Connect with us

Alba

Cea mai scumpă autostradă din România. CNAIR a semnat contractul de 5,3 miliarde lei pentru lotul 3, ce traversează Carpații

Publicat


CNAIR a semnat, luni, contractul pentru proiectarea și execuția Secțiunii 3 (Cornetu – Tigveni) a autostrăzii Sibiu – Pitești, cu Asocierea WEBUILD SPA – TRANCRAD SRL.

Valoarea contractului este de 5,323 miliarde de lei, fără TVA, finanțarea proiectului fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Contractul pentru cea mai complexă secțiune a autostrăzii Sibiu-Pitești are o perioadă de proiectare de 12 luni și o perioadă de execuție de 45 de luni. Perioada de Garanție a lucrărilor este de 120 luni.

Lungimea acestei secțiuni de autostradă este de 37,4 km.

Principalele lucrări pe această secțiune sunt:

  • 95 de poduri și pasaje
  • tunel cu două galerii…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

27 martie 1697: Sinodul de la Alba Iulia a adoptat unirea Mitropoliei Ardealului cu Roma. A apărut Biserica Greco-Catolică

Publicat

27 martie 1697, actul de naștere al Bisericii Greco-Catolice: Sinodul de la Alba Iulia a adoptat unirea cu Roma.

Sinodul a fost convocat de mitropolitul Teofil Seremi decedat în același an, 1697, la Alba Iulia.

Teofil a fost un episcop ortodox și mitropolit al Bălgradului (al Ardealului) între 1692 și 1697. Numele său de mirean era Toma Seremi și făcea parte din mica nobilime din Teiuș (nemeși).

A pornit tratativele de unire a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Tânăr din Sibiu, dat în urmărire națională, prins de polițiștii din Aiud. Pentru ce a fost condamnat la închisoare

Publicat

Penitenciarul Aiud

Un tânăr din Sibiu, dat în urmărire la nivel național, cu mandat de executare a închisorii, a fost identificat de polițiștii din Aiud. Acesta a fost transportat la penitenciar.

Potrivit IPJ Alba, luni, 25 martie, în jurul orei 21.00, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Aiud au depistat și reținut un bărbat de 26 de ani, din municipiul Sibiu.

Acesta era posesorul unui mandat de executare a pedepsei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Dobânzile practicate de IFN-uri vor fi plafonate, după ani întregi în care românii au fost lăsați pradă ”cămătarilor” legali

Publicat

Dobânzile practicate de IFN-uri vor fi plafonate, după ani întregi în care românii au fost lăsați pradă ”cămătarilor” legali.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind protecţia consumatorilor care se referă la plafonarea dobânzilor anuale efective la instituţiile financiare nebancare şi la limitarea creanţelor pe care le solicită recuperatorii.

Proiectul de lege privind protecţia consumatorilor cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Premierul Marcel Ciolacu promite că toate propunerile de medicamente compensate, susținute de MS, vor fi aprobate în Guvern

Publicat

Premierul Marcel Ciolacu  promite că toate propunerile privind finanţarea listei de medicamente compensate sunt aprobate în Guvern. 

El a afirmat că în discuţiile purtate cu producătorii de medicamente inovative s-a avut în vedere şi perspectiva producerii în România a unor astfel de medicamente.

El a fost întrebat despre faptul că la nivelul Ministerului Finanţelor nu s-a ajuns la un consens pentru finanţare în privinţa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe