Connect with us

Eveniment

Centru Oncologic modern la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău. Proiect al Consiliului Judeţean

Publicat


sursa foto: captură video Facebook / Consiliul Judeţean Sălaj

Consilierii judeţeni din Sălaj au aprobat marţi, în unanimitate, indicatorii tehnico-economici rezultaţi din Studiul de fezabilitate pentru proiectul de construire a unui centru oncologic în Zalău, cu o valoare totală estimată la circa 200 de milioane de lei.

Potrivit precizărilor făcute în cadrul şedinţei de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, Dinu-Iancu Sălăjanu, administraţia judeţeană speră să finanţeze acest proiect cu ajutorul fondurilor europene.

„Am demarat procedurile pentru înfiinţarea acestui centru oncologic având în vedere numărul crescut de cazuri de bolnavi de cancer. Ştim foarte bine că aproape toţi bolnavii de cancer, pentru tratament şi pentru diagnostic plecau la Cluj.

Avem secţia de oncologie, cu medici specialişti în acest domeniu, permiţându-ne astfel să luăm hotărârea să înfiinţăm şi noi, în Sălaj, un centru oncologic, pentru că numărul bolnavilor de cancer creşte. (…)

Deocamdată s-a făcut studiul de fezabilitate.

Sperăm ca prin ghidurile pe care le vor emite cei de la Ministerul Fondurilor Europene să găsim finanţarea necesară pentru a înfiinţa un astfel de centru oncologic în judeţul Sălaj, un centru modern care să permită pacienţilor de aici şi din întreaga regiune să fie trataţi aşa cum o merită şi cum ne dorim cu toţii”, a precizat Dinu-Iancu Sălăjanu.

Centru Oncologic modern la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău. Aproximativ 6.800 de pacienţi oncologici, în evidența spitalului

Cu o suprafaţă totală de 1.260 metri pătraţi, trei aripi şi şase niveluri, imobilul ar urma să fie ridicat în paralel cu unul din corpurile Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.

Unitatea va include spaţii pentru oncologie medicală, specialităţi conexe zonei de oncologie, chimioterapie şi radioterapie, dotate cu tehnologie modernă şi aparatura de ultimă generaţie.

În evidenţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău se află aproximativ 6.800 de pacienţi oncologici, cu 400 mai mulţi decât în 2021.

În Ambulatoriul de specialitate sunt asigurate, anual, peste 12.000 de consultaţii. Agerpres

sursa foto: captură video Facebook / Consiliul Judeţean Sălaj


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Drumarii clujeni au scos utilajele cu lamă. ATENȚIE la polei. La temperaturi scăzute, sarea își pierde efectul asupra zăpezii

Publicat

În cursul dimineții de luni, 6 februarie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier, anunță Consiliul Județean. Totuși, din cauza căderilor de zăpadă și a temperaturilor de până la -18 grade Celsius înregistrate în timpul nopții, pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă.

În această dimineață, se acţionează încă cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru.

Drumarii clujeni au scos utilajele cu…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Cei șapte copii ai femeii din Apuseni care a murit după ce a născut acasă, preluați de DGASPC Alba. Cel mai mic are doar 4 zile

Publicat

DGASPC Alba a preluat copiii femeii din Munții Apuseni, care a murit la trei zile după ce a născut acasă. 

Este vorba despre cei șase copii mai mari pe care îi avea femeia, urmând ca și nou născutul să fie preluat în sistemul de protecție.

Diretorul DGASPC Alba, Valentin Frăcea, a declarat pentru Alba24 că situația familială a impus această măsură.

Primăria Scărișoara a anunțat instituția că cei șapte copii au rămas fără sprijin. Cel mai mare dintre ei are 12 ani.

Femeia era despărțită de tatăl copiilor și trăia în concubinaj cu un alt bărbat, care nu poate avea grijă singur de 7 copii, dintre care unul are oar 3…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Val de FRIG peste Cluj, până vineri. GER noaptea și dimineața. Temperaturile maxime vor fi NEGATIVE

Publicat

Un val de frig a cuprins România, iar meteorologii anunță temeperaturi negative, inclusiv în timpul zilei, până vineri, 10 februarie.

Vremea va fi rece în toate regiunile, inclusiv la Cluj, cu temperaturi maxime preponderent negative, anunță meteorologii.

Val de frig peste Cluj până vineri. Ger noaptea și dimineața. Temperaturile maxime vor fi negative

Astfel, până vineri, va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 și -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20 – 18 grade.

Ultimele…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Ministerul Educației pregătește legea prin care profesorii nu mai pot face meditații cu elevii de la clasă. Ce sancțiuni riscă

Publicat

invatator

Profesorii nu vor mai putea să-i mediteze pe elevii cărora le predau la clasă, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar, varianta Deca, document obținut pe surse de Edupedu.

De asemenea, cadrele didactice care nu vor respecta această regulă vor putea fi sancţionate disciplinar, în ultimă instanță, chiar cu desfacerea contractului individual de muncă.

Astfel, profesorilor le este interzis să pregătească contra-cost elevii de clasele la care sunt încadrați în anul școlar în curs, scrie Edupedu.ro. De asemnea, la nivelul școlilor urmează să fie constituit Registrul declarațiilor de interese pentru profesori.

„Pentru a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe