Connect with us

Eveniment

Carambol cu trei autovehicule pe A1, în județul Hunedoara. O persoană a decedat

Publicat


Un accident rutier grav a avut loc, marți seară pe A1, în județul Hunedoara.  În accident au fost implicate trei autovehicule.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Autostrada A1 Sibiu-Deva, la kilometrul 412, în zona bifurcației din dreptul localității Holdea, județul Hunedoara, s-a produs un accident rutier.

În accident au fost implicate o autoutilitară, un autoturism și un autocamion.

În urma impactului, șoferul autoutilitarei a decedat.

Circulația rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers, valorile de trafic sunt ridicate, iar autovehiculele sunt redirecționate pe rute ocolitoare.

Carosabilul este umed, se circulă în condiții de ploaie.

Stire in actualizare

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Zeci de localități din Harghita au rămas fără curent din cauza viscolului

Publicat

Peste 20 de localităţi din judeţul Harghita au rămas sâmbătă, parţial, fără curent electric, din cauza viscolului, care a afectat mai multe posturi de transformare.

Potrivit informaţiilor furnizate de Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, au fost afectate 35 de posturi de transformare şi sunt nealimentaţi cu energie 2.817 utilizatori din localităţile Benţid, Cădaciu Mare, Cădaciu Mic, Ceheţel, Chedia Mare, Chedia Mică, Cobăteşti, Firtănuş, Firtuşu, Inlăceni, Medişoru Mare, Mihăileni, Morăreni, Nicoleni, Păltiniş, Păuleni, Rugăneşti, Satu Mic, Şimoneşti, Tărceşti şi Turdeni.

Echipele distribuitorului de energie electrică acţionează în teren pentru remedierea defecţiunilor, a mai arătat ISU Harghita.

Agerpres

Citește mai departe

Eveniment

Avertizare de vreme severă imediată: Localități din Mureș, sub cod galben de vânt puternic. Vizibilitate scăzută

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă seară, o avertizare de vreme severă imediată pentru localități din județul Mureș.

Potrivit meteorologilor, până la ora 23.00, se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…65 de kilometri pe oră. Rafalele vor viscoli ninsoarea și va determina scăderea vizibilității.

Localități vizate: Zona joasă a județului Mureş, respectiv zona localităților: Târgu Mureș, Sighișoara, Târnăveni, Luduș, Sovata, Iernut, Sângeorgiu de Mureș, Sarmașu, Gurghiu, Ungheni, Band, Sâncraiu de Mureș, Adămuș, Pănet, Gornești, Miercurea Nirajului, Sângeorgiu de Pădure, Cristești, Albești, Fântânele, Ceuașu de Câmpie, Bălăușeri, Ernei, Hodac, Daneș, Brâncovenești, Ibănești, Acățari, Mica, Crăciunești, Deda, Reghin, Batoș, Eremitu, Gănești, Bahnea, Glodeni, Râciu, Sânpaul, Vânători, Sântana de Mureș, Zau de Câmpie, Valea Largă, Ghindari, Aluniș, Sânpetru de Câmpie, Lunca, Gălești, Chețani, Gheorghe Doja, Petelea, Solovăstru, Suplac, Breaza, Miheșu de Câmpie, Apold, Vătava, Beica de Jos, Răstolița, Sânger, Ogra, Băgaciu, Rușii-Munți, Suseni, Nadeș, Cuci, Iclănzel, Saschiz, Voivodeni, Ideciu de Jos, Păsăreni, Vărgata, Șăulia, Chiheru de Jos, Cucerdea, Bogata, Chibed, Livezeni, Fărăgău, Pogăceaua, Șincai, Viișoara, Neaua, Corunca, Ațintiș, Coroisânmărtin, Sărățeni, Hodoșa, Măgherani, Grebenișu de Câmpie, Bereni, Mădăraș, Zagăr, Crăiești, Băla, Bichiș, Tăureni, Papiu Ilarian, Vețca, Cozma.

Recomandările polițiștilor în condiții de ninsori și/sau viscol

Evitați să plecați cu autoturismul din localitate în perioada când sunt anunțate ninsori și/sau viscol.

Dacă viscolul vă blochează în trafic în afara localităţilor, luaţi următoarele măsuri:

– Trageți autovehiculul pe partea dreaptă a drumului. Porniți luminile de avarie și prindeți o bucată de material textil de antena radio ori la geam.

– Anunțați evenimentul la numărul unic de urgenţă 112, indicând locul unde ați rămas blocat. Rămâneți în autoturism până ce forțele de intervenție vin să vă salveze.

– Porniți motorul și sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menține cald în interior. Când motorul funcţionează, deschideţi uşor o fereastră pentru ventilaţie, protejându-vă astfel împotriva inhalării monoxidului de carbon. Curățați periodic zăpada de pe țeava de eșapament.

– Aprindeți lumina din interior pe timp de noapte, pentru ca echipele de salvare să vă poată localiza mai ușor.

 

Citește mai departe

Alba

Arhiepiscopul de Alba Iulia, Irineu, a citat din Petre Țuțea în timp ce a sfințit o biserică lovită în 1942 de un obuz

Publicat

Arhiepiscopul de Alba Iulia, Irineu, a fost prezent sâmbătă, 4 februarie, la Păingeni, unde a sfințit o biserică, care în timpul celui de al Doilea Război Mondial a fost lovită de un obuz. 

În timpul slujbei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Arhiepiscopul de Alba Iulia, Irineu, a citat din filozoful Petre Tuțea. 

Potrivit unui comunicat de transmis pe reîntregirea.ro, ”adresându-se celor prezenți, Părintele Arhiepiscop Irineu a spus: „Biserica este locul în care Hristos Domnul, Capul ei, coboară la poporul Său. Aici, precum arată filozoful Petre Țuțea, noi primim definiția omului.

Dacă ar dispărea Biseria din istorie, zice el, istoria n-ar mai avea oameni. Ar dispărea și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Eveniment

FOTO/ VIDEO: Accident pe Autostrada A1 în județul Hunedoara. Un autoturism a intrat în parapet

Publicat

Accident rutier produs, sâmbătă seară, pe Autostrada A1 în județul Huendoara. Un autoturism cu trei persoane, printre care și un copil, a intrat în parapet.

Potrivit ISU Hunedoara, accidentul a avut loc pe autostrada A1, pe sensul de mers Orăștie -Deva.â

acc2

Au intervenit la fașa locului pompierii Detașamentului Orăștiecu o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD.

Forțele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat faptul că un autoturism în care se aflau doi adulți și un copil, a intrat în parapetul de siguranță.

Cele trei persoane au fost evaluate medical la fața locului și nu s-a impus transportul acestora la spital.

acc3

Pompierii militari au asigurat, de asemenea, măsurile specifice pentru…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe