Connect with us

Eveniment

Cel mai mare pelerinaj catolic din România – În paralel, credincioșii se pot vaccina

Publicat



Cel mai mare pelerinaj al catolicilor din România a avut loc sâmbătă, la Şumuleu Ciuc, unde au venit peste 40.000 de credincioşi

Oamenii profită de relaxarea condițiilor de a participa la manifestări religioase, iar mulți se duc să se și imunizeze, la maratonul vaccinării organizat de o fundație religioasă, scrie Digi 24.

Imunizările se fac în curtea spitalului din vecinătatea bisericii franciscane.

Vaccinarea este fără programare, cu serurile de la Pfizer şi Johnson&Johnson. La Spitalul din Miercurea Ciuc vor fi asigurate gărzi duble pentru a veni în sprijinul credincioșilor dacă vor avea nevoie de îngrijiri medicale.

Pelerinajul din județul Harghita e considerat cel mai mare din Europa de Est și e cel mai mare eveniment de acest fel organizat în…

Vezi mai mult pe Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

ACCIDENT pe DN 75, la Arieșeni. O tânără și un bărbat din București au ajuns la spital după ce s-au răsturnat cu un ATV

Publicat

ACCIDENT pe DN 75, la Arieșeni. Un accident rutier s-a produs sâmbătă după-amiaza, pe drumul național DN 75, pe raza comunei Arieșeni. O tânără și un bărbat din București au ajuns la spital după ce s-au răsturnat cu un ATV. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 4 mai 2024, în jurul orei 18.00, o tânără în vârstă de 20 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un ATV pe DN 75, pe raza comunei Arieșeni, ar fi pierdut controlul asupra acestuia și s-a răsturnat în afara carosabilului.

În urma accidentului, conducătoarea auto și un bărbat de 43…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Lunea Albă, ziua în care se DESCHID Porțile Raiului. Săptămâna LUMINATĂ

Publicat

Săptămâna Luminată începe după ziua de Paște și Învierea Domnului și se termină cu Duminica Tomii. Fiecare dintre aceste zile are semnificații aparte pentru credincioși.

Pentru creştinii ortodocşi,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Recomandări ale poliţiştilor pentru întoarcerea în siguranţă din minivacanţa de Paşti. La ce trebuie să fie atenți șoferii

Publicat

Recomandări ale poliţiştilor pentru întoarcerea în siguranţă din minivacanţa de Paşti. Pentru că la întoarcerea din această minivacanță de 6 zile se așteaptă ca valorile de trafic să crească în a doua parte a zilei, pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, polițiștii au transmis mai multe recomandări șoferilor.

Astfel, conducătorilor auto le este recomandat:

  • să adapteze permanent viteza la condițiile de trafic și drum, fără a depăși limitele legale stabilite pentru fiecare arteră rutieră;
  • să păstreze în mers o distanță…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

De marți, 7 mai: Consultațiile medicale în regim ambulatoriu se vor efectua la Spitalul Județean Alba Iulia, în noua clădire.

Publicat

Începând de marți, 7 mai 2024, consultațiile medicale în regim ambulatoriu se efectuează în noul spațiu, proaspăt amenajat, din incinta Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Astfel, ambulatoriul de pe strada Mușețelului, nr. 2 se mută definitiv în cadrul spitalului județean, într-un spațiu extins, modernizat și dotat corespunzător, în urma unei investiții de 3 milioane de euro.

Au fost achiziționate echipamente și aparatură medicală noi și performante, mobilier de calitate, instalații (sanitare, electrice, de iluminat, de sonorizare, de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe