Connect with us

Brasov

Carambol cu trei autovehicule implicate pe DN 1, în Prahova. O persoană a fost rănită

Publicat


Un accident rutier în care au fost implicate trei  autovehicule a avut loc, luni seară pe DN 1, în Prahova. Din primele date, o persoană a fost rănită.

Potrivit IPJ Prahova, accidentul rutier a avut loc pe DN1 km 110+800, în localitatea Comarnic, accident rutier.

Din primele date a rezultat faptul că, un bărbat în vârstă de 56 de ani în timp ce se afla la volanul unui camion cu semiremorcă pe DN1 din direcția de deplasare Ploiești către Brașov, la un moment dat a intrat în coliziune cu autoturismul care circula în fața sa, condus de o femeie de 30 de ani, proiectându-l pe celălalt sens de mers unde a acroșat un alt autoturism condus tot…

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

Sezonul de schi din Poiana Brașov se deschide în weekend. Care sunt pârtiile practicabile

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov

Actualul sezon de schi în Poiana Braşov se deschide în weekend. Primăria Braşov, căreia îi aparţine domeniul schiabil din masivul Postăvarul a reușit să amenajeze circa 30-35% din pârtii.

Astfel, sâmbătă, 28 ianuarie, se deschid pârtiile din partea superioară a masivului şi cele pentru începători, Bradul şi Stadion.

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a verificat, vineri, starea pârtiilor, el fiind echipat pentru a putea testa pe schiuri o parte a acestora.

„În primul rând, ne bucurăm că ninge în Poiana Braşov. Am aşteptat zăpada asta cu toţii de foarte mult timp. Iată că ne ajută şi natura. Din păcate, cu toate eforturile supraomeneşti de a amenaja pârtiile, putem spune că se poate schia în partea superioară a masivului momentan în condiţii decente.

Este maximumul pe care l-am putut face din punctul de vedere al amenajării. În cifre, asta înseamnă 70.000 de metri cubi de zăpadă artificială produsă în această perioadă.

Semnele sunt că, în zilele următoare, stratul se va îmbogăţi din surse naturale.

Prin urmare, oricine vrea să schieze în weekendul acesta trebuie să o facă cu mare grijă şi, evident, respectând toate măsurile anunţate de către administratorii pârtiilor. O parte dintre pârtii, cele care coboară până în partea inferioară, vor fi închise.

Deci se va schia în zona superioară, asta însemnând partea superioară a Drumului Roşu, Poiana Doamnei, tot ceea ce înseamnă pârtii care ajung până la telescaunul din Ruia”, a precizat Coliban.

Potrivit acestuia, administratorii pârtiilor lucrează în prezent la tot ceea ce înseamnă balizaj şi organizare de linii pentru aşteptarea la telescaune.

Edilul a menţionat că, în funcţie de condiţiile meteorologice, weekendul viitor există şanse ca toate pârtiile să fie deschise în întregime.

„Mizăm totodată pe înţelegerea turiştilor şi a schiorilor, pentru că vom schia în acest weekend doar în condiţii excepţionale şi doar cu aceste eforturi de a produce zăpadă artificială.

Dacă prognoza meteo se confirmă, weekendul celălalt vom avea condiţii de a coborî până jos”, a adăugat Allen Coliban.

Sezonul de schi din Poiana Brașov se deschide în weekend. Liniile 60 şi 100 ale operatorului local de transport în comun vor opera în regim normal de sezon

Tot din acest weekend, liniile 60 şi 100 ale operatorului local de transport în comun, care fac legătura dintre municipiul Braşov şi staţiune, vor începe să opereze în regim normal de sezon.

Şeful Serviciului amenajare pârtii – Comprest SA, Adrian Biriboiu, a anunţat, la rândul său, că turiştii vor fi informaţi privind zonele în care se poate schia.

„În partea superioară a domeniului avem un strat de aproximativ 25-30 de centimetri, strat în stare amenajată.

În zona lacului, cam 20 cm, scăzând în partea inferioară către telescaunul Ruia la îmbarcare, ajungând la o medie de 15 cm.

În momentul de faţă este în creştere din motive naturale, dar şi noi, cât ne permit temperaturile, vom produce zăpadă.

Zonele care sunt deschise vor fi delimitate în prima parte a dimineţii. Vor fi delimitate strict. (…)

Vor fi bannere, vor fi plase, vor fi direcţionări, vom fi şi noi prezenţi pe pârtie, deci toată lumea va fi în siguranţă. (…)

Turiştii trebuie să ştie că, dacă depăşesc aceste indicatoare, stratul de zăpadă va fi insuficient pentru a avea stabilitate şi riscurile de accidentare sunt foarte mari”, a subliniat Adrian Biriboiu.

Intervenţiile în caz de incidente sunt asigurate de Serviciul Public Salvamont, care va fi prezent cu 10 oameni pentru a-i sprijini pe cei care vor avea nevoie de ajutor.

În ce priveşte instalaţiile pe cablu, vor fi funcţionale telegondola, cabina mică (Kanzel), telescaunul Ruia şi teleschiurile Bradul şi Stadion. Pentru turişti va funcţiona şi cabina Capra Neagră, în care ultima urcare este la ora 16,00.

Pentru achiziţionarea ski-passurilor, există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel şi de la telecabina Capra Neagră) şi două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos.

În plus, pentru recuperarea garanţiei de 10 lei plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcţiona şi două automate, la telecabina Capra Neagră şi la telegondolă.

La toate casieriile este posibilă şi plata cu cardul.

Cei care doresc să îşi încarce cu puncte ski-passurile o pot face şi online, prin intermediul aplicaţiei pe platforma www.skibv.ro.

Sezonul de schi din Poiana Brașov se deschide în weekend. Tarife

Valabilitatea punctelor rămase pe ski-passurile din sezonul 2021-2022 nu se prelungeşte în acest sezon de schi.

Tarifele pentru transportul pe cablu sunt cu aproximativ 11% mai mari ca în sezonul trecut şi sunt cuprinse între 55 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulţi şi 720 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte.

Există şi posibilitatea achiziţionării unui ski-pass în valoare de 1.250 lei, pentru acces nelimitat timp de zece zile, pentru un adult. Pentru copii, o cartelă cu 10 puncte costă 30 de lei iar una cu 240 de puncte costă 390 de lei.

Copiii până la 6 ani beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu.

Primăria Braşov a început să producă zăpadă artificială de la sfârşitul lunii noiembrie, însă pregătirile efective ale pârtiilor au fost realizate în ultimele trei zile, startul sezonului de schi fiind imposibil de dat până în prezent din cauza condiţiilor meteorologice. Agerpres

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov

Citește mai departe

Brasov

Focar de gripă aviară la o fermă de curcani din Codlea, județul Brașov

Publicat

Un focar de gripă aviară a fost diagnosticat la o fermă de curcani din județul Brașov. O zonă de protecţie a fost delimitată în jurul focarului, astfel încât pe minim 10 kilometri nu poate circula nimeni.

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a confirmat, vineri, prezența virusului gripei aviare H5N1 în probele prelevate de la o fermă de curcani, cu un efectiv de 65.626 de capete, din Codlea, județul Brașov.

De joi, imediat de la anunțarea suspiciunii, a fost activată Unitatea Operaţională Locală din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Brașov, care a întreprins primele măsuri pentru…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Brasov

Celebrul actor Mihai Bica s-a stins din viață la doar 56 de ani

Publicat

Celebrul actor Mihai Bica, fost director al Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu, s-a stins din viață vineri, 27 ianuarie 2023, la doar 56 de ani.

Mihai Bica a fost actor la Teatrul din Sibiu, Teatrul Național ”IL Caragiale” din București, Teatrul Mic București.

Acesta și-a incheiat cariera la Teatrul ”Sică Alexandrescu” din Brașov, unde era angajat din anul 2002.

Primarul Brașovului, Allen Coliban: ”Ne rămân în urma lui rolurile”

”Odihnește-te în pace, Mihai! Mihai Bica, actorul nostru de la Teatrul „Sică Alexandrescu” (din 2002), a plecat la cele veșnice.
Ne rămân în urma lui rolurile memorabile din „Aşteptându-l pe Godot”, „Livada de vișini”, „Domnul Kolpert”, „Absint”, „Un bilet spre fericire”, „Mincinosul”, „Slugă la doi stăpâni”.
Condoleanțe familiei, colegilor, brașovenilor!”, a scris pe pagina de Facebook primarul municipiului Brașov.

Citește mai departe

Brasov

„Recitalul de la ora cinci”, la Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov. Reprezentația va fi susținută de soliștii Operei Brașov

Publicat

sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov

Miercuri, 25 ianuarie 2023, la Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov va alea loc „Recitalul de la ora cinci”, conform unei postări de pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Brașov.

Potrivit Consiliului Județean Brașov, Opera Brașov și Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, vă invită miercuri, 25 ianuarie 2023, ora 17:00, la „Recitalul de la ora cinci”, care va avea loc la sediul instituției muzeale.

„Interpretează sopranele Mădălina Bourceanu, Maria Catrina, Nicoleta Chirilă, Aurelia Florian, Corina Klein și Valentina Mărgăraș, mezzosoprana Sonia Hazarian, baritonii Alexandru Aghenie și Adrian Mărcan, bas-baritonul Marian Rește și basul Ștefan Schuller – cu toții, soliști ai Operei Brașov.

Acompaniamentul la pian este asigurat de Simona Patriche”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Brașov.

Evenimentul va fi prezentat de Simona Manole.

De asemenea, intrarea se face pe bază de bilete care se achiziționează la sala de concert a muzeului, prețul fiind de 1,50 lei pentru elevi și studenți, 6 lei pentru adulți și 4 lei pentru pensionari.

sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov

Citește mai departe