Connect with us

Eveniment

Cabanele de munte situate în apropierea pârtiilor, cele mai solicitate destinaţii pentru februarie (platformă)

Published

on



Cabanele din zona montană situate în apropierea pârtiilor de schi sau de săniuş sunt cele mai solicitate destinaţii pentru luna februarie, interesul românilor fiind dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată un studiu realizat de o platformă online specializată în rezervări hoteliere.

Conform Travelminit.ro, odată cu Ziua Îndrăgostiţilor, luna februarie aduce o creştere mult aşteptată a rezervărilor faţă de alte luni ale anului, iar fie că vor să sărbătorească Valentine’s Day sau Dragobetele, românii au căutat în această perioadă unităţile de cazare cu ciubăr.

Astfel, cele mai solicitate destinaţii pentru luna februarie sunt cabanele din zona montană situate în apropierea pârtiilor de ski sau de săniuş, pentru care interesul românilor s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Deşi românii nu sărbătoresc în mod tradiţional ziua de Valentine’s Day, anul acesta focusul rezervărilor pentru luna februarie s-a concentrat asupra unităţilor de cazare care oferă şi ciubăr, printre alte facilităţi. Interesul românilor pentru acest tip de cazare a crescut în luna ianuarie 2021 cu 68%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dintre cele 517 unităţi de cazare cu ciubăr listate pe platforma de rezervări hoteliere, cele mai multe se regăsesc în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, urmate de Crişana şi Maramureş.

 

Foto: (c)  SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


 

Potrivit sursei citate, cei mai mulţi turişti s-au orientat către cabane, iar numărul de cabane rezervate în luna ianuarie este mai mare cu 86% faţă de anul trecut. Poziţionarea acestora în locuri izolate, în natură sau în zone neaglomerate şi faptul că pot fi închiriate integral se numără printre motivele pentru care se datorează această creştere, spun specialiştii Travelminit.ro.

Românii vor plăti, în medie, pentru o vacanţă romantică de două persoane cu diverse facilităţi incluse, precum ciubăr, 540 lei pentru două nopţi.

Dacă optează pentru un sejur mai lung, de patru nopţi, românii vor scoate din buzunare în medie 964 de lei. De asemenea, pentru cei care vor să călătorească alături de familie costul mediu al unei vacanţe de două nopţi este 623 lei, pentru doi adulţi şi 2-3 copii, sau 1.237 lei pentru patru nopţi.

Estimările Travelminit.ro relevă faptul că vârful de ocupare hotelieră va fi in weekend-ul 26-28 februarie, de Dragobete, urmat de sfârşitul de săptămână din intervalul 12 – 14 februarie.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România care acceptă şi plata prin vouchere de vacanţă. Oferta Travelminit.ro conţine 5.500 de proprietăţi din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării.

Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări, în 2019, şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro. AGERPRES/(AS – autor: Nicoleta Bănciulea, editor: Daniel Badea, editor online: Anda Badea)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

CALENDAR ALEGERI 2024: Până la ce dată se pot depune candidaturile la parlamentare. Când începe campania electorală.

Published

on

Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat, în cadrul ședinței de joi, o hotărâre privind interpretarea prevederilor legale referitoare la depunerea candidaturilor pentru alegerile din 2024. Decizia vine ca urmare a solicitărilor de clarificare primite și se aliniază dispozițiilor Legii nr. 208/2015.

Conform Hotărârii BEC nr. 3H/16.09.2024, partidele politice care doresc să depună dosarele de candidatură trebuie să prezinte dovada listelor de susținători, care trebuie să conțină cel puțin 0,5% din numărul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Trenul metropolitan al Clujului pornește la drum. Proiectul, pus de Ministerul Transporturilor în transparență decizională

Published

on

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului de act normative privind trenul metropolitan al Clujului.

Astfel, se…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Burse pentru elevi din școli private în anul școlar 2024-2025. Ce tipuri de burse pot fi acordate. Precizările ministerului

Published

on

Burse pentru elevi din școli private în anul școlar 2024-2025. Elevii din învățământul particular pot beneficia de patru tipuri de burse, potrivit unor precizări ale Ministerului Educației.

Reamintim că prima tranșă de plată a burselor va fi în 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie.

Vezi și Burse școlare 2024-2025: Când vor primi elevi bursele în acest an școlar. Calendar și sumele estimate pentru plată 

Burse pentru elevi din școli private în anul școlar 2024-2025

Potrivit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Trei semne că iarna va fi mai rece decât ne așteptam, identificate de meteorologii europeni. Prognozele de până acum, răsturnate

Published

on

Trei semne că iarna va fi mai rece decât ne așteptam, identificate de meteorologii europeni, care contrazic toate prognozele care arătau până acum o iarnă cu temperaturi ridicate. 

Pentru a afla cum va fi vremea la iarnă, aceștia au analizat mai mulți macro-indicatori, au comparat imagini din satelit, date istorice și au procesat măsurători precise de presiune și modele de evoluție din anii precedenți.

Concluzia a fost una singură: va fi mai frig decât credeam.

Tendințele celor mai recente date de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement