Connect with us

Alba

CALENDAR Evaluare Națională 2025, clasa a II-a, a IV-a și a VI-a. Cum vor fi organizate testările pentru elevi

Publicat



Calendar Evaluare Națională 2025, clasa a II-a, a IV-a și a VI-a. Datele de organizare a testărilor au fost publicate în Monitorul Oficial. Acestea se vor organiza în luna mai.

Pentru o mai bună înțelegere a nivelului de competență al copiilor, de anul acesta, rezultatele la aceste evaluări vor fi consemnate sub formă de punctaje, a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca.

La clasa a II-a, testarea va dura 45 de minute. La clasele a IV-a și a VI-a, fiecare testare va fi de 60 de minute.

Rezultatele nu se…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Un bărbat din Alba a fost arestat preventiv după ce a comis o tâlhărie. A lovit o persoană cu o bâtă în cap pentru un telefon

Publicat

Un bărbat din Alba a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a comis o tâlhărie. În data de 18 septembrie judecătorii au admis propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia și au dispus arestarea preventivă. 

Fapta pentru care acesta a ajuns în atenția anchetatorilor a avut loc în data de 17 septembrie 2024. Atunci acesta se afla într-o locuință alături de o altă persoană. La un moment dat i-a furat persoanei în cauză telefonul.

Când victima i-a cerut telefonul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Pedeapsă redusă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru fostul comisar șef al Poliției Aiud care a falsificat documente într-o anchetă

Publicat

Pedeapsă redusă la Curtea de Apel Alba Iulia, pentru fostul comisar șef al Poliției Aiud care a fost condamnat pentru fals intelectual și uz de fals. O decizie definitivă a fost dată pe 17 septembrie 2024. 

Daniel Silviu Bercea a fost condamnat în primă instanță, la Judecătoria Aiud, la pedeapsa de 1 an şi 5 luni închisoare cu suspendare. Însă bărbatul a făcut apel, iar dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare. 

La Curtea de Apel Alba Iulia, magistrații instanței superioare au admis apelul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Restricții de circulație pe A1 Sibiu-Sebeș-Deva și pe alte tronsoane de autostradă. Atenționări pentru șoferi

Publicat

Restricții de circulație pe A1 Sibiu-Sebeș-Deva și pe alte tronsoane de autostradă au fost anunțate joi de către CNAIR. Se fac lucrări în mai multe zone. Șoferii sunt atenționați să circule cu prudență și să respecte redirecționările de trafic.

Restricții de circulație, 19 septembrie

  • A1 Apoldu de Jos (Sibiu) – km 277+700 – 278, până la ora 19.00 – lucrări de reparații la partea carosabilă: banda 1 și banda de urgență de pe sens Sibiu-Sebeș, restricționate
  • A1 Sibiu – km 253+800, până…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO VIDEO: Zeci de oameni buni din Alba, pentru o cauză nobilă. Cum este să alergi 100 de kilometri în 24 de ore, la Autism 24

Publicat

Zeci de ”femei puternice, bărbați rezistenți și copii responsabili” din Alba au participat la Autism 24, eveniment unic în lume, organizat pe plaja din Mamaia și destinat promovării cauzei copiilor cu nevoi speciale. 

Participanții au avut de alergat timp de 24 de ore, în buclă, iar kilometrii alergați s-au transformat în bani pentru fapte bune.

Din județul Alba au participat la acest eveniment peste 50 de persoane, reprezentând 5 echipe.

Printre cei care au alergat se numără și primarul din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate