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Peste 4.000 de locuri de muncă VACANTE în județul Cluj. Vezi oferta AJOFM

Publicat

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Cluj a publicat lista locurilor de munca vacante la data de 28 martie. Astfel, la nivelul judetului Cluj sunt anuntate 4381 locuri de munca vacante.
Printre aceste locuri de muncă se numără șoferi, secretare, vânzători, operatori mașini cu comandă numerică, agenți de securitate, arhitecți, tehnicieni. programatori IT.
Lista locurilor de muncă disponibile poate fi vizualizată AICI și AICI.

Bursa locurilor de muncă la Cluj

De asemenea, AJOFM Cluj anunță că în 6 aprilie organizează ”Târgul locurilor de muncă și orientare în carieră” la BT Arena. Evenimentul se va desfășura între…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

România-Belarus, 2-1. Doi jucători de la CFR Cluj în echipa de start

Publicat

Echipa națională de fotbal a României a disputat marți, 28 martie, pe teren propriu, al doilea meci pentru calificarea la Campionatul European din 2024 împotriva Belarusului. În echipa de start au fost doi jucători de la campioana României, CFR Cluj. După un joc bun, mai ales în prima repriză, România învinge cu 2-1.

Echipele de start:

România: Radu – Manea, Drăgușin, Burcă, Opruț – Marin, Băluță, Stanciu – Moruțan, Alibec, Man;

REZERVE: Moldovan, Niță – Cicâldău, Dobre, Marin, Munteanu, Olaru, Popescu, Rațiu, Rus, Sorescu, Tănase;

SELECȚIONER: Edward Iordănescu

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. ACCIDENT între Florești și Gilău. Trei mașini implicate

Publicat

Un accident rutier a avut loc, marți seara, între loc. Gilău și Florești din jud. Cluj, la sensul giratoriu Luna de Sus. Au fost implicate 3 mașini.

accident 2

ISU Cluj a intervenit cu trei ambulanțe SAJ. Din primele informații, nicio persoană n-a rămas încarcerată.

accident 3

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro TESTEAZĂ din nou pragul de 4,95 lei

Publicat

Chiar dacă pe piețele internaționale aversiunea față de risc, provocată de criza sistemului bancar din Statele Unite și Europa, și-a redus simțitor presiune, în cea locală uriașul deficit de cont curent a început să creeze presiune, în condițiile în care aducem de afară mai mult decât producem în țară, deși străinii continuă să fie interesați de titlurile de stat locale iar Ministerul Finanțelor se împrumută la foc continuu.

Este posibil ca la aproape doi ani după ce cursul euro s-a oprit la 4,9495 lei, BNR să decidă că a venit momentul să lase ca acesta să treacă de pragul psihologic de 4,95 lei, pentru a oferi o mai mare…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe