Connect with us

Alba

CERT: Înșelătorii în numele Dedeman și Fan Courier. Cum funcționează și care sunt siteurile false folosite de infractori

Publicat



Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează că imaginea companiei Dedeman este folosită de atacatori pentru a răspândi un atac de tip scam. 

„Sub pretextul organizării unui concurs cu premii (iPhone 12Pro), limitat ca timp (‘mai ai la dispoziţie X minute’) şi număr maxim de câştigători (50), atacatorii cer utilizatorilor să răspundă la o serie de întrebări legate de calitatea serviciilor, apoi solicită răspândirea link-ului către contactele din aplicaţia de mesagerie WhatsApp.

Miza în acest caz este redirecţionarea utilizatorilor pe alte site-uri, cu scopul de a genera trafic”, explică specialiştii CERT-RO, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Campanii false în numele FAN Courier

De asemenea, CERT avertizează cu privire la o campanie de phising în numele FAN Courier.

”Campaniile de phishing continuă.

În urma analizelor, am descoperit o nouă serie de pagini false care folosesc imaginea FAN Courier.

Atenție la mesajele primite și la adresa la care ați fost direcționați pentru plată sau pentru introducerea de date personale!” au scris pe Facebook, reprezentanții CERT.

Adresele paginilor false

Adresa oficială Fan Courier: https://www.fancourier.ro/

Adrese ale…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Taxa pe marile averi, amânată de Guvern. Care este motivul și noul termen de aplicare. Anunțul ministrului Finanțelor

Publicat

Taxa pe marile averi a fost amânată de Guvern. Noul termen de aplicare este 30 septembrie. Până atunci, sistemul informaţional referitor la marile proprietăţi ar trebui să permită accesul la datele privind valoarea impozabilă a clădirilor.

Anunțul a fost făcut marţi, de ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, la finalul şedinţei de Guvern.

Ministrul a spus că ”s-a aprobat amânarea acestui termen până la data de 30 septembrie, pentru ca sistemul informațional referitor la marile proprietăți să poată să permită accesul la informații privind valoarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Parc fotovoltaic, finalizat la Alba Iulia. Va asigura indeendența energetică pentru o parte din sistemul de iluminat public

Publicat

La Alba Iulia a fost finalizat recent un parc fotovoltaic cu o capacitate de 777.7 kWp. Amplasat strategic în zona șoselei de centură, noul parc acoperă 10.000 de metri pătrați și este echipat cu 1.414 module fotovoltaice, fiecare având o capacitate de 550 Wp.

Potrivit primarului Gabriel Pleșa, parcul fotovoltaic va asigura independența energetică pentru o mare parte din sistemul de iluminat public al orașului.

Investiția s-a realizat prin proiectul „Promovarea producției de energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul Municipiului Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO-VIDEO UPDATE: Accident rutier la Alba Iulia, pe Calea Moților. Două persoane rănite, două mașini avariate

Publicat

Un accident rutier s-a petrecut miercuri, la Alba Iulia, pe Calea Moților.

Două mașini au fost avariate. Două persoane au avut nevoie de asistență medicală.

La fața locului acționează echipaje de poliție, ISU, Ambulanță.

UPDATE: Potrivit ISU Alba, două persoane au avut nevoie de asistență medicală. Acestea au refuzat transportul la spital.

Din primele date, autoturismul de culoare roșie ar fi intrat în coliziune cu mașina BMW, care era staționată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google…
Citește mai mult pe
Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cât l-a costat pe un bărbat din Alba să fie iertat de mama unui copil pe care l-a bătut. Dosarul penal a fost închis

Publicat

Un bărbat din Alba a scăpat de un dosar penal deschis pentru loviri sau alte violențe, după ce a plătit daune victimei. Este vorba despre un bărbat de 38 de ani care a bătut un copil de 13 ani. 

Pentru a scăpa de dosarul penal, acesta a plătit o sumă de bani mamei copilului. Cu dovada notarială, mama a mers la instanță și a retras plângerea făcută în numele copilului.

Bărbatul a fost inculpat în dosar pentru o faptă comisă în anul 2022. Un an și jumătate mai târziu, în data de 29 aprilie 2024, dosarul a fost închis, la Judecătoria Blaj.

Fapta…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe