Connect with us

Eveniment

Centrul de vaccinare de la Tălmaciu este gata, dar nu se poate deschide – Explicația primarului

Publicat



Patru centre de vaccinare sunt funcționale, în prezent, în județul Sibiu. Deocamdată nu se pot deschide altele noi fiindcă nu sunt suficiente doze de vaccin, potrivit directorului DSP Sibiu, colonelul Daniel Chelcea. Până când se vor primi doze noi, centre precum cel de la Șelimbăr sau cel de la Tălmaciu rămân închise.

În județ sunt funcționale patru centre de vaccinare: în Sibiu, Mediaș, Avrig și Agnita. Pe lângă acestea, au fost amenajate centre și în comuna Șelimbăr, în incinta mall-ului, dar și în orașul Tălmaciu. Cel de aici este gata de două săptămâni. Deocamdată sibienii nu pot fi vaccinați aici fiindcă nu sunt doze cu ser imunizant suficiente.

Primarul orașului Tălmaciu, Ioan Oancea, a publicat, pe pagina de Facebook, mai multe imagini cu centrul de vaccinare amenajat în oraș. Sala este pregătită de aproximativ două săptămâni. centru vaccinare talmaciu5centru vaccinare talmaciu3

„Am observat că sunt tot mai multe discuții în spațiul virtual referitoare la Centrul de vaccinare din Tălmaciu. Vă înștiințez pe această cale că Centrul de vaccinare este finalizat de aproximativ 2 săptămâni. Din nou, am lucrat împreună cu angajații primăriei și am reușit sa zugrăvim, să vopsim și sa dotăm sala cu tot ceea ce este necesar în vederea desfășurării în condiții optime a procesului de vaccinare”, scrie primarul Ioan Oancea.

CITEȘTE ȘI: Niciun centru de vaccinare nou la Sibiu, deocamdată – DSP explică de ce

Acesta a precizat ca avizul la DSP a fost obținut, iar în prezent este așteptată autorizația din partea Ministerului Sănătății, dar și dozele de vaccin.

centru vaccinare talmaciu1

„Am obținut avizul DSP, mai avem nevoie de autorizație de la Ministerul Sănătății. Iar la acordarea acestei autorizații se tine cont de numărul de locuitori al orașului. (De aceea este Avrigul deja autorizat). Din păcate, până în acest moment nu am primit aviz de la MS deoarece nu mai sunt doze disponibile de vaccin. În momentul în care se vor mai primi doze, se va emite avizul și vom începe vaccinarea. Va asigur ca facem tot ce putem pentru ca lucrurile sa meargă bine. Va mulțumesc pentru înțelegere!”, a mai scris primarul pe Facebook.

Sursa foto: Facebook/Ioan Oancea

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

U-BT Cluj, la un pas de finala Ligii Naționale. A învins-o din nou pe FC Argeș Pitești, scor 100-74

Publicat

O singură victorie o mai desparte pe U-BT Cluj de finala Ligii Naționale. Echipa a câștigat și al doilea meci cu FC Argeș Pitești, scor 100-74.

U-Banca Transilvania mai are nevoie de o singură victorie pentru a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Accident cu patru mașini, la intrarea în Florești. O tânără a ajuns la spital

Publicat

Un accident s-a petrecut sâmbătă seară, la intrarea în Florești. Au fost implicate patru mașini, dintre care una s-a răsturnat.

Pompierii din Cluj-Napoca și Florești au intervenit sâmbătă seară la un…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Ramona Strugariu, copreședinta REPER, și-a lansat candidatura la Primăria Cluj-Napoca

Publicat

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreședinta Partidului REPER, și-a lansat sâmbătă candidatura la primăria Cluj-Napoca. La eveniment au participat fostul premier şi comisar european, Dacian Cioloș, eurodeputatul Dragoș…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Duminica Floriilor: Intrarea Domnului în Ierusalim. Semnificații religioase pentru credincioși, cu o săptămână înainte de Înviere

Publicat

Duminica Floriilor: Intrarea Domnului în Ierusalim. Credincioșii sărbătoresc Floriile, în 28 aprilie 2024, o zi cu semnificații religioase deosebite, cu o săptămână înainte de Învierea lui Isus Hristos. 

Cu o săptămână înainte de Patimile Sale, Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, pe un asin, înconjurat de cei 12 Apostoli.

Mulțimea, recunoscându-L ca fiind adevăratul Mântuitor, L-a întâmpinat cu ramuri de finic și cântări de bucurie.

Vezi și MESAJE de FLORII 2024: Idei de urări pentru cei care poartă nume de flori. Felicitări în zi de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe