Connect with us

Eveniment

Când oamenii își dau mâna. Cum a reușit o familie din Ucraina, care a rămas fără mașină, să ajungă la Cluj și apoi la Viena

Publicat


Povești cu românii care ajută refugiații sunt cu miile în aceste zile. Fiecare pune mâna ca să le facă acestor oameni viața mai ușoară. Și aceasta este o poveste cu final fericit, în care sunt implicați polițiști, angajați la pensiuni și chiar lucrători de la un service auto din Cluj.

În noaptea dintre sâmbătă și duminică, săptămâna trecută, o mamă, un tată și doi copii din orașul ucrainian Odessa străbăteau România, în drumul lor către Viena, unde persoanele apropiate aveau să îi aștepte în siguranță.

Între Borsec și Toplița, însă, pe o trecătoare montană, autovehiculul în care cei patru se aflau s-a defectat, iar orele 3- 4 ale dimineții, bezna și frigul, dar și lipsa oricărei urme de semnal telefonic prevesteau o noapte lungă.

Norocul a făcut ca același drum să fie străbătut și de alte familii de ucrainieni, așa că mama și cei doi copii au fost preluați la scurt timp de o altă mașină, pentru a-i transporta la o pensiune din Toplița, sub pecetea că familia se va reîntregi acolo, până în zorii zilei.

Nici tatăl nu a rămas mult timp pe loc, reușind să ajungă cu un drum la o unitate de poliție din Toplița, unde un suflet bun a reușit să-l sprijine cu o platformă. Odată ce vehiculul a fost preluat din zona montană, polițistul și tatăl…

[Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

AUR și-a desemnat CANDIDATUL la Primăria Cluj. Călin Cozma: Sunt singurul dintre candidații înscriși NĂSCUT în Cluj-Napoca

Publicat

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și-a desemnat candidatul la Primăria Cluj-Napoca. Acesta este Călin Cozma, artist liric, bas-bariton cu peste 300 de spectacole interpretate pe scene internaționale, antreprenor cu afaceri…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Premierul Marcel Ciolacu: nu este oportun. Nu mai suntem în pandemie

Publicat

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu consideră oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Spune că nu mai suntem în pandemie, să fie necesare astfel de măsuri.

„Vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică, cel legat de programul magazinelor și închiderea magazinelor la sfârșit de săptămână.

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Ce spune premierul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Start-Up Nation 2024: buget de aproximativ 400 de milioane de euro

Publicat

Ediţia din acest an a programului Start-Up Nation va beneficia de finanţare europeană, în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro.

Cel puțin asta a declarat joi Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

„Ediţia din acest an a programului Start-Up Nation va aduce, astfel, o serie de noutăţi.

În primul rând, acesta va beneficia de finanţare europeană, în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. ACCIDENT pe strada Armatei din Turda. Două autotrenuri și două autoturisme IMPLICATE

Publicat

Un accident rutier a avut loc, joi, pe str. Armatei din Turda. Au fost implicate două autotrenuri și două autoturisme.

„Pompierii de la Detașamentul Turda intervin în aceste momente la un accident rutier…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe