Connect with us

Eveniment

Cîmpean după ce l-a pus pe Bibu administratorul județului – „Poate lipsi de la Sala Transilvania”

Publicat



De la începutul săptămânii, trei șefi ai instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu s-au schimbat. Nu au venit persoane din afară, ci șefii au făcut rocadă. Florin Neag, fostul administrator public al județului a fost numit la conducerea Spitalului Județean, postul lui a fost ocupat de Adrian Bibu, iar locul acestuia la conducerea Sălii Transilvania a fost ocupat de juristul de acolo. Toate funcțiile sunt interimare, pe o perioadă de maxim 6 luni.

Florin Neag a fost numit manager interimar la Spitalul Județean după ce timp de două luni instituția a avut conducere militară, în persoana colonelului Constantin Vlase. Acesta și-a încheiat misiunea, iar administratorul public al județului Sibiu, florin Neag, a fost numit pe post. ”Pentru a numi pe cineva interimar pe acest post era nevoie să fie personal contractual, să nu fie funcționar public. Ori am avut de ales între administratorul județului sau cineva de la Serviciul Administrativ. L-am ales pe domnul Neag pentru că a avut în subordine Spitalul Județean, are experiență managerială, are cunoștințele și studiile necesare pentru un astfel de post, este cea mai bună alegere. A avut câteva zile de tranziție cu domnul Vlase, a preluat funcția, iar de acum o să se ocupe de managementul Spitalului”, spune Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Aceasta a explicat de ce crede că o persoană care să nu provină din mediul medical este mai potrivită pentru o astfel de funcție. ”Prefer ca spitalele să nu aibă ca manager un medic, deși se crede că aceste persoane cunosc sistemul. Managerul trebuie să gestioneze veniturile, cheltuielile, banii proveniți de la casă. Este vorba strict despre management financiar. directorul medical în schimb sau cel de îngrijire, da, trebuie să fie un cadru medical, pentru că aici vorbim despre actul medical în sine și atunci este absolut firesc să se ocupe un medic, o persoană care știe cum trebuie gestionate lucrurile din punct de vedere medical”, spune Daniela Cîmpean.

Adrian Bibu, a treia funcție

Funcția de administrator public al județului Sibiu a fost ocupată de Adrian Bibu, fostul candidat la primăria Sibiu, actual consilier local și manager suspendat de la conducerea Sălii Transilvania. Deși poate părea că se caută cu ardoare o funcție pentru Adrian Bibu, Daniela Cîmpean exclude acest lucru. ”Adrian Bibu, dacă dorește, poate să își găsească singur o funcție și nu neapărat la stat. Este un om capabil, care acolo unde a fost a depus toate eforturile pentru a face treabă bună, și a reușit. Atunci când l-am propus pentru funcția de administrator al județului am avut în vedere aceste lucruri, faptul că este un om dedicat, un fost sportiv care are o disciplină sportivă pe care o folosește și în munca pe care o depune. La Sala Transilvania a reușit lucruri bune, a construit o echipă frumoasă, care poate merge mai departe și dacă nu e el acolo. Și acesta a fost un motiv pentru care l-am ales pe dânsul. Este o persoană care îmi poate acorda sprijinul de care am nevoie pentru a administra județul, și cu siguranță că va performa și aici. Este un plus pentru echipa de la CJ”, spune Daniela Cîmpean.

Adrian Bibu va rămâne în continuare consilier local, cele două funcții nefiind incompatibile. Locul său la conducerea sălii Transilvania a fost luat de juristul instituției.

Toate cele trei funcții pentru care s-a făcut rocada- manager al Spitalului Județean Sibiu administrator al județului și manager al Sălii Transilvania- au fost ocupate interimar, pe o perioadă de maxim 6 luni sau până la organizarea unui concurs pe funcții.

 

 

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Conflict în familie, tranșat în instanță de judecătorii din Blaj. Un bărbat, condamnat după ce și-a amenințat fratele cu moartea

Publicat

Un conflict între doi frați din Alba a fost tranșat în instanță, de magistrații din Blaj. Decizia vine la aproape doi ani de la un scandal, în stradă între cei doi.

În data de 30 aprilie 2024, unul dintre cei doi frați a fost condamnat pentru amenințare. 

Fapta pentru care bărbatul a fost condamnat s-a petrecut în data de 3 septembrie 2022. Atunci unul dintre frați a ajuns la domiciliul mamei sale pentru a lăsa mai multe bunuri.

I-a spus fratelui său să lege câinele ca animalul să nu iasă din curte. Însă bărbatul se afla sub influența băuturilor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Poșta Română, anunţ despre livrarea pensiilor. Cine sunt românii care nu primesc banii înainte de Sărbătorile de Paște

Publicat

Poșta Română, anunţ despre livrarea pensiilor. Compania Naţională „Poşta Română” (CNPR) a anunțat că livrează pensiile românilor înainte de Paște, iar situațiile în care pensia nu a fost livrată reprezintă cazuri excepționale. 

Potrivit reprezentanților companiei, Poșta Română a început livrarea pensiilor din data de 27 aprilie, cu cinci zile înainte de calendarul lunar pentru distribuirea acestora. Se estimează că până la sfârşitul zilei de vineri, Poșta Română se va apropia de procentul maxim de livrare.

Potrivit unui comunicat transmis…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Poliția Locală Cluj-Napoca ajută o familie de rățuște să ajungă în Canalul Morii

Publicat

O familie de rățuște a fost escortată de un polițist local prin centrul orașului Cluj-Napoca, vineri dimineață. 

Un polițist local s-a remarcat în dimineața zilei de vineri, 3 mai. Agentul Ionuț Mazăre a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Raport Reporteri fără Frontiere: Serviciile secrete din România vor influență mai mare. Mecanisme corupte de finanțare a presei

Publicat

Raport Reporteri fără Frontiere: organizația internațională spune că serviciile secrete din România vor să obțină o putere și o influență mai mare prin intermediul presei și că mecanismele de finanțare ale mass-media sunt corupte.

Mecanismele de finanțare a mass-media din România sunt adesea opace, chiar corupte, arată cel mai nou raport privind libertatea presei în lume publicat vineri de Reporteri Fără Frontiere, citată de G4Media.

Organizația arată că ”practica larg răspândită de deturnare a fondurilor publice către mass-media, într-o manieră…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe