Connect with us

Alba

Câți urși vor fi vânați până în 2025. Legea cu măsuri de prevenire a atacurilor asupra populației, aprobată de Camera Deputaților

Publicat



Legea ce vizează măsuri de gestionare a populaţiei de urşi a fost aprobată luni de plenul Camerei Deputaţilor, reunit în sesiune extraordinară.

Intervenţiile legislative adoptate de Camera Deputaţilor prin acest proiect vizează prevenirea atacurilor asupra populaţiei umane şi a pagubelor cauzate de atacurile de urs.

S-a aprobat recoltarea, pentru anii 2024 şi 2025 a:

  • 426 de…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Angajări la ISU Alba. 15 posturi de soldați profesioniști – servanți, scoase la concurs. Condiții și probe pentru candidați

Publicat

ISU Alba a scos la concurs 15 posturi de soldați profesioniști (servanți). La concurs se pot înscrie tinerii care ăși doresc o carieră militară și au vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani. 

Potrivit reprezentanților ISU Alba, candidații nu trebuia să aibă împlinită vârstă de 25 de ani pâna la data verificării dosarului, respectiv 10 octombrie 2024.

Detalii legate de participare pot fi găsite AICI.

Pentru încadrarea pe posturile de soldați profesioniști (servanți), etapele de concurs vor consta…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Bărbat din Sebeș, REȚINUT de polițiști după ce l-a bătut pe un tânăr de 19 ani, pe o stradă din oraș

Publicat

Un bărbat de 45 de ani din Sebeș a fost reținut de polițiști după ce l-ar fi agresat pe un tânăr de 19 ani, pe o stradă din oraș. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 27 august 2024, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sebeș au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 45 de ani, din Sebeș, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Din cercetări a rezultat că în noaptea de 26/27 august 2024, în timp ce se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Oficial: pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate. De când intră în vigoare măsura. Anunțul premierului – VIDEO

Publicat

Oficial: pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate. Premierul Marcel Ciolacu a făcut acest anunț miercuri, înaintea ședinței de Guvern.

“Am luat decizia ca toate pensiile sub 3.000 de lei să nu mai fie impozitate. Vorbim de o măsură care se va aplica din 1 octombrie pentru aproximativ 3 milioane de pensionari”, a declarat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că miniştrii Muncii şi Finanţelor lucrează deja la actul normativ necesar, astfel încât să fie adoptat la timp de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Alegeri prezidențiale 2024: când vot vota cetățenii președintele României. Calendarul scrutinului electoral, la aprobat în Guvern

Publicat

Alegeri prezidențiale 2024. Guvernul aprobă miercuri, 28 august, calendarul alegerilor prezidențiale, cu datele la care cetățenii vor vota președintele României.

Primul tur al alegerilor prezidențiale va fi în 24 noiembrie, iar cel de-al doilea, în 8 decembrie 2024.

În 12 septembrie vor fi desemnați prin tragere la sorți cei cinci judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție în Biroul Electoral Central (BEC). În 13 septembrie se alege prin vot secret președintele Biroului Electoral Central și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate