Connect with us

Eveniment

Cioloş spune că a vorbit la telefon cu Cîţu: Nu a reuşit să explice motivele reale pentru revocarea lui Voiculescu

Published

on



Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, afirmă că, după mai bine de 24 de ore, prim-ministrul Florin Cîţu „nu a oferit o explicaţie coerentă despre motivul pentru care l-a revocat pe Vlad Voiculescu”, deşi, între timp, a avut chiar şi o convorbire telefonică cu şeful Executivului.

„Nici în această discuţie directă nu a reuşit să îşi explice gestul şi motivele reale pentru care a luat acea decizie. Am urmărit şi ieşirile publice ale premierului. Pe de o parte, fuge de această întrebare, pe de altă parte se străduieşte să arate că lucrurile sunt sub control. Ce aşteptam noi de la Florin Cîţu era un comportament transparent şi onest. Să ne informeze despre intenţiile sale, să ne comunice nemulţumirile şi să evalueze activitatea miniştrilor din Cabinetul său, indiferent de culoarea lor politică. Un prim-ministru nu face evaluări ale miniştrilor noaptea în somn şi dimineaţa îi demite fără să le comunice nici lor – o chestiune de minimă decenţă profesională – şi nici partenerilor de coaliţie care i-au încredinţat un mandat în fruntea Guvernului. Supărările personale şi strategiile de imagine nu ţin loc de obiectivitatea unei evaluări. Decizii luate în acest fel destructurează exact acel element esenţial într-o coaliţie politică: încrederea”, a scris Cioloş, joi, pe pagina sa de Facebook.

El spune că nimeni nu contestă prerogativa constituţională a prim-ministrului care îi permite să facă schimbări în Guvern, dar coaliţia de guvernare a stabilit câteva reguli „elementare” de colaborare.

„Am observat că premierul continuă să invoce o prerogativă constituţională prin care are acest drept. Da, îl are şi nu îl contestăm. Dar suntem într-o coaliţie în care am stabilit câteva reguli elementare de colaborare. La niciun punct din protocolul nostru nu este trecut că dacă într-o seară se enervează premierul poate să revoce pe oricine doreşte el pentru că îi permite Constituţia. Cum ar fi dacă parlamentarii noştri s-ar apuca să voteze în Parlament proiectele de lege care vin de la Guvern invers decât cum am stabilit în coaliţie? Nu de alta, dar ar fi tot constituţional. Am intrat în această coaliţie pentru a duce la capăt reformele pentru care ne-am angajat în faţa oamenilor. Pentru asta cerem câteva lucruri legitime: predictibilitate şi seriozitate la vârful Guvernului şi, mai ales, un premier cu care să putem lucra cu încredere şi deschidere”, transmite Dacian Cioloş. AGERPRES/(AS – autor: Andreea Rotaru, editor: Claudia Stănescu, editor online: Adrian Dãdârlat)

 

Agerpres


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO. Tânăr prins cu droguri, în timpul unei razii pe Piezișă. Acțiunea s-a soldat cu zeci de amenzi și un permis auto reținut

Published

on

Razie a polițiștilor clujeni pe „strada studenților”, Piezișa, în primul weekend al noului an universitar. Poliția a dat zeci de amenzi, a reținut un permis auto și a depistat o persoană cu droguri.

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Trafic aglomerat pe DN 7, în zona Brezoi. Două persoane, rănite într-un accident

Published

on

Trafic aglomerat pe DN 7, în zona Brezoi: Două persoane au fost rănite, sâmbătă, în urma coliziunii între un autoturism şi o autoutilitară pe DN 7, în localitatea Brezoi, traficul în zonă fiind îngreunat, potrivit autorităţilor din Vâlcea.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea au precizat că una dintre victime a rămas încarcerată.

„S-au deplasat la locul evenimentului forţe din cadrul Staţiei de Pompieri Brezoi, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

„Anul Nou care n-a fost”, un nou film românesc a cărui acțiune se petrece în timpul Revoluției din decembrie 1989

Published

on

„Anul Nou care n-a fost”, un nou film românesc a cărui acțiune se petrece în timpul Revoluției din decembrie 1989.

Ideea filmului a pornit de la un scurtmetraj, apărut în anul 2018.

Filmul rulează în cinematografe din data de 26 septembrie 2024 și poate fi încă vizonat acolo.

Regizorul noii pelicule este Bogdan Mureșanu, care a scris și scenariul.

Proiectul a avut ca inspirație un scurtmetraj din anul 2018, regizat tot de Mureșanu.

Acesta este intitulat „Cadoul de Crăciun” și poate fi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Spectacol în pauza Finalei Cupei Mondiale din 2026, similar celui de la Super Bowl, introdus de FIFA

Published

on

Spectacol în pauza Finalei Cupei Mondiale din 2026, similar celui de la Super Bowl, introdus de FIFA. 

Show-ul va fi produs de FIFA în colaborare cu Global Citizen, un grup de advocacy cunoscut pentru organizarea de evenimente de divertisment care susțin lupta împotriva foametei la nivel global, relatează publicația goal.com, citată de Digi24.

Campionatul Mondial 2026 va avea loc în Mexic, Statele Unite și Canada.

Spectacol în pauza Finalei Cupei Mondiale: parteneriat pe 4 ani

Parteneriatul dintre FIFA și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement