Connect with us

Alba

Când începe Postul Paștelui în 2023 pentru ortodocși și catolici. Este cel mai lung și aspru post din an

Publicat


Postul Paștelui 2023. Pentru creștinii ortodocși Postul Paștelui începe în 2023 pe 27 februarie și se încheie pe 15 aprilie, potrivit Calendarului Creștin-Ortodox 2023.

La catolici Postul Mare începe și se termină cu o săptămâna mai devreme. La catolici, Postul Mare ține din 22 februarie până pe 8 aprilie.

Data la care creștinii sărbătoresc Paștele este influențată de echinocțiul de primăvară (dată fixă) și de luna plină (dată variabilă). Astfel, data Paștelui se schimbă de la an la an.

În 2023, Paștele ortodox și Paștele catolic nu vor coincide, ca dată. Paștele se sărbătorește, de regulă, la date diferite față de cel catolic. Au fost și excepții, în unii ani când…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Un fost duhovnic al Mănăstirii Râmeț și un arhimandrit din Alba vor fi făcuți sfinți. Au slujit biserica în perioada comunistă

Publicat

Două figuri bisericești importante în Alba, dar și în România, vor primi statul de sfinți, în 2025. Este vorba despre Arhimandritul Dometie Manolache și Arhimandritul Serafim Popescu.

Aceștia vor fi trecuți în rândul sfinților în 2025 numit „Anul omagial al Centenarului Patriarhiei Române” și „Anul comemorativ al duhovnicilor și mărturisitorilor ortodocși români din secolul al XX-lea”.

Anunțul a fost făcut de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

O tânără din Alba, rănită într-un accident rutier în Mediaș. Ce s-a întâmplat

Publicat

O tânără de 26 de ani din județul Alba a fost rănită într-un accident rutier produs în orașul Mediaș, județul Sibiu. Accidentul rutier s-a produs sâmbătă, 2 martie 2024, pe strada Mihai Eminescu din Mediaș. Tânăra este din localitatea Valea Lungă. 

În jurul orei 11.40, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au intervenit la accidentul rutier.

Potrivit IPJ Sibiu, în urma cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Trei taximetriști din Alba Iulia intră în greva foamei. Protest al șoferilor de taxiuri față de firmele Bolt și Uber

Publicat

Trei taximetriști din Alba Iulia anunță că intră în greva foamei, în formă de protest față de actuala lege care reglementează sistemul de ride sharing. 

Este vorba despre un protest care se desfășoară în toată țara și care a strâns la București la începutul săptămânii peste 2000 de taximetriști din România.

La Alba Iulia trei șoferi au spus că intră în greva foamei până când guvernul va emite o ordonanță de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Bandă de hoți specializată în furturi de cabluri telefonice, trimisă în judecată de magistrații din Blaj. Cum acționa gruparea

Publicat

O bandă de hoți de cabluri de telefonie a fost trimisă în judecată de magistrații din Blaj. Ancheta autorităților pentru a-i prinde pe aceștia a fost una complexă. 

Telefoanele celor cinci au fost interceptate iar una dintre mașinile folosite pusă sub urmărire. Deși faptele s-au produs la sfârșitul anului 2021, o trimitere în judecată a avut loc în 28 februarie 2024. 

Anchetatorii au probat două furturi de cablu de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe