Connect with us

Eveniment

Centru Oncologic modern la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău. Proiect al Consiliului Judeţean

Publicat


sursa foto: captură video Facebook / Consiliul Judeţean Sălaj

Consilierii judeţeni din Sălaj au aprobat marţi, în unanimitate, indicatorii tehnico-economici rezultaţi din Studiul de fezabilitate pentru proiectul de construire a unui centru oncologic în Zalău, cu o valoare totală estimată la circa 200 de milioane de lei.

Potrivit precizărilor făcute în cadrul şedinţei de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, Dinu-Iancu Sălăjanu, administraţia judeţeană speră să finanţeze acest proiect cu ajutorul fondurilor europene.

„Am demarat procedurile pentru înfiinţarea acestui centru oncologic având în vedere numărul crescut de cazuri de bolnavi de cancer. Ştim foarte bine că aproape toţi bolnavii de cancer, pentru tratament şi pentru diagnostic plecau la Cluj.

Avem secţia de oncologie, cu medici specialişti în acest domeniu, permiţându-ne astfel să luăm hotărârea să înfiinţăm şi noi, în Sălaj, un centru oncologic, pentru că numărul bolnavilor de cancer creşte. (…)

Deocamdată s-a făcut studiul de fezabilitate.

Sperăm ca prin ghidurile pe care le vor emite cei de la Ministerul Fondurilor Europene să găsim finanţarea necesară pentru a înfiinţa un astfel de centru oncologic în judeţul Sălaj, un centru modern care să permită pacienţilor de aici şi din întreaga regiune să fie trataţi aşa cum o merită şi cum ne dorim cu toţii”, a precizat Dinu-Iancu Sălăjanu.

Centru Oncologic modern la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău. Aproximativ 6.800 de pacienţi oncologici, în evidența spitalului

Cu o suprafaţă totală de 1.260 metri pătraţi, trei aripi şi şase niveluri, imobilul ar urma să fie ridicat în paralel cu unul din corpurile Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.

Unitatea va include spaţii pentru oncologie medicală, specialităţi conexe zonei de oncologie, chimioterapie şi radioterapie, dotate cu tehnologie modernă şi aparatura de ultimă generaţie.

În evidenţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău se află aproximativ 6.800 de pacienţi oncologici, cu 400 mai mulţi decât în 2021.

În Ambulatoriul de specialitate sunt asigurate, anual, peste 12.000 de consultaţii. Agerpres

sursa foto: captură video Facebook / Consiliul Judeţean Sălaj


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Noi drepturi pentru pacienți. Care sunt tratamentele de care vor beneficia persoanele asigurate. Lege la Senat

Publicat

Noi drepturi pentru pacienți. Comisia pentru sănătate din Senat a avizat favorabil propunerea legislativă prin care „terapia durerii” este inclusă în categoria drepturilor pacienţilor.

Serviciile medicale pentru terapia durerii sunt definite ca:

ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament şi monitorizare a pacienţilor de toate vârstele (copii sau adulţi) cu dureri acute sau cronice. Obiectivul este îmbunătăţirea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Motivul pentru care elevii aleg extensia UTCN din Alba Iulia. Prețurile mari din Cluj îi fac să opteze pentru alternativă

Publicat

Parte dintre elevii din Alba Iulia aleg să rămână în oraș, pentru a face o facultate. Este vorba despre cei care vor să facă o specializare în inginerie și nu vor să meargă la Cluj. 

Din acest motiv aleg să meargă la extensia Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Luni, 22 martie 2024, la extensia din Alba Iulia a fost ziua porților deschise. 

În jur de 140 de elevi ai colegiilor tehnice din Alba au fost prezenți la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

S-a ÎNJUMĂTĂȚIT recompensa primită de „minerii” de bitcoin

Publicat

Vineri, a avut loc un eveniment așteptat de piața criptomonedelor: operațiunea prin care a fost înjumătățită (halving) recompensa primită de „minerii” care contribuie la crearea de bitcoin.

Cantitate totală…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv la ÎCCJ. Mureșan are de încasat peste 1 milion de euro

Publicat

Înalta Curte a dat în 22 aprilie decizie definitivă în ”Dosarul Berbeceanu”. După 10 ani de judecată, cazul a fost finalizat cu achitarea inculpaților. 

Fostul şef DIICOT Alba, Ioan Mureşan, a fost achitat pentru infracțiunile de abuz în serviciu, represiune nedreaptă și fals intelectual.

Prin decizia ÎCCJ din 30 iunie 2016, acesta fusese condamnat la 7 ani de închisoare cu executare, pentru faptele de care l-au acuzat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe