Alba
Cât timp rămân imune după vindecare persoanele care au avut COVID 19. Rezultatele unu studiu condus de Public Health England
Majoritatea persoanelor care au avut Covid-19 devin imune la virus pentru cel puțin cinci luni, arată un studiu condus de Public Health England .
Astfel, potrivit BBC studiul a descoperit că cei care au fost infectați deja cu coronavirus sunt cu 83% mai puțin predispuși să contracteze din nou virusul decât cei care nu au fost infectați niciodată cu Covid, .
De-a lungul timpului, mai multe studii au sugerat că persoanele vindecate de Covid-19 ar putea avea un nivel de protecție, cel puțin pentru o perioadă de trei luni de la vindecare.
De data aceasta, studiul realizat de oamenii de știință britanici aduce rezultate încurajatoare pentru cei care au avut deja Covid, ele sugerând că imunitatea durează pentru majoritatea oamenilor cel puțin cinci luni. Adică mai mult decât se temeau oamenii că ar putea dura.
Totodată, rezultatele studiului arată că spre deosebire de cei care nu au fost infectați niciodată cu noul coronavirus, persoanele vindecate sunt cu 83% mai puțin predispuse să se îmbolnăvească.
Cu toate acestea, experții avertizează că protecția nu este absolută și că există șanse ca unii oameni să ia din nou virusul și chiar să îl transmită mai departe altora.
„Chiar dacă credeți că ați avut deja boala și sunteți protejat, puteți sta liniștiți pentru că este foarte puțin probabil să…
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
1 Decembrie 2024 la Alba Iulia. GHID pentru cei care sărbătoresc Ziua Națională. PROGRAM, transport, localuri, obiective turistice
1 Decembrie 2024 la Alba Iulia – Ziua Națională: Alba Iulia sărbătorește alături de toată țara 106 ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918.
Programul oficial cuprinde parada militară, spectacole, concerte, focuri de artificii. Autoritățile au stabilit măsuri organizatorice pentru desfășurarea în siguranță a sărbătorii.
Peste 100.000 de români au venit la Alba Iulia, acum 106 ani, la Marea Adunare Naţională. Atunci, mulţimile au intrat fie pe la Poarta I a Cetăţii, urmând traseul celorlate porţi, fie prin partea de vest a fortificaţiei, pe atunci…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Crucea Roșie Română Filiala Alba va participa, duminică, în cadrul paradei organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României, cu un detașament format din 30 de angajați și voluntari, dar și cu patru ambulanțe moderne.
Cele patru ambulante tip B1/B2 Mercedes Benz sunt utilizate pentru acordarea asistenței medicale de urgență și transport medical. Două dintre ambulanțe sunt 4X4 pentru intervenții în zone greu accesibile și au intrat în dotarea Crucii Roșii Filiala Alba în ultima lună.
Detașamentul Crucii Roșii Române Filiala Alba va defila sub…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Sfântul Andrei, ocrotitorul românilor, sărbătorit pe 30 noiembrie. Semnificații, tradiții și superstiții
Sfântul Andrei, considerat ocrotitorul românilor, este sărbătorit de Biserica ortodoxă în 30 noiembrie. A fost unul dintre cei 12 apostoli ai lui Isus Hristos.
Era frate cu Simon Petru, iar tatăl lor era pescarul Iona. Erau originari din Betsaida, localitate situată pe țărmul lacului Ghenizaret (Marea Galileii), din provincia Galileea, în nordul Tarii Sfinte. Amândoi au fost pescari, alături de tatăl lor.
Au fost și „ucenicii” Sfântului Ioan Botezătorul. A fost si el martor, alături de alți ucenici, la botezul Domnului, potrivit crestinortodox.ro.
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Sfântul Andrei: câți români își sărbătoresc ziua numelui. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 30 noiembrie
Sfântul Andrei. Ziua de 30 noiembrie reprezintă prilej de bucurie românii care poartă prenume asociate Sfântului Apostol Andrei. Peste 900.000 de persoane îşi sărbătoresc onomastica, iar majoritatea sunt bărbați.
Unul dintre cei 12 apostoli ai Domnului, Andrei era pescar și, potrivit tradiției a propovăduit Evanghelia în mai multe locuri, inclusiv pe teritoriul de atunci al României.
Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea…
Citește mai mult pe Alba24.ro