Connect with us

Alba

Caravană de screening pentru cancerul de col uterin la Sebeș și în comunele din jur, organizată de spitalul din Târgu Mureș

Publicat


Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureş, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Știinte și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu – Mureș, anunță lansarea Caravanei de screening în cadrul unui program de prevenție, depistare precoce al cancerului de col uterin, în Regiunea Centru. 

Obiectivul proiectului este creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament pentru principalele patologii, în contextul extrem de îngrijorător al incidenței crescute a cancerului de col uterin din România.

”Demersul nostru își propune să atragă toți factorii sistemului de sănătate si autoritățile locale și regionale în crearea unui cadru funcțional pentru sprijinirea accesului la informații și servicii de prevenire a cancerului de col uterin pentru toate femeile din regiunea Centru”, au transmis reprezentanții spitalului din Târgu Mureș.

În cadrul acestei acţiuni, femeile cu vârsta între 24 şi 29 de ani vor beneficia de consult de specialitate şi le vor fi recoltate probe pentru testare Babeş-Papanicolau, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Practic,…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Femeie de 63 de ani, lovită de o mașină, pe o trecere de pietoni din Abrud. A fost rănită și transportată la spital

Publicat

trecere de pietoni

O femeie de 63 de ani a fost lovită pe o trecere de pietoni din Abrud. S-a întâmplat pe strada Republicii din oraș, miercuri, 17 aprilie. Cazul a fost comunicat de polițiștii din Alba, o zi mai târziu. 

La volanul mașinii care a lovit-o pe femeie se afla un bărbat de 53 de ani din Bistra. 

Potrivit IPJ Alba, în jurul orei 15.45, un bărbat de 53 de ani, din comuna Bistra, în timp ce conducea un autoturism pe strada Republicii din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Un bărbat din Cut s-a îmbătat și a incendiat mașina fratelui său. Unde a fost prins și de ce este cercetat pentru trei infracțiuni

Publicat

politie noaptea

Un bărbat din Cut s-a îmbătat și a incendiat mașina fratelui său. Apoi, deși era beat, avea și permisul suspendat, s-a urcat la volanul unei mașini. A fost tras pe dreapta, de polițiști, și s-a ales cu un dosar penal pentru trei infracțiuni. 

Fapta s-a produs în noaptea de 14 spre 15 aprilie 2024. În data bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. Este vorba despre un bărbat de 55 de ani din Cut.

Acesta  cercetat sub aspectul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Vreme rece până sâmbătă. Unde vor mai fi ploi, vânt puternic sau ninsori. Atenționarea meteorologilor

Publicat

Va fi vreme rece până sâmbătă, 20 aprilie, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM). În unele zone va mai ploua și va fi vânt puternic. La altitudini mari vor fi semnalate lapoviță și ninsori.

Până în 20 aprilie, ora 9.00, vremea va fi rece în cea mai mare parte a țării. Pe parcursul nopților, în regiunile intracarpatice și zonele deluroase, pe alocuri se va produce brumă.

Joi (18 aprilie), temporar va ploua…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Amenzi de peste 1,4 milioane lei date de ISU Alba, după controale la pensiuni, cluburi, magazine. Nereguli constatate

Publicat

Reprezentanții ISU Alba au dat amenzi de peste 1,4 milioane lei după controale la pensiuni, restaurante, cluburi, magazine, unități de producție. Verificările au fost derulate în primele trei luni ale anului.

În perioada 1 ianuarie – 31 martie, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba au derulat 179 controale la obiective având destinaţia de:

turism, comerţ,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe