Connect with us

Eveniment

Cea mai mare taxă de salubrizare din țară e la Sibiu – Cât va plăti o persoană care locuiește singură

Publicat



O persoană care locuiește singură în Sibiu va trebui să plătească o taxă de salubrizare de trei ori mai mare față de cele care locuiesc în București, Cluj-Napoca sau Iași, dacă Regulamentul Consiliului Local Sibiu va fi adoptat în forma în care a fost pus în dezbatere publică, scrie Mediafax.

Operatorul de salubritate SOMA îşi doreşte schimbarea regulamentului actual, când plata se face per persoană, într-un tarif unic pe gospodărie, indiferent de numărul de persoane care trăiesc în respectivul spaţiu.

Acest regulament supus votului Consiliului Local înseamnă tarif mic pentru familiile mari şi tarif uriaş, mărit de cel puţin 3 ori pentru cei care locuiesc singuri sau pentru familiile formate din două persoane.

Potrivit regulamentului pus în dezbatere publică, tariful per gospodărie pentru toţi sibienii va fi de 430 de lei pe lună (pentru anul 2021) – abonamentul Practic.

Asta înseamnă 35,83 de lei pe lună pentru cei care locuiesc singuri, de trei ori mai mult decât au plătit până în decembrie 2020, deşi cantitatea lor de deşeuri nu s-a schimbat.

Familia formată din două persoane va plăti lunar 17,91 de lei/persoană, cu 5 lei mai mult decât o făceau până în prezent, respectiv 10 lei în plus pe lună per gospodărie.

Preţul noului abonament va aduce însă o scădere pentru familiile cu minim persoane. Un calcul simplu arată că o familie de 4 persoane plătea până acum 48 de lei pe lună, iar după intrarea în vigoare a noului regulament va plăti 35,83 de lei pe lună. Practic, într-un an, familia nu mai are taxă de salubrizare de peste 570 de lei, ci va plăti la fel ca cel singur, respectiv 430 de lei.

Sursa: Mediafax

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Instituții importante, ÎNCHISE la Cluj în Noaptea Europeană a Muzeelor, în semn de PROTEST: Muzeografii NU sunt paznici!

Publicat

Trei importante instituții de cultură clujene nu își vor deschide porțile vizitatorilor de Noaptea Europeană a Muzeelor, în semn de protest. Este vorba de Muzeul de Artă Cluj-Napoca, de Muzeul Etnografic al Transilvaniei și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Drumul comunal DC 195 din Bucerdea Vinoasă va fi reabilitat, printr-o investiție de peste 2,5 milioane de lei. Licitație, în SEAP

Publicat

Drumul comunal DC 195 din satul Bucerdea Vinoasă, comuna Ighiu, va fi reabilitat printr-o investiție de peste 2,5 milioane de lei. 

Primăria Ighiu a lansat, pe 15 mai, în SEAP, o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiție „Reabilitare drum comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă”.

Valoarea totală a contractului este estimată la 2.520.091,09 lei, fără TVA. 

Potrivit documentației, proiectul vizează reabilitarea drumului comunal DC 195, pe o lungime de 2.930 m. Drumul asigură legătura între localitatea Bucerdea Vinoasă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Cascadorul Lae Dreghici va concura vineri în semifinala emisiunii „Românii au Talent”

Publicat

Cascadorul Lae Dreghici va concura vineri, 17 mai, în semifinala emisiunii „Românii au Talent”. Într-un videoclip, acesta a transmis că pregătește o nouă cascadă auto, „demnă de finală”. 

Reamintim faptul că la sfârșitul lunii februarie, Lae a realizat o cascadorie alături de fiul său, Robert Dreghici. Cei doi au primit Golden Buzz, adică butonul de aur, pentru cea mai bună performanță a emisiunii.

Cascadoria a fost făcută de cei doi cu două autoturisme. O mașină a sărit pe rampă, iar alta a trecut pe sub ea.

Lae Cascadorul și-a găurit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Legea responsabilității fiscale: înghețarea salariilor și pensiilor bugetarilor și a cheltuielilor sociale. România pe datorie

Publicat

Legea responsabilității fiscale. Dacă ar respecta această lege, Guvernul Ciolacu ar trebui să ia o serie de măsuri extrem de dure, în plin an electoral.

Printre acestea, înghețarea salariilor bugetarilor, a cheltuielilor sociale și interdicția de a majora pensii.

DOCUMENT COMPLET: Legea poate fi vizualizată intgral AICI.

Guvernul este obligat prin lege să aplice o serie de măsuri fiscale, în condițiile în care datoria publică a depășit mai multe praguri stabilite de lege. 

Datoria publică a României a ajuns la 841,292 miliarde lei în februarie 2024,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe