Connect with us

Eveniment

Ceremonialul de 9 și 10 mai de la Miercurea-Ciuc: Câteva zeci de persoane au participat. Primarul Korodi Attila, în premieră la un astfel de eveniment

Publicat


sursa foto: Agerpres

Câteva zeci de oameni au luat parte miercuri la ceremonia organizată pentru celebrarea zilelor de 9 și 10 mai, care a avut loc în centrul orașului Miercurea-Ciuc. Acest eveniment a marcat prima prezență a primarului Korodi Attila la o astfel de ceremonie.

Manifestarea s-a desfăşurat în faţa Monumentului Ostaşului Necunoscut, acolo unde s-au intonat imnul de stat al României şi cel al Europei, au fost depuse coroane de flori şi au avut loc o defilare a Gărzii de Onoare, precum şi o slujbă religioasă.

La eveniment au luat parte şi militari francezi din cadrul Grupului de Luptă al NATO cu Prezenţă Înaintată Eagle IV, care au fost salutaţi de prefectul judeţului, Petres Sandor.

Prefectul a vorbit, în discursul său, de semnificaţia zilelor de 8, 9 şi 10 mai şi a subliniat importanţa apărării valorilor europene şi umaniste.

Astăzi, la ceas aniversar, trebuie să constatăm că trăim într-o lume aflată într-o continuă şi rapidă schimbare.

Se modifică alianţe şi sărbători, se importă ideologii, se şterg tradiţii şi valori, iar, în imediata noastră vecinătate, se desfăşoară un crunt război, care ameninţă să ne marcheze prezentul şi viitorul apropiat.

Este, deci, nevoie de efortul fiecăruia dintre noi ca oameni, comunitate şi ţară, pentru a trăi într-o Europă care creează şi trăieşte noul în siguranţa oferită de bazele solide ale rădăcinilor noastre.

Cetăţenilor europeni le revine obligaţia de a contribui activ la apărarea valorilor europene şi umaniste, la asigurarea unei convieţuiri paşnice şi la respect reciproc, la construirea unei lumi mai sigure şi mai bune pentru toţi. Sunt convins că pacea şi umanitatea vor răzbi de fiecare dată în faţa războiului. La mulţi ani, cetăţenilor harghiteni! La mulţi ani, România! La Mulţi Ani, Europa!”, a transmis prefectul Petres Sandor.

Ceremonialul de 9 și 10 mai de la Miercurea-Ciuc. Primăria Miercurea-Ciuc era reprezentată de managerul public sau de alte persoane

La eveniment a luat parte şi primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, fiind pentru prima dată, de când a preluat mandatul, când participă la un astfel de eveniment.

Până acum, la ceremonialele organizate cu prilejul diverselor sărbători naţionale, Primăria Miercurea-Ciuc era reprezentată de managerul public sau de alte persoane.

Primarul a declarat presei că acum a avut timp să participe şi a punctat importanţa sărbătorilor marcate pe 9 şi 10 mai.

„Din fericire, am avut timp şi am venit cu drag pentru că vorbim de Ziua Europei şi de Ziua Independenţei. Sunt două evenimente importante pentru ţară şi pentru comunitate. (…)

Ceremonialul de 9 și 10 mai de la Miercurea-Ciuc. Precizările primarului Korodi Attila

Este o perioadă foarte complicată şi, cum a zis şi domnul prefect, cred că dacă e ceva la care mereu să visăm şi să lucrăm este pacea, pentru că e un război în vecinătatea noastră, vorbim de o agresiune şi de lupta pentru a respinge o agresiune împotriva unui stat.

Şi atunci trebuie să condamnăm întotdeauna astfel de acţiuni şi trebuie să sperăm că totdeauna vor fi capete limpezi în lume care să închidă astfel de conflicte în care oamenii mor”, a declarat Korodi Attila.

Ceremonialul de la Miercurea-Ciuc s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, formată, pe lângă vânătorii de munte harghiteni şi militarii francezi, din jandarmi, poliţişti, pompieri şi angajaţi ai Penitenciarului Miercurea-Ciuc. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

ACCIDENT cu trei mașini implicate la Luna, în Cluj. Două persoane RĂNITE

Publicat

Un accident de circulație în care au fost implicate, din primele informații, trei mașini a avut loc în urmă cu puțin timp în localitatea clujeană Luna.

Două persoane sunt evaluate de medici.

ACCIDENT cu…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO: Sute de mașini și persoane, verificate de polițiști și jandarmi în Alba. Amenzi de peste 24.000 de lei

Publicat

Polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat joi, 28 septembrie, acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 407 persoane și au fost verificate 220 de autovehicule.

Au fost constatate 112 abateri de natură…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

CTP Cluj: Din 29 septembrie, numărul mijloacelor de transport se va SUPLIMENTA, inclusiv pe liniile metropolitane

Publicat

Începând cu data de 29 septembrie, CTP Cluj anunță suplimentarea numărului mijloacelor de transport pe mai multe linii, inclusiv pe cele metropolitane.

„Anul universitar va începe curând, iar Clujul se va…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Eveniment

FOTO: Accident grav pe autostrada A3, în județul Mureș. Un bărbat, transportat la spital cu elicopterul SMURD

Publicat

Un bărbat a fost grav rănit, vineri la amiază într-un accident rutier produs pe autostrada A3, în județu Mureș.

Potrivit ISU Mureș, Punctul de Lucru Luduș, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Luduș au intervenit î la un accident rutier produs la km 21 al Autostrăzii A3, sensul de mers Cluj-Napoca – Târgu Mureș, pe raza localității Iernut.

În accident a fost implicat un autoturism aflat pe banda de urgență ca urmare a unei avarii și un autoturism care se deplasa pe prima bandă, șoferul autoturismului staționat fiind lovit de acesta.

Bărbatul a fost preluat în stare gravă de elicopterul SMURD și a fost transportat la UPU Târgu Mureș.

Citește mai departe