Connect with us

Eveniment

Cîmpeanu: 64 de elevi din Bucureşti au fost confirmaţi cu noul coronavirus până joi, la ora 18,00

Published

on



Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că până joi, la ora 18,00, un număr de 64 de elevi din Bucureşti erau confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus.

„64 de elevi la nivelul zilei de ieri, la ora 18,00, în Bucureşti”, a spus ministrul, vineri, la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”.

Ministerul Educaţiei informa joi că 244 de elevi şi 329 de angajaţi ai unităţilor de învăţământ din toată ţara au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus în perioada 8 – 11 februarie, prima săptămână de şcoală a semestrului al II-lea.

Sursa citată preciza într-un comunicat de presă că 171 de clase aveau activitatea suspendată.

„Incidenţa cumulată în rândul elevilor pe cele patru zile de la debutul semestrului II (un caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populaţiei generale. Există opt judeţe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (Argeş, Brăila, Giurgiu, Neamţ, Sibiu, Satu Mare, Tulcea, Vâlcea). Luând în considerare perioada de incubaţie, primele cazuri de SARS-CoV-2 identificate în şcolile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii şcolii”, menţiona Ministerul Educaţiei. AGERPRES/(A, AS – autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Agerpres


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

PFA-urile, întreprinderile individuale și familiale vor putea deveni firme, fără a pierde istoricul comercial

Published

on

PFA-urile, întreprinderile individuale și familiale vor putea deveni firme după un an de activitate, fără a pierde istoricul comercial. 

Proiectul de lege care propune ca persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale (II) și întreprinderile familiale (IF) să se poată transforma în societăți, la cerere, a trecut de Parlament.

Până acum, singura opțiune era desființarea aclor și înființarea separată a unor companii.

În acest fel se pierdea istoricul comercial, fiscal și bancar al…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Angajări în Poliție: Concurență mare pe locurile scoase la concurs prin încadrare directă. 16 cereri pe un loc

Published

on

Angajări în Poliție: Concurența este foarte mare pe locurile scoase la concurs prin încadrare directă.

Mai mult de 16 cereri pentru un post în Poliția Română au fost depuse, în medie, pentru locurile scoase la concurs, prin încadrare directă, din sursă externă.

Anunțul vine chiar din partea instituției.

În perioada de înscriere, pentru cele 1.238 de posturi scoase la concurs, prin încadrare directă, din sursă externă, au fost depuse 20.343 de cereri (16,4 cereri/post).

Astfel, pentru cele 68…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Fermierii pot primi granturi de la stat de 1000 de lei la hectar. Care este condiția. Decizie la Guvern

Published

on

Fermierii pot primi granturi de la stat de 1000 de lei la hectar. Guvernul a aprobat miercuri, suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cu bani din Fondul de rezervă bugetară.

Bugetul MADR pe anul 2024, al direcțiilor pentru agricultură județene și al municipiului București, a fost suplimentat 2 miliarde lei.

Suma este pentru asigurarea fondurilor necesare schemei „Despăgubiri acordate producătorilor agricoli în caz de calamități naturale în agricultură”.

Aceasta…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

O nouă ediție-eveniment la „Berăria Culturală”: SINGURĂTATEA – Ce este? Cum apare? Ce facem?

Published

on

Ediția „Berăria Culturală” din 10 octombrie 2024, ora 19, de la Casino-ul din Parcul Mare, va fi una de referință în peisajul dezbaterilor și preocupărilor științifice, comunitare și civice referitoare la…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading
Advertisement