Connect with us

Alba

Casa Verde Fotovoltaice: Ministrul Mediului anunță modificări importante. ”E o schimbare de ordine în procesul de evaluare”

Publicat



Ministrul Mediului anunță schimbări importante la programul Casa Verde Fotovoltaice după ce programul a fost blocat jumătate de an pentru că „AFM n-a avut capacitatea instituțională să pornească evaluările”.

„Suntem pe drumul cel bun” spune Tanczos Barna la Digi24. „Reducem birocrația și va funcționa în principiu pe modelul «Rabla electrocasnice»”, unde fiecare beneficiar se va înscrie în sistemul informatic și după aceea va merge la o companie atestată care poate să instaleze panourile fotovoltaice. „E o schimbare de ordine în procesul de evaluare” a spus ministrul.

Externalizarea, soluția prin care Ministrul Mediului crede ca programele derulate de AFM vor merge ”ca…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Ziua mondială a râsului. Beneficiile bunei dispoziții pentru organismul uman

Publicat

Ziua mondială a râsului este celebrată, anual, în prima duminică a lunii mai. În 2024, această zi este marcată la 5 mai.

Ziua mondială a râsului se desfăşoară sub deviza „Nu râdem pentru că suntem fericiţi, ci suntem fericiţi pentru că râdem”. Este iniţiativa medicului indian Madan Kataria, fondatorul mişcării ”Laughter Yoga” („Hasyayoga”), adică terapia prin râs. Kataria este şi autorul cărţii „Râzi fără motiv” (”Laugh For No Reason”, 2002).

Primul club de terapie prin râs a fost înfiinţat de Madan Kataria în anul 1995,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Avarie la rețeaua de energie electrică în Alba Iulia. Locuitori de pe mai multe străzi, fără curent, în prima zi de Paște

Publicat

Avarie la rețeaua de energie electrică în Alba Iulia. Locuitori de pe mai multe străzi din Alba Iulia au rămas fără curent în gospodării, în prima zi de Paște.

Incidentul s-a petrecut duminică, 5 mai, e la ora 9.22, potrivit DEER Alba.

Au fost afectate de întreruperea furnizării de energie electrică zeci de străzi din zona centru-Lipoveni și Ampoi.

Potrivit DEER Alba, este vorba despre o avarie pe o linie de medie tensiune care alimentează zona Ampoi (parțial) – Lipoveni (parțial).

Defectul a fost identificat.

Echipajele intervin pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Un șofer din Alba a murit într-un accident grav petrecut pe DN 14. A vrut să traverseze calea ferată pe culoarea roșie

Publicat

Un șofer din Alba a murit într-un accident grav petrecut pe DN 14, între Mediaș și Sibiu. Din primele date, acesta ar fi încercat să traverseze calea ferată pe culoare roșie. Mașina a fost lovită de un tren.

Potrivit IPJ Sibiu, accidentul deosebit de grav s-a produs pe DN 14, km. 27, la trecerea cu calea ferată dintre localitățile Ruși și Șeica Mare.

Din primele cercetări efectuate a rezultat că un bărbat în vârstă de 38 de ani, din jud. Alba conducea o autoutilitară dinspre Mediaș spre Sibiu. Era singur în mașină.

Acesta nu ar fi respectat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Echipa de karting de la Palatul Copiilor din Alba Iulia, la concursul național ”Micul Pilot”. Rezultatele elevilor

Publicat

Echipa Palatului Copiilor din Alba Iulia a obținut rezultate notabile la prima etapă a Concursului Național de Karting Școlar ”Micul Pilot”.

Competiția s-a desfășurat în perioada 27-28 aprilie, la Bacău.

Au participat echipaje de la 25 de palate ale copiilor și cluburi din țară.

Palatul Copiilor Alba Iulia a fost reprezentat de trei piloți.

Rezultatele echipei de karting din Alba:

  • Mihnea Ioan Roșu locul 5 – categoria Puffo
  • Paul Daniel Olariu – locul 6 – categoria Puffo
  • Alexandru Vasile Țârlea – locul 7 – categoria Cadett.

Pe echipe,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe