Connect with us

Eveniment

Centre mobile de vaccinare trimise de MApN în localități izolate sau greu accesibile

Publicat



Un număr de 20 de centre mobile, aflate în coordonarea Direcției medicale a Ministerului Apărării Naționale, funcționează de miercuri, echipe de vaccinare fiind trimise în localități izolate sau greu accesibile.

Cele 20 de centre mobile de vaccinare coordonate de Direcția medicale a MApN funcționează de miercuri în localități izolate sau greu accesibile, la propunerea și solicitarea direcțiilor de sănătate publică județene, conform instrucțiunilor Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), scrie Mediafax.

Echipele de vaccinare sunt formate din personal medico-sanitar din cadrul MApN (medici și asistenți medicali) și paramedici din cadrul DSU, în funcție de numărul de beneficiari și capacitatea spațiului de vaccinare amenajat în localitate.

Centrele mobile de vaccinare sunt organizate în containere asigurate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, iar echipele mobile își desfășoară activitatea în spații puse la dispoziție de autoritățile locale și asigură, la nevoie, vaccinarea persoanelor nedeplasabile la domiciliu.

Echipele și centrele mobile sunt arondate spitalelor militare. Astfel, echipa de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” acționează pentru județele Ilfov, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu și Prahova; Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu „Academician Ștefan Milcu”, București, pentru județele Buzău, Călărași și Ialomița, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu”, Pitești, pentru județele Vâlcea și Argeș; echipa de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța acționează pentru județele Constanța și Tulcea; echipa de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” Iași acționează pentru județele Iași, Neamț, Suceava și Botoșani; echipa de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu”, Focșani – pentru județele Vrancea, Bacău și Vaslui; echipa de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Aristide Serfioti” Galați – pentru județele Galați și Brăila; echipa de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu”, Timișoara – pentru județele Timiș, Arad, Caraș Severin și Bihor; echipa de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu – pentru județele Sibiu, Alba, Hunedoara și Mureș; echipa de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilan” Cluj-Napoca – pentru județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și Bistrița Năsăud; echipa de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Regina Maria”, Brașov – pentru județele Brașov, Covasna și Harghita; iar echipa de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Ștefan Odobleja”, Craiova – pentru județele Mehedinți, Dolj, Gorj și Olt.

Totodată, transportul echipamentelor și materialelor necesare procesului de vaccinare, precum și transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă de vaccinare vor fi asigurate de MApN.

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Comisia Națională de Prognoză anticipează o medie anuală de 5 lei/euro

Publicat

Datele prezentate săptămâna trecută de Eurostat arată că zona a ieşit din recesiune în primul trimestru, după ce PIB-ul din primul trimestru a crescut cu 0,2%, după scăderea de 0,5% din ultimele trei luni ale anului…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Doi bărbați care au spart Catedrala Romano Catolică din Alba Iulia vor merge la închisoare. Cât au furat din cutia milei

Publicat

Maigstrații Curții de Apel Alba Iulia au dat o sentință finală în cazul a doi hoți care au furat din Catedrala Romano Catolică. Este vorba despre doi bărbați care au spart catedrala pentru a fura din cutia milei. 

În data de 30 aprilie 2024, cei doi hoți și-au aflat pedeapsa finală. Mai exact, aceștia au făcut apel la decizia instanței de fond, Judecătoria Alba Iulia. 

Pe lângă catedrala catololică, aceștia au furat și din două căruțe aflate lângă Catedrala Încoronării din Alba Iulia.

Faptele au fost făcute de aceștia la două zile distanță,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Ce este boala celiacă: simptome și tratament. Este diagnosticată corect după 6 – 10 ani de la apariția simptomelor

Publicat

Ce este boala celiacă: trebuie spus în primul rând că este una dintre cele mai subdiagnosticate afecțiuni din lume. Ajunge să fie identificată corect în medie între 6 și 10 ani de la apariția simptomelor.

De multe ori, aceste simptome se ascund sub cele ale altor boli, iar rezultatul este dezastruos pentru pacienți.

În țările cu sisteme sanitare dezvoltate, obiectivul privind identificarea mai rapidă a ei a avansat în lista de priorități.

În România, deși există preocupare, inclusiv legislativă (pentru protecția pacienților), rămâne la fel de greu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

10.000 de maghiari, protest la Debrețin împotriva premierului Ungariei, Viktor Orban

Publicat

Mii de maghiari au protestat împotriva premierului naţionalist Viktor Orban, duminică, în cadrul unui miting organizat cu câteva săptămâni înainte de alegerile europarlamentare şi locale de la începutul lunii iunie,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe