Connect with us

Alba

Cât vor primi profesorii în plus la salariu, de luna viitoare. Ce prevede propunerea de majorare a salariilor pentru bugetari

Publicat


Proiectul de ordonanță de urgență pus în dezbatere recent de Guvern prevede majorări salariale pentru toate categoriile de pesonal plătit din fonduri publice, inclusiv cadrele didactice.

Prin actul normativ se introduce practice o nouă excepție de la Legea salarizării 153/2017, lege neaplicată în ultimii 3 ani pentru personalul din învățământ, excepție prin care în loc să fie acordată creșterea salarială conform grilei prevăzute, pentru anul 2022, este acordat un procent de 25% din diferența între salariul prevăzut în grilă și cel din decembrie 2021, potrivit edupedu.ro.

Creșterea este de circa 4% din salariul de bază, fiind similară cu cea din ianuarie 2022. 4% înseamnă…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

A crescut cifra de afaceri din comerțul de autovehicule și motociclete. Ce a influențat vânzările. Date INS

Publicat

A crescut cifra de afaceri din comerțul de autovehicule și motociclete, în primele două luni ale anului 2024. În schimb, au scăzut activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor. 

Afacerile din comerţul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor s-au majorat cu 3,5%, ca serie brută, în primele două luni ale acestui an. Datele sunt comparativev cu perioada similară din 2023, potrivit Institutului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Secretul unui gulaș perfect, în cea mai vizitată comuna din Alba. Cum se prepară mâncarea tradițională maghiară la Rimetea

Publicat

Secretul unui gulaș perfect, în cea mai vizitată comuna din Alba. Comuna Rimetea este celebră pentru ospitalitate, peisaje pitorești superbe și gulaș.

Cei care trec prin comună, chiar dacă doar în vizită de o zi, sau care petrec un sejur, nu pleacă din Rimetea fără a gusta o porție de gulaș. 

Aproape fiecare pensiune în care se gătește are o rețetă proprie. Pe lângă o rețetă mai are și o serie de secrete.

Una dintre…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Cine este Daniel Metz, noul prorector al Universității din Alba Iulia. Ce planuri are la UAB, fostul CEO al NTT DATA

Publicat

Daniel Metz este noul prorector al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Timp de mai bine 20 de ani a fost CEO al NTT Data, una dintre cele mai mari companii de IT din România. 

După mai bine de 20 de ani în care a condus o firmă cu peste 2000 de angajați a decis să facă o schimbare. Să lase mediul de afaceri, pentru cel academic. 

Pe lângă lector universitar la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și cadru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Investiții în digitalizare, la Teiuș. Camere de supraveghere și sistem de sesizări online pentru cetățeni. Licitație, în SEAP

Publicat

Investiții în digitalizare, la Teiuș. Printr-un proiect de peste 1,3 milioane de lei vor fi achiziționate, printre altele, 80 camere video cu dispecerat și mentenanță și sisteme de sesizări online pentru cetățeni.

Primăria orașului Teiuș a lansat vineri, 19 aprilie, în SEAP, o licitație pentru furnizarea de bunuri în cadrul proiectului intitulat „Reformare și digitalizare la nivelul orașului Teiuș”.

Valoarea totală este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe