Connect with us

Eveniment

Castelul Corvinilor din Hunedoara, gazda unei noi ediţii a Târgului European al Castelelor

Publicat


Vineri a avut loc deschiderea unei noi ediții a Târgului European al Castelelor la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Evenimentul a adunat 20 de expozanți din întreaga țară, care vor prezenta oferta turistică pregătită pentru vizitatorii din țară și străinătate în perioada 26-27 mai.

Standurile expozanţilor au fost amplasate în curtea exterioară a castelului, alături de aceştia aflându-se grupuri de cavaleri şi domniţe, dar şi producători locali care oferă turiştilor diverse produse alimentare sau suveniruri.

„Ne bucurăm că reuşim să surprindem, din nou, vizitatorii castelului prin acest eveniment care a ajuns la ediţia a VIII-a. Sunt 20 de expozanţi care prezintă la standuri principalele obiective istorice din România.

Cred că este mult mai important să vizităm ţara, să-i cunoaştem obiectivele istorice, iar pe urmă este timp şi pentru cele din străinătate”, a declarat, la deschidere, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Edilul a arătat că Muzeul Castelul Corvinilor aduce, prin activitatea turistică, sume importante la bugetul local, permiţând astfel administraţiei locale să cofinanţeze diverse proiecte culturale care au legătură cu monumentul istoric medieval.

Castelul Corvinilor din Hunedoara, gazda unei noi ediţii a Târgului European al Castelelor. Ce susține președintele Consiliului Județean Hunedoara

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a pledat pentru turismul naţional, apreciind, după vizitarea standurilor, că este important să cunoaştem locurile cu semnificaţii pentru istoria României.

„Am vizitat standurile şi parcă te încarci cu o energie aparte când vezi istoria ta, castele frumoase şi bine întreţinute. E un lucru extraordinar. Noi ne mândrim cu castelul de la Hunedoara, unul dintre cele mai frumoase din România”, a arătat Nistor.

El a menţionat că administraţia judeţeană şi-a propus să integreze într-un circuit turistic mai amplu toate obiectivele istorice din Hunedoara, începând cu cetăţile dacice din Munţii Orăştiei şi continuând cu fosta capitală a Daciei Romane, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, sau castele cum este cel din municipiul Hunedoara. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Alin Tișe: Avem finanțare pentru începerea construcției Spitalului Pediatric Monobloc

Publicat

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a anunțat că există finanțate și ca va putea începe construcția Spitalului Pediatric Monobloc.

Președintele CJ Cluj a precizat că există finanțare, practic…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Pensiile ar putea fi virate înainte de sărbători. Când intră pensiile pe luna mai 2024, pe card și prin poștă

Publicat

Pensiile ar putea fi virate înainte de sărbători. Când intră pensiile pe luna mai, pe card și prin poștă. Premierul a cerut ca banii să ajungă la pensionari înainte de Paște.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, să facă demersurile pentru ca toţi pensionarii să îşi primească pensiile înainte de sărbătorile pascale.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Vremea la Cluj. Averizare ANM: Ploi în averse și vânt puternic. La munte va ninge

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de vreme rea. Se strică vremea la Cluj.

Până miercuri, 24 aprilie, sunt așteptate ploi, lapoviță și ninsoare la munte, dar și intensificări ale…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Șase străzi din Blaj vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor de energie și comunicații. Precizările primarului Rotar

Publicat

Șase străzi din Blaj vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații. Este vorba despre străzile Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.

„O nouă veste bună! Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv, telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj:…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe