Connect with us

Eveniment

Castelul Corvinilor din Hunedoara, gazda unei noi ediţii a Târgului European al Castelelor

Publicat


Vineri a avut loc deschiderea unei noi ediții a Târgului European al Castelelor la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Evenimentul a adunat 20 de expozanți din întreaga țară, care vor prezenta oferta turistică pregătită pentru vizitatorii din țară și străinătate în perioada 26-27 mai.

Standurile expozanţilor au fost amplasate în curtea exterioară a castelului, alături de aceştia aflându-se grupuri de cavaleri şi domniţe, dar şi producători locali care oferă turiştilor diverse produse alimentare sau suveniruri.

„Ne bucurăm că reuşim să surprindem, din nou, vizitatorii castelului prin acest eveniment care a ajuns la ediţia a VIII-a. Sunt 20 de expozanţi care prezintă la standuri principalele obiective istorice din România.

Cred că este mult mai important să vizităm ţara, să-i cunoaştem obiectivele istorice, iar pe urmă este timp şi pentru cele din străinătate”, a declarat, la deschidere, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Edilul a arătat că Muzeul Castelul Corvinilor aduce, prin activitatea turistică, sume importante la bugetul local, permiţând astfel administraţiei locale să cofinanţeze diverse proiecte culturale care au legătură cu monumentul istoric medieval.

Castelul Corvinilor din Hunedoara, gazda unei noi ediţii a Târgului European al Castelelor. Ce susține președintele Consiliului Județean Hunedoara

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a pledat pentru turismul naţional, apreciind, după vizitarea standurilor, că este important să cunoaştem locurile cu semnificaţii pentru istoria României.

„Am vizitat standurile şi parcă te încarci cu o energie aparte când vezi istoria ta, castele frumoase şi bine întreţinute. E un lucru extraordinar. Noi ne mândrim cu castelul de la Hunedoara, unul dintre cele mai frumoase din România”, a arătat Nistor.

El a menţionat că administraţia judeţeană şi-a propus să integreze într-un circuit turistic mai amplu toate obiectivele istorice din Hunedoara, începând cu cetăţile dacice din Munţii Orăştiei şi continuând cu fosta capitală a Daciei Romane, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, sau castele cum este cel din municipiul Hunedoara. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

UBB Cluj-Napoca, PRIMA în țară în clasamentul QS al sustenabilității 2024

Publicat

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) ocupă prima poziție în țară (din 8 universități incluse), poziția 159 în Europa (din 493 de universități incluse) și poziția 335 la nivel internațional (din 1403…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Concert de colinde: Gala Colindului Tradițional din județul Alba, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

Publicat

Atmosfera sărbătorilor de iarnă va fi completată, duminică, 17 decembrie, la Alba Iulia, prin ”Concertul Tradițional de Colinde – Gala Colindului Tradițional din județul Alba”.

Evenimentul va avea loc de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Vor participa o parte dintre cele mai apreciate cete tradiționale de colindători din Alba și din România.

„Conceptul artistic este unul total aparte, prin scoaterea în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

CTP Cluj: Linia M22 va circula DEVIAT în Florești, în 6 decembrie

Publicat

Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA informeaza publicul calator din Floresti ca pentru finalizarea lucrarilor in proiectul de infrastructura „Sistematizare si deschidere noi drumuri in zona strazilor D. Tautan – D. Mocanu…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Un copil din Blaj s-a ales cu dosar penal pentru șapte pocnitori. Minorul a fost cercetat timp de doi ani de polițiști

Publicat

Timp de aproape doi ani, un copil din Blaj a avut pe numele său un dosar penal. Dosarul penal a fost deschis după ce polițiștii l-au prins cu șapte pocnitori în buzunare. 

Drept urmare, i-au făcut un dosar penal pentru deținere de materiale pirotehnice. În data de 14 noiembrie 2023, magistrații Judecătoriei Blaj au dat o decizie în caz. 

În linii mari, polițiștii din Blaj au avut pe masă un dosar penal deschis pe numele unui…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe