Connect with us

Eveniment

Capodoperele Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, prezentate într-un nou ghid

Publicat



Pasionaţii de artă au la dispoziţie un nou ghid în care sunt descrise 40 de capodopere ale Muzeului Naţional Brukenthal de la Sibiu, lucrări de pictură europeană, reprezentative pentru Renaştere, Manierism, Baroc şi Rococo (la nord şi la sud de Alpi), informează un comunicat de presă.

„Descrierile urmăresc evoluţia mediilor artistice şi impactul evenimentelor istorice asupra acestora, prin evidenţierea tendinţelor, influenţelor şi soluţiilor inovatoare care au marcat producţia atelierelor de pictură. De asemenea, ghidul cuprinde o scurtă istorie a expoziţiei şi prezentări ale pieselor de artă decorativă, expuse alături de tablouri”, se precizează în comunicat.

Expoziţia Capodopere aflată la etajul al doilea al Palatului Brukenthal din Piaţa Mare cuprinde cele mai valoroase lucrări de pictură, potrivit managerului Muzeului Naţional Brukenthal, Alexandru Chituţă.

„Venim în ajutorul publicului dar şi al specialiştilor cu apariţia primului ghid al capodoperelor din Muzeul Naţional Brukenthal.

Expoziţia Capodopere aflată la etajul al doilea al Palatului Brukenthal din Piaţa Mare cuprinde cele mai valoroase lucrări de pictură, din cunoştinţele noastre, fiind cele mai valoroase din ţară şi totodată cele mai expuse în cadrul expoziţiilor internaţionale.

Acest ghid este de bun augur şi este doar un prim pas în cadrul hotărârii mele ca până în luna septembrie să avem cel puţin 10 ghiduri ale unor colecţii din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal şi un album al Muzeului care se află deja în lucru.

Este necesar ca în premieră, după câteva decenii, colecţiile Muzeului Naţional Brukenthal să fie cercetate şi mai ales publicate. Există deja câteva publicaţii foarte bune tipărite în decursul timpului însă acestea acoperă doar câteva procente din cadrul colecţiei Muzeului ce astăzi numără peste 1.600.000 piese.Catalogul capodopere vine şi cu o cercetare extraordinară şi cu o multitudine de fotografii de la numeroase instituţii muzeale din întreaga Europă care adăpostesc lucrări semnate de artişti expuşi la Sibiu”, a declarat managerului Alexandru Chituţă.

Ghidul costă 56 de lei şi poate fi achiziţionat în magazinul din Palatul Brukenthal aflat în Piaţa Mare din centrul istoric al municipiului Sibiu.

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Marius Lulea (AUR): TRĂDARE. Guvernarea PSD-PNL se pregătește să mai VÂNDĂ și ce a mai rămas din economia națională

Publicat

Prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea acuză guvernul PSD-PNL că se pregătește să mai vândă și ce a mai rămas din economia națională.

Guvernul României, condus de premierul Marcel Ciolacu, trebuie să…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Weekend dedicat experiențelor SENZORIALE, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic și Festivalul ARGO

Publicat

Ești pregătit pentru un weekend plin de experiențe senzoriale în Iulius Parc? În acest final de săptămână, food-truck-urile de la Street FOOD Picnic – ediția de primăvară, te așteaptă cu o varietate de sortimente…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO Transapuseana: A fost recepționat lotul I al celui mai spectaculos drum din Alba. O nouă destinație de vară în județ

Publicat

FOTO Transapuseana: Vicepreședintele Consiliului Judeațean Alba, Marius Hațegan, a anunțat vineri că instituția a recepționat lucrările la lotul I al unuia dintre cele mai frumoase drumuri din țară. Este vorba despre Transapuseana sau Transalpina de Apuseni. Lotul II va fi recepționat în august. 

Drumul străbate pe de o parte una dintre cele mai frumoase regiuni din țară, cu păduri vechi, neumblate și cu puncte de belvedere aflate pe creasta muntelui, dar totodată și una dintre cele mai izolate și depopulate zone.

Traseul este presărat de case…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, marea sărbătoare care precede Floriile. Tradiții, obiceiuri și semnificații

Publicat

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, este o sărbătoare creștină ortodoxă care precede Floriile și Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor (Săptămâna Sfântă).

Această sărbătoare cade în fiecare an în sâmbăta dinaintea Duminicii Floriilor și este celebrată pentru a comemora evenimentul biblic al învierii lui Lazăr din Betania de către Isus Hristos, așa cum este relatat în Evanghelia după Ioan (Ioan 11:1-45).

Învierea lui Lazăr

Potrivit Bibliei, Lazăr din Betania, fratele Mariei și al Martei, a fost înviat de Isus Hristos după ce a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe