Connect with us

Eveniment

Ceremonialul de 9 și 10 mai de la Miercurea-Ciuc: Câteva zeci de persoane au participat. Primarul Korodi Attila, în premieră la un astfel de eveniment

Publicatsursa foto: Agerpres

Câteva zeci de oameni au luat parte miercuri la ceremonia organizată pentru celebrarea zilelor de 9 și 10 mai, care a avut loc în centrul orașului Miercurea-Ciuc. Acest eveniment a marcat prima prezență a primarului Korodi Attila la o astfel de ceremonie.

Manifestarea s-a desfăşurat în faţa Monumentului Ostaşului Necunoscut, acolo unde s-au intonat imnul de stat al României şi cel al Europei, au fost depuse coroane de flori şi au avut loc o defilare a Gărzii de Onoare, precum şi o slujbă religioasă.

La eveniment au luat parte şi militari francezi din cadrul Grupului de Luptă al NATO cu Prezenţă Înaintată Eagle IV, care au fost salutaţi de prefectul judeţului, Petres Sandor.

Prefectul a vorbit, în discursul său, de semnificaţia zilelor de 8, 9 şi 10 mai şi a subliniat importanţa apărării valorilor europene şi umaniste.

Astăzi, la ceas aniversar, trebuie să constatăm că trăim într-o lume aflată într-o continuă şi rapidă schimbare.

Se modifică alianţe şi sărbători, se importă ideologii, se şterg tradiţii şi valori, iar, în imediata noastră vecinătate, se desfăşoară un crunt război, care ameninţă să ne marcheze prezentul şi viitorul apropiat.

Este, deci, nevoie de efortul fiecăruia dintre noi ca oameni, comunitate şi ţară, pentru a trăi într-o Europă care creează şi trăieşte noul în siguranţa oferită de bazele solide ale rădăcinilor noastre.

Cetăţenilor europeni le revine obligaţia de a contribui activ la apărarea valorilor europene şi umaniste, la asigurarea unei convieţuiri paşnice şi la respect reciproc, la construirea unei lumi mai sigure şi mai bune pentru toţi. Sunt convins că pacea şi umanitatea vor răzbi de fiecare dată în faţa războiului. La mulţi ani, cetăţenilor harghiteni! La mulţi ani, România! La Mulţi Ani, Europa!”, a transmis prefectul Petres Sandor.

Ceremonialul de 9 și 10 mai de la Miercurea-Ciuc. Primăria Miercurea-Ciuc era reprezentată de managerul public sau de alte persoane

La eveniment a luat parte şi primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, fiind pentru prima dată, de când a preluat mandatul, când participă la un astfel de eveniment.

Până acum, la ceremonialele organizate cu prilejul diverselor sărbători naţionale, Primăria Miercurea-Ciuc era reprezentată de managerul public sau de alte persoane.

Primarul a declarat presei că acum a avut timp să participe şi a punctat importanţa sărbătorilor marcate pe 9 şi 10 mai.

„Din fericire, am avut timp şi am venit cu drag pentru că vorbim de Ziua Europei şi de Ziua Independenţei. Sunt două evenimente importante pentru ţară şi pentru comunitate. (…)

Ceremonialul de 9 și 10 mai de la Miercurea-Ciuc. Precizările primarului Korodi Attila

Este o perioadă foarte complicată şi, cum a zis şi domnul prefect, cred că dacă e ceva la care mereu să visăm şi să lucrăm este pacea, pentru că e un război în vecinătatea noastră, vorbim de o agresiune şi de lupta pentru a respinge o agresiune împotriva unui stat.

Şi atunci trebuie să condamnăm întotdeauna astfel de acţiuni şi trebuie să sperăm că totdeauna vor fi capete limpezi în lume care să închidă astfel de conflicte în care oamenii mor”, a declarat Korodi Attila.

Ceremonialul de la Miercurea-Ciuc s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, formată, pe lângă vânătorii de munte harghiteni şi militarii francezi, din jandarmi, poliţişti, pompieri şi angajaţi ai Penitenciarului Miercurea-Ciuc. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Un bărbat a murit lovit de tren, în Apahida, în duminica Rusaliilor

Publicat

Un bărbat de 60 de ani a fost lovit de tren în ziua de Rusalii, pe strada Tudor Vladimirescu din Apahida.

Accident feroviar pe strada Tudor Vladimirescu din Apahida, duminică seară. Un bărbat în vârstă de 60 de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

24 iunie: Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, cel care l-a precedat pe Hristos. Sărbătoare importantă pentru creștini

Publicat

24 iunie: Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul. Sărbătoarea coincide cu Sânzienele sau Drăgaica.

El este venerat în mod deosebit pentru rolul său în botezul lui Iisus și pentru mesajul său de pocăință și pregătire pentru venirea Mesiei.

Vezi și SFÂNTUL IOAN: MESAJE şi FELICITĂRI de SFÂNTUL IOAN Botezătorul. Felicitări pentru Ion, Ioana, Nelu, Oana

Nu un înger...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Alunecare de teren la baza sportivă „La Terenuri” din Mănăștur

Publicat

O alunecare de teren a avut loc în baza sportivă „La Terenuri” din cartierul Mănăștur.

O porțiune dintr-un versant din baza sportivă „La Terenuri” a luat-o la vale. Alunecarea de teren s-a petrecut pe aleea…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Doi oameni ai străzii din Alba Iulia s-au trezit fără bani în buzunare după ce s-au culcat pe o bancă. Cum s-a terminat totul

Publicat

Polițiștii din Alba Iulia au avut de cercetat un caz de furt din buzunare. Cei rămași fără bani au fost doi oameni ai străzii din Alba Iulia. Cazul a primit o rezolvare în data de 18 iunie 2024, din partea Judecătoriei Alba Iulia. 

Din câte se pare fapta s-a petrecut în 25 septembrie 2023, în centrul orașului, în jurul orei 18.00.

Atunci cei doi oameni ai străzii fiind beți s-au culcat pe o...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe